Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2014 - Anul XIX, nr. 140 (5649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Justificare

Iminenta dizolvare a CL Rădăuți determină un consilier PDL să-și justifice absențele de la ședințe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunțul făcut de prefectul Florin Sinescu în legătură cu solicitarea adresată Tribunalului Suceava - secția de contencios administrativ, privind dizolvarea de drept a Consiliului Local Rădăuți pe motiv că nu s-a întrunit două luni consecutiv din cauza lipsei cvorumului l-a determinat pe unul dintre aleșii democrat-liberali să-și justifice absențele de la cele două ședințe din lunile aprilie și mai. ”Nu știu de ce colegii mei nu s-au prezentat la ședințele Consiliului Local din lunile aprilie și mai, însă eu am anunțat Consiliul Local și primarul în luna aprilie cu aproximativ trei zile înainte, prin cerere scrisă cu dovadă medicală atașată, de faptul că sunt la un spital din Iași cu fiul meu, care necesită anumite investigații medicale. Cu privire la ședința din mai 2014, încă din data de 21 mai 2014 am transmis Consiliului Local, cât și primarului, o adresă cu copia biletului de avion atașată prin care am arătat că în perioada 22 mai 2014 - 5 iunie 2014 nu mă voi afla în țară. Nu consider corect să planeze asupra mea vreo suspiciune privind lipsa mea de la ședințele convocate”, a declarat consilierul local PDL Mirela Todorese.

 

”Nu știu dacă alții voit nu au participat la cele două ședințe”

Aceasta a arătat că de-a lungul mandatului de ales local a fost prezentă la toate ședințele deliberativului local, cu excepția celor din lunile aprilie și mai 2014, când s-a aflat în imposibilitatea de a participa. ”Nu știu dacă alții voit nu au participat la cele două ședințe. Consider că totuși instanța de judecată va pune toate argumentele în balanță și va aprecia mai întâi dacă cele două ședințe au fost convocate în mod legal. Potrivit Legii 215, Consiliul Local se dizolvă de drept atunci când nu s-a întrunit două luni de zile consecutiv doar dacă a fost convocat în mod legal”, a mai spus Todorese. Potrivit documentelor înaintate de Prefectură instanței de contencios administrativ, Consiliul Local Rădăuți a fost convocat în mod legal de către primar în ședință în zilele de 11 aprilie şi 23 mai. Şedinţele nu au avut loc deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezenţi doar nouă din cei 19 consilieri locali. Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele Consiliului Local se desfăşoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor locali în funcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iminenta dizolvare a CL Rădăuți determină un consilier PDL să-și justifice absențele de la ședințe.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iminenta dizolvare a CL Rădăuți determină un consilier PDL să-și justifice absențele de la ședințe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei