Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 249 (5456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

„Comunicarea”, „Societatea vie” şi „Forţa echilibrului”, cele trei proiecte ale PDL pentru preşedinţia României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei democrat-liberali care s-au înscris în cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor şi-au prezentat oferta electorală în faţa membrilor acestui partid din judeţul Suceava. În faţa membrilor  Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Suceava, prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi consilierul municipal din Bucureşti Simona Creţu au încercat să-i convingă pe democrat-liberalii suceveni că merită să reprezinte această formaţiune politică în lupta pentru funcţia de preşedinte al României. În deschiderea şedinţei, liderul democrat-liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze faptul că PDL este singurul partid care şi-a asumat să organizeze astfel de alegeri interne pentru desemnarea candidatului pentru preşedinţia României.

„Vor vota 300.000 de membri ai PDL. Iar aceste alegeri reprezintă un exerciţiu curajos şi democratic”, a arătat Flutur. El a adăugat că alegerile interne vor fi corecte şi transparente, iar cel care va ieşi câștigător trebuie să beneficieze de susținerea democrat-liberalilor. La rândul său, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL şi vicepreşedinte regional al acestui partid, deputatul Ioan Balan, a atras atenţia că este extrem de important ca cei trei democrat-liberali care s-au înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale să demonstreze că sunt capabili să lupte cu USL.

„Este bine dacă ne conving de faptul că au un proiect de ţară bun. Dar trebuie să ne convingă şi că pot să se bată cu USL. Dar şi mai important este dacă pot să se lupte cu USL şi să şi câştige. Şi vreau să cred că aici la masă stăm cu un viitor preşedinte al României”, a spus Ioan Balan.

 

Alegerile pentru stabilirea candidatului la preşedinţie vor avea loc sâmbătă

Prima dintre cei trei posibili candidaţi ai PDL pentru alegerile prezidenţiale care şi-a prezentat oferta electorală a fost Simona Creţu, aceasta precizând, printre altele, că una dintre temele importante ale proiectului său ţine de comunicare. Cu un discurs tehnic, în care a încercat să le explice membrilor PDL Suceava ce înseamnă comunicarea şi care ar fi rolul acesteia în societate, Simona Creţu a reuşit mai degrabă să plictisească decât să-i convingă pe alegătorii democrat-liberali că poate aspira la statutul de candidat pentru preşedinţia României. Fără doar şi poate, lupta pentru a obţine acest statut va fi dată între prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Acesta din urmă şi-a început discursul spunând că „aveţi în faţă un câştigător al dreptei în faţa stângii”. Gheorghe Falcă a spus că a intrat în această cursă din dorinţa de a da energie partidului, el afirmând că proiectul de ţară pe care îl propune se intitulează „Societatea vie”. „Aş vrea ca societatea românească să ajungă la acest nivel”, a afirmat Falcă. El a adăugat că proiectul său are patru direcţii importante, respectiv cetăţeanul, familia, patria şi Europa.

În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Predoiu, acesta a declarat că se bazează pe „Forţa Echilibrului”, acesta fiind şi denumirea proiectului său de ţară. Predoiu a subliniat că PDL are capacitea de a câştiga viitoarele competiţii electorale în lupta pe care o va duce cu USL, despre care a spus că „a ajuns la guvernare prin minciună”.

„Suntem un partid pe un drum bun. Astăzi suntem la 19% şi creştem. Şi toate prognozele arată că până la alegerile europarlamentare vom creşte până la 25%, dar trebuie să ne luptăm cu USL în fiecare zi”, a spus Predoiu. El a adăugat că a intrat în această competiţie deoarece consideră că poate fi un bun preşedinte al României. „România se poate schimba în bine, dar pentru asta trebuie condusă responsabil, cu echilibru şi înţelepciune, dar mai ales cu determinare. Determinarea că România poate oferi cetăţenilor săi un bun standard european de viaţă”, a declarat Cătălin Predoiu.

De remarcat faptul că una dintre concluziile întâlnirii de ieri a democrat-liberalilor suceveni a fost formulată de prim-vicepreşednitele PDL Suceava, Orest Onofrei, acesta declarând că după ce i-a ascultat pe cei trei candidaţi a înţeles că „un preşedinte trebuie să comunice viu şi echilibrat”.

Alegerile interne din PDL Suceava pentru desemnarea viitorului candidat la preşedinţie vor avea loc sâmbătă, 26 octombrie a.c., între orele 9:00 şi 17:00, în şapte secţii de votare, din Suceava, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Comunicarea”, „Societatea vie” şi „Forţa echilibrului”, cele trei proiecte ale PDL pentru preşedinţia României.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Comunicarea”, „Societatea vie” şi „Forţa echilibrului”, cele trei proiecte ale PDL pentru preşedinţia României5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei