Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2014 - Anul XIX, nr. 66 (5575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Petru Luhan: Premierul Ponta pune în pericol interesele naționale ale României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a declarat că premierul României, Victor Ponta, a demonstrat în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent în Albania că „nu înțelege nimic” din ce înseamnă interesul național pe care îl invocă ori de câte ori se ivește ocazia. Petru Luhan a amintit că aflat la Tirana, șeful Guvernului român a respins paralela făcută de Putin între situația din Crimeea și precedentul Kosovo şi a afirmat că soluția cea mai bună ar fi ca Serbia și fosta sa provincie, a cărei independență nu este recunoscută de România, să facă parte împreună din Uniunea Europeană.

„Până aici, nimic care să contrazică poziția oficială a României care nu recunoaște nici referendumul din Crimeea, nici statul Kosovo. Ce a spus Ponta în spatele ușilor închise ne-a dezvăluit însă omologul său albanez în timpul conferinței de presă comune. Astfel, premierul socialist Edi Rama i-a transmis colegului său român că vrea să exprime recunoștința tuturor albanezilor în ceea ce privește poziția față de Kosovo, iar poziția premierului României îi dă o mare și completă încredere că, într-un timp nu foarte îndelungat, chiar și România se va alătura acelei mari familii care a recunoscut independența Kosovo. Că acesta este adevărul ne-o confirmă nu doar faptul că domnul Ponta n-a dezmințit afirmația gazdei, ci și declarațiile sale anterioare pe aceeași temă”, a spus europarlamentarul PDL. El a amintit că în luna noiembrie 2013, la întoarcerea din SUA, Victor Ponta i-a promis vicepreședintelui american Joe Biden că România își va schimba poziția față de Kosovo după ce actualul președinte Traian Băsescu își va încheia mandatul.

Petru Luhan a mai declarat că în prezent, independența Kosovo este recunoscută de 110 state, în frunte cu SUA, iar cinci membri ai Uniunii Europene, România, Spania, Grecia, Cipru și Slovacia, se opun recunoașterii fostei provincii sârbe deoarece în aceste state există mișcări secesioniste ale minorităților etnice. “La noi, comunitatea maghiară invocă adesea precedentul Kosovo în scopul obținerii unei autonomii lărgite, în fapt a dreptului la autodeterminare, pentru așa-zisul Ținut Secuiesc. Că politicianul Ponta îl contrazice pe șeful statului în interviuri televizate, chiar și pe teme de politică externă, ne putem explica într-un an electoral. Că cetățeanul Ponta nu este îngrijorat de manifestările din ce în ce mai zgomotoase ale extremiștilor maghiari din România care, încurajați de guvernanții de la Budapesta, propovăduiesc enclavizarea unei regiuni a țării noastre, ne poate pune pe gânduri. Dar că premierul Ponta se duce într-o vizită în străinătate și contrazice poziția oficială a României, ne arată ce pericol poate reprezenta un om care pune propria persoană mai presus de interesul național”, a încheiat Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: Premierul Ponta pune în pericol interesele naționale ale României.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Petru Luhan: Premierul Ponta pune în pericol interesele naționale ale României5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uff trimis de
(23 mar 2014, 08:09:44
Miroare a ingrasamint natural cind deschide gura individul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei