Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2014 - Anul XIX, nr. 79 (5588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Flutur îi cere ministrului Şova să includă autostrada Nord-Sud în masterplanul pentru proiecte de transport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, îi solicită ministrului Transporturilor, Dan Şova, să includă autostrada Nord-Sud, care să treacă şi prin Siret şi Suceava, în masterplanul pentru proiecte de transport. Gheorghe Flutur a anunţat că pentru ca această investiţie să fie finanţată, toţi parlamentarii din judeţele Moldovei ar trebui să se constituie într-un grup de sprijin al acestui proiect. „Şi locuitorii din Moldova au dreptul să poată ajunge la București în 2 - 3 ore, nu doar cei din Ardeal sau cei de pe Valea Oltului.  Este o oportunitate şi nu trebuie ratată. Se observă că ţările din Europa de Vest se uită cu mai multă atenţie şi vor trata cu prioritate această zonă pentru crearea infrastructurii de transport pe graniţa de Est a Uniunii Europene. Nu o zonă săracă, ci una dezvoltată economic înseamnă securitate la graniţa de Est a UE. De aceea, autorităţile române trebuie să se grăbească, să includă proiectul în masterplanul de transport şi să asigure şi finanţarea studiului de fezabiliate”, a spus Flutur. El a arătat că Executivul are ca termen data de 31 iulie a.c. pentru finalizarea masterplanului pentru proiectele de transport.

Liderul democrat-liberalilor suceveni a subliniat că autostrada Siret-Suceava-Bacău-Mărăşeşti-Tişiţa este prevăzută în planul de amenajare a teritoriului naţional aprobat prin Legea 363/2006, adăugând că  acest coridor există natural. „Este o mare aşteptare pentru un asemenea traseu spre Marea Neagră şi Turcia”, a spus Flutur. El a mai declarat că dezvoltarea infrastructurii de transport în această zonă este doar începutul, pentru că aceasta va determina creştere economică, dezvoltarea industriei şi turismului.

Gheorghe Flutur a precizat că actuala situaţie din Estul Europei, dar şi deschiderea Uniunii Europene spre ţări precum Ucraina şi Republica Moldova reprezintă o oportunitate pentru finanţarea autostrăzii Nord-Sud, pe coridorul pan- european IX, care leagă Marea Baltică de Marea Neagră prin Polonia, Ucraina şi România.

„Acest coridor de transport a fost aprobat de autorităţile europene, dar din păcate nu figurează între priorităţile şi masterplanul guvernului de la Bucureşti. Şi trebuie spus că această autostradă poate fi finanţată prin accesarea de fonduri europene prin Programul TEN-T, iar autorităţile române vor trebui să aloce în acest an cel puţin cinci milioane de lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate”, a afirmat liderul PDL Suceava. El a mai precizat că proiectul pentru construcţia acestei autostrăzi este în atenţia Guvernului din Polonia, şi în mod sigur şi în atenţia autorităţilor din Ucraina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur îi cere ministrului Şova să includă autostrada Nord-Sud în masterplanul pentru proiecte de transport.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur îi cere ministrului Şova să includă autostrada Nord-Sud în masterplanul pentru proiecte de transport3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si Moldova are nevoie de autostrada! trimis de
( 7 apr 2014, 15:25:02
Si Moldova are nevoie de autostrada, nu numai cei din Sud si din Ardeal.
Nu am nimic cu Flutur sau cu Nichifor, n-am nici dorinta de a face politica, ci vreau doar ca orasul meu sa progreseze.
Flutur, prin comparatie cu altii, este primul care a facut ceva pentru Judetul Suceava. Sa nu se uite ca niciodata nu s-au dat atitia bani pentru Suceava ca in mandatul lui. Stie toata lumea ca, pe timpul PDL-istilor, numai Falca de la Arad si Flutur de la Suceava aveau …trecere la Centru.
S-au pornit proiecte foarte bune, despre care se stie... si a preconizat inca de atunci ideea construirii autostrazii Nord-Sud, care să treacă şi prin Siret şi Suceava pina la Marea Neagra. Asta ar fi mai mult decit necesar pentru graniţa de est a Uniunii Europene.
Daca parlamentarii din judeţele Moldovei ar sprijini aceasta initiativa, e posibil ca Dan Şova, să includă autostrada Nord-Sud in masterplan.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei