Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Sanda-Maria Ardeleanu se numără printre iniţiatorii proiectului de lege „Bursa Investitorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu se numără printre iniţiatorii unui proiect de lege intitulat „Bursa Investitorului”. Ardeleanu a anunţat că a iniţiat acest proiect de lege împreună cu alţi doi deputaţi PDL, Raluca Turcan şi Gheorghe Ialomiţianu. Ea a explicat că dacă va fi aprobată, prin această lege vor fi luate o serie de măsuri concrete de stimulare a învăţământului profesional, universitar şi a cercetării ştiinţifice. „O astfel de lege este absolut necesară în contextul în care calitatea educației din România ocupă, în majoritatea clasamentelor, locuri codașe din Europa. Aceste statistici sunt consecința lipsei de finanțare și de viziune de care dau dovadă autoritățile guvernamentale, aspecte semnalate de noi în repetate rânduri”, a spus Sanda-Maria Ardeleanu.

Ea a adăugat că iniţiativa legislativă „Bursa Investitorului” propune un set de măsuri care pot conduce la compatibilizarea sistemului educaţional cu piaţa muncii.

„Având în vedere că piața muncii cere tot mai multă calificare şi performanță, iar cei ieșiți de pe băncile școlii nu le oferă, incompatibilitatea între sistemul de învăţământ şi piaţa muncii va crea o situație de-a dreptul dramatică pentru tinerii României. Se pare că avem un cerc vicios care, dacă nu este rupt, condamnă absolvenții la sărăcie și România, la stagnare economică sau chiar regres. Guvernul trebuie să înțeleagă că facilitățile acordate mediului privat, studenților nu reprezintă favoruri, ci o investiție în economie. Iar educaţia compatibilă cu piaţa muncii înseamnă dezvoltare economică prin locuri de muncă bine plătite”, a declarat deputatul PDL de Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu a explicat că această iniţiativă legislativă oferă mai multe soluții în vederea rezolvării unor probleme care vizează corelarea între sistemul de educație românesc și piața muncii, printre acestea numărându-se şi asigurarea de burse pentru elevii și studenții din învățământul profesional sau universitar de către întreprinzători privați, burse care sunt cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit.

Ardeleanu a mai declarat că o altă soluţie ar fi şi stimularea angajatorilor care aleg finanţarea unor studii sau cercetări în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, cheltuieli care ar urma să intre la facilităţile oferite prin Codul Fiscal la profitul reinvestit.

Nu în ultimul rând, ea a spus că în acest proiect se precizează faptul că beneficiarii burselor pot fi obligaţi de agenţii economici, prin contractul semnat la începutul bursei, să lucreze maxim trei ani pentru angajator.

„Proiectul de lege <Bursa Investitorului>răspunde astfel și uneia dintre solicitările venite din partea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ în Apelul pentru salvarea învățământului românesc și care se referă la  identificarea unor soluții pentru ca elevul absolvent să fie competitiv pe piața muncii”, a încheiat Sanda-Maria Ardeleanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu se numără printre iniţiatorii proiectului de lege „Bursa Investitorului”.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanda-Maria Ardeleanu se numără printre iniţiatorii proiectului de lege „Bursa Investitorului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ;) trimis de
(28 sep 2013, 00:06:32
Vai saraca mai poate la cat se zbate? Ce nu au facut pana acuma?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei