Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Flutur cere USL să se implice în realizarea centrului intermodal de transport marfă de la Dărmăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, le-a solicitat liderilor USL și autorităților județene să se implice urgent în realizarea Centrului intermodal de transport marfă din comuna Dărmănești. Flutur a precizat că în luna iunie a acestui an i-a adresat o interpelare pe acest subiect fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, răspunsul fiind primit recent, cu o mare întârziere.  Flutur a arătat că în răspunsul Ministerului Transporturilor se confirmă faptul că investiția de la Dărmăneşti nu este inclusă pe lista de proiecte propuse pentru finanțare.

„Așa cum știe toată lumea, USL a blocat investițiile în județul Suceava și a tăiat fondurile pentru proiectele în derulare. Iar realizarea Centrului intermodal de la Dărmănești este prevăzută în Strategia de transport intermodal din România. Doresc astfel să atrag atenția asupra faptului că există o deosebită oportunitate de finanțare a Centrului intermodal de la Dărmănești prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. În acest sens solicitant este administratorul național de infrastructură intermodală, Compania Națională CFR SA, care trebuie să depună cerere de finanțare”, a explicat liderul democrat-liberalilor suceveni.

Gheorghe Flutur a spus că finanţarea se poate asigura din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și se realizează prin Programul Operațional Sectorial „Transport”, Axa Prioritară 3 – Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătățirii protecției mediului, a sănătății umane și a siguranței pasagerilor, Domeniul Major de Intervenție 3.1 – Promovarea transportului intermodal, suma disponibilă fiind de circa 18 milioane de euro.

 

Flutur: „Sper ca documentaţia trimisă în 2010 să nu fie rătăcită pe undeva”

Flutur a amintit că în cadrul proiectului pentru construcţia terminalului intermodal de transport marfă sunt prevăzute mai multe lucrări, printre care realizarea unei platforme de depozitare temporară a containerelor tranzitate, Primăria Dărmănești punând la dispoziţie deja întreaga suprafaţă de teren necesară. Tot în cadrul proiectului ar urma să fie construite clădiri şi structuri aferente, inclusiv clădiri administrative, clădiri destinate activităţilor legate de vamă şi clădiri de întreţinere, instalaţii de drenare, alimentare cu apă şi canalizare.

„Realizarea Centrului intermodal de transport marfă Dărmănești este o investiţie extrem de necesară pentru judeţul Suceava și pentru întreaga zonă, constituind în acelaşi timp un punct strategic important pentru România și pentru Uniunea Europeană. Printre avantajele realizării acestui centru intermodal se numără creşterea fluxului de marfă transportat pe calea ferată, protejarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea unor parcuri industriale în jurul terminalelor intermodale, atragerea unui număr sporit de investitori specializaţi în operaţiuni specifice, cu efect pozitiv asupra dezvoltării locale și regionale şi, nu în ultimul rând, crearea de noi locuri de muncă la nivel local și regional”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai precizat că centrul intermodal de transport marfă de la Dărmănești va realiza şi o legătură între calea ferată și aeroportul Suceava.

Preşedintele PDL Suceava a solicitat conducerii USL a judeţului să ia toate măsurile pentru ca cererea de finanţare pentru acest proiect să fie depusă în cel mai scurt timp, având în vedere că termenul limită este 31 decembrie 2013. „Cererile de finanțare sunt evaluate în ordinea depunerii, iar contractarea se va realiza în ordinea finalizării proceselor de evaluare, în limita bugetului disponibil. Sper ca documentația trimisă de județul Suceava în 2010 să nu aibă soarta unor alte lucrări și să nu fie rătăcită de cineva pe undeva. Și în acest caz s-ar putea primi o mână de ajutor”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere USL să se implice în realizarea centrului intermodal de transport marfă de la Dărmăneşti.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur cere USL să se implice în realizarea centrului intermodal de transport marfă de la Dărmăneşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ;) trimis de
(19 sep 2013, 22:00:29
FLUTUR tu ai curaj sa vorbesti de investitii si fonduri, TU care ai furat de ai rupt si ii minteai pe oameni ca te zbati pentru ei, mai bine ai tace din gura. De ce nu te-ai ocupat tu de centrul intermodal de trasport marfa de la Darmanesti pana la capat sau ai FURAT prea mult si nu ai mai putut sa o finalizezi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei