Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Bereanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani pentru menţinerea câinilor la locurile de joacă pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în ultimii ani s-au cheltuit foarte mulţi bani pentru menţinerea câinilor la locurile de joacă pentru copii. Bereanu a precizat că sume importante de bani s-au cheltuit şi pentru sterilizarea câinilor fără stăpân, după care aceştia au fost lăsaţi liberi. El a arătat că noua lege a câinlor fără stăpân va rezolva problema acestora, atât în folosul lor, cât şi al oamenilor.

„Eu cred că, în sfârşit, prin această lege există cadrul legal ca aceşti câini comunitari să fie strânşi de pe străzile localităţilor din România. Iar într-o perioadă cât mai scurtă cel puţin nu mai avem de a face cu câinii fără stăpân prin localităţile noastre şi vom putea circula liniştiţi, mai ales copiii şi bătrânii. Iar această lege  oferă cadrul legal atât pentru protejarea câinilor, cât şi pentru protejarea cetăţenilor”, a declarat senatorul sucevean. El a amintit că potrivit noii legi, câinii vor putea fi ţinuţi timp de 14 zile în adăposturi speciale, iar în baza aceluiaşi act normativ se stabilesc reguli clare cu privire la cine şi cum poate adopta câinii comunitari, dar şi ce se întâmplă cu aceştia dacă nu vor fi adoptaţi.

 

Bereanu: Sunt 51% convins că votez pentru proiectul Roşia Montană

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Neculai Bereanu a făcut referire la un alt subiect de interes general, respectiv proiectul minier de la Roşia Montană. Bereanu a precizat că în momentul de faţă este 51% convins să voteze pentru realizarea acestui proiect. El a arătat că ar vota pentru proiect deoarece prin realizarea acestuia s-ar crea locuri de muncă. Neculai Bereanu a mai spus că este de acord cu proiectul numai în condiţiile în care va exista garanţia că vor fi respectate toate condiţiile de mediu impuse pentru viitoarea exploatare minieră de la Roşia Montană.

„Ştiu foarte bine ce înseamnă a nu avea un loc de muncă, ştiu ce înseamnă să-ţi vină în audienţă oameni din zona minieră care nu au altă alternativă. Din acest motiv eu cred că aş vota acest proiect doar în condiţiile susţinerii mediului. Şi spun asta pentru că şi la Ostra, Broşteni sau Crucea încă mai avem zone miniere. Şi vedem acolo ce înseamnă închiderea minelor şi ce înseamnă poluarea din acea zonă. La Ostra însă se vede că apele sunt roşii şi încă există un risc major la iazul de la Tarniţa. În condiţiile în care vor fi garantate condiţiile de mediu, eu personal voi  vota acest proiect de lege de la Roşia Motană”, a precizat Neculai Bereanu.

El a arătat că proiectul minier de la Roşia Montană trebuie discutat în Parlamentul României. Bereanu a precizat că în cadrul grupului parlamentar al PSD nu s-a luat o decizie politică cu privire la cum va fi votat acest proiect de lege, fiecare senator urmând să ia o decizie după dezbaterea care va avea loc în Parlament. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bereanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani pentru menţinerea câinilor la locurile de joacă pentru copii.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bereanu: S-au cheltuit foarte mulţi bani pentru menţinerea câinilor la locurile de joacă pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei