Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

„Rădăuţenii trebuie să ştie că Alianţa PDL-PPDD i-a lăsat fără bani de pâine”

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să publicaţi următoarele precizări în legătură cu afirmaţiile consilierului local al municipiului Rădăuţi Mirela Todoresi, cuprinse în articolul intitulat „Democrat-liberalii rădăuţeni reclamă umflarea facturilor la încălzirea în sistem centralizat”, apărut în ziarul Monitorul de Suceava din data de 20.01.2014.

USL şi UNPR din Rădăuţi răspund acuzaţiilor formulate de PDL Rădăuţi prin vocea consilierului local Mirela Todoresi.

1. Majorarea preţului facturilor la încălzire şi apă caldă în Rădăuţi se datorează majorităţii din Consiliul Local al municipiului Rădăuţi - PDL şi PPDD - care au votat HCL nr. 94 din data de 06.06.2013, pentru eliminarea subvenţiei la căldură, de care beneficia populaţia municipiului Rădăuţi, până în vara anului 2013.

Consilierii USL şi UNPR s-au opus votării acestui proiect de hotărâre şi au iniţiat în lunile noiembrie şi decembrie 2013 un proiect de hotărâre pentru reintroducerea subvenţiei şi să stabilească preţul local de referinţă la energie termică de 180 de lei/Gcal, ce este practicat şi în alte oraşe din ţară, faţă de 252 de lei/Gcal, care este în prezent. Cu toate acestea, majoritatea din Consiliul Local al municipiului Rădăuţi - PDL şi PPDD - a votat împotriva introducerii pe ordinea de zi a acestui proiect, printre aceşti consilieri aflându-se şi dna Mirela Todoresi.

Consilierii USL şi UNPR vor introduce acest proiect de hotărâre în fiecare şedinţă de Consiliu Local şi vor căuta să convingă toţi consilierii să voteze favorabil, pentru simplul fapt că beneficiarii acestui serviciu nu au resurse financiare pentru achitarea contravalorii încălzirii şi apei calde la preţul actual.

Proiectul de hotărâre ce a stat la baza HCL nr. 94/06.06.2013, pentru eliminarea subvenţiei la energia termică destinată populaţiei, a fost iniţiat de primarul Aurel Olarean şi votat de consilierii PDL şi PPDD, aşa cum se observă şi din procesul-verbal de şedinţă a Consiliului Local şi a dus la majorarea cu 40% a facturii la căldură şi apă caldă.

Acesta este adevăratul motiv pentru care a crescut preţul facturilor emise de operatorul local de energie termică, iar rădăuţenii trebuie să ştie că Alianţa PDL-PPDD i-a lăsat fără bani de pâine.

2. Majorarea preţului energiei termice de la 252 de lei la 263,77 de lei de la 01.01.2014, respectiv de 11,77 de lei/Gcal se datorează majorării preţului la gaz din cursul anului 2013 şi a introducerii taxei de transport la SC Transelectrica SA, ce se plăteşte începând cu vara anului 2013.

 

În speranţa publicării acestui drept la replică pentru o corectă informare a publicului,

CONSILIERII USL ŞI UNPR RĂDĂUŢENI

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rădăuţenii trebuie să ştie că Alianţa PDL-PPDD i-a lăsat fără bani de pâine”.
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Rădăuţenii trebuie să ştie că Alianţa PDL-PPDD i-a lăsat fără bani de pâine”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Care e adevarul ? trimis de
(21 ian 2014, 12:24:46
Ar trenui sa stie formatiunea politica care este vinovata de aceasta scumpire ca la viitoarele alegeri o sa aiba surprize nu tocmai placute. Sunt afectate familii care au resimtit foarte dur aceasta crestere a facturi de la Servicii Comunale. Sa nu creada politicieni ca se uita usor aceasta situatie. Vor culege roadele la urmatoarele alegeri .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei