Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2014 - Anul XIX, nr. 188 (5697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Liderul PMP Suceava o vede pe Elena Udrea drept viitorul candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, consideră că liderul naţional al acestui partid, deputatul Elena Udrea, şi-ar putea asuma candidatura pentru funcţia de preşedinte al României. Corneliu Popovici a declarat că acest lucru este posibil în condiţiile în care actualul candidat pentru alegerile prezidenţiale desemnat de PMP, Cristian Diaconescu, nu s-ar bucura de o susţinere în rândul populaţiei pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Popovici a spus că asta s-a văzut în urma campaniei de strângere de semnături de până acum, inclusiv în judeţul Suceava.

„Organizaţia PMP Suceava a intrat în ultimele trei săptămâni într-o procedură de strângere de semnături pentru candidatul PMP la preşedinţia României, domnul Cristian Diaconescu. După cum se observă şi la nivel naţional, au apărut anumite discuţii pe această temă. Mai precis, nu s-a obţinut în perioada estimată numărul de voturi scontat. Iar din acest punct de vedere avem o problemă, deoarece candidatul nostru este perceput mai degrabă ca un potenţial ministru de Externe, un diplomat de carieră, şi mai puţin drept  candidat la preşedinţia României. Iar din punctul de vedere al unui candidat cred că e un handicap lucrul acesta, având în vedere că electoratul te percepe pe altă funcţie decât pe aia pe care ţi-o doreşti”, a explicat liderul PMP Suceava.

El a adăugat că până în momentul de faţă, în judeţul Suceava au fost strânse doar aproape 1.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Cristian Diaconescu, în condiţiile în care PMP Suceava are de strâns nu mai puţin de 10.100 de semnături. Corneliu Popovici a spus că toate aceste probleme urmează să fie discutate în cadrul şedinţei de marţea viitoare a Colegiului Naţional al PMP.

„În cadrul acestei şedinţe vom încerca să aşezăm lucrurile de o aşa manieră încât PMP să-şi atingă ţinta propusă. Iar ţinta noastră a fost aceea de a intra cu candidatul nostru în turul al doilea. Şi sunt sigur că vom alege varianta cea mai bună astfel încât acest lucru să poată fi îndeplinit sau să ajungem cât mai aproape de el”, a mai spus Popovici.

El a afirmat că, din punctul său de vedere, persoanele către care se adresează PMP nu îşi doresc să acorde sprijinul prin semnătura lor pentru candidatul actual al partidului şi sunt rezervaţi din acest punct de vedere, astfel că va trebui luată în discuţie o altă variantă, una dintre ele fiind intrarea Elenei Udrea în competiţia electorală pentru funcţia de preşedinte al României. „Sigur că poate fi şi varianta de a intra în cursă Elena Udrea. Să nu uităm faptul că venirea Elenei Udrea cu echipa sa de parlamentari în PMP a dus partidul la momentul respectiv la un scor dublu în sondaje. Am sărit de la 4 - 5% undeva la 8 – 10%. Consider că marţi se va analiza în mod sigur situaţia momentului, pentru că suntem în impas”, consideră Corneliu Popovici.

El este de părere că o candidatură a liderului PMP la alegerile prezidenţiale ar fi normală, în condiţiile în care contracandidaţii de la PNL, PSD şi PLR, Klaus Iohannis, Victor Ponta, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, sunt preşedinţi ai acestor formaţiuni politice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PMP Suceava o vede pe Elena Udrea drept viitorul candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liderul PMP Suceava o vede pe Elena Udrea drept viitorul candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei