Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2014 - Anul XIX, nr. 14 (5523)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Girigan propune ca reparaţiile străzilor din Suceava să se facă în funcţie de nivelul de viabilitate al acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local sucevean al PSD Eugen Girigan propune ca reparaţiile străzilor din Suceava să se facă în funcţie de nivelul de viabilitate al acestora. Eugen Girigan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Primăria Suceava alocă anul acesta 15 milioane de lei pentru întreţinerea străzilor, însă deşi suma este destul de mare, nu este suficientă pentru reparaţii pe toate căile rutiere. 

„Pentru acest lucru, preocuparea consilierilor USL, şi în mod deosebit a celor din PSD, este de a avea în cadrul primăriei o activitate extrem de eficientă şi transparentă în ceea ce priveşte întreţinerea şi reparaţiea străzilor. Şi avem intenţia de a solicita o reorganizare a serviciului de administrare străzi, urmând ca apoi să inventariem absolut toate străzile din municipiu”, a explicat Girigan. El a adăugat că, potrivit prevederilor legale în vigoare, străzile din municipiul Suceava pot fi clasificate pe niveluri de viabilitate, în funcţie de care se vor face reparaţiile şi întreţinerea lor pe perioada verii, dar şi intervenţiile pe perioada de iarnă. Eugen Girigan a mai spus că prin două proiecte mari au fost şi urmează să fie modernizate străzile principale din Suceava, urmând ca în perioada 2014 – 2016 să înceapă investiţiile în repararea străzilor secundare, inclusiv a aleilor acces în cartiere, pietonale sau carosabile.

„Vrem ca prin acest program transparent să ştie fiecare cetăţean, din fiecare zonă a oraşului, momentul în care şi pe strada lui se vor face lucrările de modernizare. 15 milioane de lei este o sumă mare, dar nu este suficientă pentru a se interveni pe toate străzile într-un singur an. Din această cauză trebuie făcută o etapizare pentru fiecare cartier. Iar cetăţenii din fiecare cartier al Sucevei vor şti că în anul 2014, 2015 sau 2016 se vor realiza lucrări de întreţineri stradale”, a afirmat consilierul local al PSD Suceava.

În acelaşi timp, el a afirmat că va propune înfiinţarea unui laborator care să funcţioneze fie în subordinea serviciului de administrare străzi, fie în subordinea Direcţiei domeniului public, şi care să aibă rolul de a controla calitatea lucrărilor de modernizare a străzilor din Suceava. „În acest fel controlul calităţii lucrărilor se va face aşa cum prevede legea şi la beneficiar, şi nu numai din datele pe care le furnizează constructorul”, a încheiat Eugen Girigan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Girigan propune ca reparaţiile străzilor din Suceava să se facă în funcţie de nivelul de viabilitate al acestora.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Girigan propune ca reparaţiile străzilor din Suceava să se facă în funcţie de nivelul de viabilitate al acestora5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei