Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2014 - Anul XIX, nr. 59 (5568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Băişanu compară delegarea transportului şi distribuţiei agentului termic în Suceava cu proiectul Roşia Montană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, consideră că delegarea de gestiune a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice din Suceava către un operator privat poate fi comparată cu proiectul de la Roşia Montană. Alexandru Băişanu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că delegarea de gestiune, soluţie propusă de primarul Ion Lungu şi recomandată într-un studiu de oportunitate întocmit de o firmă din Bucureşti, demonstrează faptul că edilul Sucevei apără mai mult interesul unei societăţi comerciale decât interesul cetăţenilor. Băişanu a spus că după ce a consultat caietul de sarcini pe care Ion Lungu vrea să-l promoveze pentru organizarea licitaţiei în vederea delegării gestiunii, a putut să observe că 60% din reţelele de termoficare din Suceava „sunt sită”. „Societatea care va câştiga licitaţia va domni timp de 20 de ani în Suceava, iar primăria va fi obligată să plătească 50 – 60 de milioane de euro pentru modernizarea reţelelor de termoficare. E ceva de genul proiectului de la Roşia Montană. Noi avem bogăţia, iar alţii pun doi poli pe masă şi apoi câştigă miliarde”, a declarat liderul PNL Suceava. El a subliniat faptul că primarul Sucevei nu a fost receptiv şi nu a luat în calcul nici una dintre variantele propuse de PNL pentru viitorul termoficării în municipiul Suceava. Alexandru Băişanu a amintit că liberalii au solicitat ca o societate specializată să facă o expertiză din care să reiasă clar care sunt pierderile de pe reţelele de termoficare şi în acelaşi timp au venit cu propunerea de a se analiza posibilitatea ca serviciul de transport şi distribuţie a agentului termic să fie făcut de o societate înfiinţată printr-un parteneriat public – privat. Băişanu a mai adăugat că o altă propunere a fost şi cea legată de analizarea posibilităţii montării de centrale termice individuale în cele 20.500 de locuinţe din Suceava care sunt racordate la sistemul centralizat. El a explicat că primăria ar urma să investească 50 – 60 de milioane de euro în modernizarea reţelelor de termoficare, în timp ce costurile pentru achiziţionarea centralelor individuale ar fi de doar 8,5 milioane de euro.

Liderul PNL Suceava a amintit că propunerea liberalilor este de a se organiza un referendum pentru ca sucevenii să decidă singuri care va fi viitorul termoficării în Suceava. Alexandru Băişanu a arătat că pentru organizarea acestui referendum, consilierii locali ai PNL mai au nevoie de sprijinul a doi consilieri din partea PSD sau PDL. Băişanu a arătat că în situaţia în care liberalii nu vor avea sprijin în Consiliul Local, PNL va iniţia o campanie de strângere de semnături în rândul sucevenilor pentru a putea iniţia o hotărâre pentru organizarea referendumului. El a arătat că se va prezenta personal la uşa sucevenilor pentru a strânge semnăturile necesare susţinerii referendumului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu compară delegarea transportului şi distribuţiei agentului termic în Suceava cu proiectul Roşia Montană.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băişanu compară delegarea transportului şi distribuţiei agentului termic în Suceava cu proiectul Roşia Montană1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu trebuie sa comparati cu proiectul Roşia Montană trimis de
(14 mar 2014, 14:58:45
S-a furat cit s-a putut pina si tabla izolatoare de pe conductele care transportau agentul temic. Nimanui nu i-a pasat de proportiile dezastrului. Unde erau cei care aveau raspundere? Toti aveau salarii respectabile si se multumeau sa treaca ziua si sa invirta hirtii la cafele. Delasarea, neimplicarea, reaua vointa la nivel de conducere, a dus la ce este azi. ,,Prostimea” a rabdat, ca asta stie sa faca cel mai bine! Cine raspunde de distrugerea unui intreg sistem, ,,asa nefunctional cum era”? Cum s-a ajuns la dezastrul de a se pleca in masa in citiva ani? De ce se doreste si azi de anumiti tupeisti sa se desfiinteze sistemul si se mai plece in continuare, fara sa le pese. . . pentru a-si usura munca?
Daca s-ar pune gigacalorimetre individuale la fiecare apartament ar scadea nivelul cheltuelilor si ar deveni mai atractiv.
2.   Trebuie sa comparati cu proiectul Roşia Montană trimis de
(14 mar 2014, 23:53:49
LAATULE ESTI BOLNAV DUPA COLONIZARE.De ce sa platesc pierderile de la termica eu care detin centrala termica .Prin legi aberante sunt siluit sa platesc pierderi coloane încalzire subsol,eu care locuiesc la et .4 si nu am furnizor de energie termica pe termica ci pe eon gaz.Daca exista o pierdere de gaz de la coloana de gaz ce tranzitează condomeniu aceasta pierdere se va factura la toti locatarii scarii unde exista pierderea? NICI DE CUM....furnizorul va emite factura doar contractorului de servicii ad. subsemnatului dacă se dovedeste ca aceasta pierdere este din vina mea.Ceea ce vreau sa spun este ca sunt satul pana peste de a mai fi furat.Eu pot plati facturile la gaz?Ei bine da chiar daca e greu ,altfel ramîn în frig.Cei ce sunt în sistemul centralizat de ce nu platesc la timp?Raspunsul e simplu primesc subventii si daca nu platesc nimeni nu le face nimic.De aceea doresc falimentul termica împreună cu bioenergy caci numai asa nu se va mai promova pomana.Nu ai cu ce plăti fratica migraza la tara si fa focu cu coceni nu sta la pomana ajutor social.Pamînt este cocenii cresc dar cineva trebuie sai recolteze si sai si puna pe foc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei