Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nichita: "Domnul Flutur are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă”

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că este periculos ca regionalizarea să se facă pe criterii istorice, pentru că asta înseamnă "fărâmiţarea" României, susţinând că nu este de acord cu înfiinţarea regiunii Bucovina, temă invocată de liderii politici suceveni.

Gheorghe Nichita, totodată liderul PSD Iaşi, a declarat, vineri, că este "periculos" să se facă regiuni pe criterii istorice, precum Bucovina sau Ţinutul Secuiesc, şi că ar trebui să se ţină cont în principal de criteriul economic.

Potrivit lui Nichita, Iaşiul este cel mai dezvoltat judeţ din punct de vedere economic din Moldova, fiind principala destinaţie a fondurilor derulate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

"Domnul Flutur (Gheorghe Flutur, liderul PDL Suceava - n.r.) are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă în zona respectivă şi să câştige terenul pierdut. A pune factorul istoric înaintea factorului economic înseamnă să deschidem o cutie a pandorei şi să nu ne gândim la unitatea României. Dacă mergem pe provinciile istorice, nu înseamnă că facem o regionalizare, ci o fărâmiţare a României. Cred că cel mai periculos subiect este să faci regiuni pe criterii istorice. Îl avem pe domnul Flutur şi avem Ţinutul Secuiesc", a declarat Gheorghe Nichita.

El a precizat că este în continuare un susţinător al regionalizării şi că va lupta ca acest proces să aibă loc cât mai repede.

"Voi lupta în continuare pentru regionalizare indiferent ce spun alţi actori politici importanţi ai României. Probabil că unii dintre ei nu sunt conştienţi de necesitatea acestui proiect. Sunt adeptul regionalizării pentru că sunt adeptul proiectelor mari, strategice în România, care să poată aduce forţa de muncă care să aibă efect de antrenare economic la nivel naţional", a spus şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

În ultimele luni, liderul local al social-democraţilor ieşeni a susţinut în repetate rânduri că este interesat de postul de preşedinte al regiunii de nord-est.

Reprezentanţi ai partidelor politice, minorităţilor naţionale şi organizaţiilor neguvernamentale din Suceava au votat, în 26 iulie, un Apel pentru susţinerea înfiinţării a unei a doua regiuni în Nord-Estul României, respectiv Bucovina, iar senatorul PDL Gheorghe Flutur a fost desemnat să facă lobby în acest sens în Parlament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nichita: "Domnul Flutur are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă”.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Nichita: "Domnul Flutur are ambiţii personale. Vrea să fie o imagine populistă”2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   _|_ trimis de
(11 aug 2013, 00:19:31
hai si.ctir baronule! Ne pisam pe ea regionalizare daca doar 8 judete o sa beneficieze de asa-zisa dezvoltare economica, iar celelalte sa fie pe postul de vaci de muls pt. capitala. Cel mai bine sa ramana judetele asa, dar fiecare sa fie independent economic. Atunci vedem care si cum se intretine singur. Fara injectii de bani la iasi sau la putorile de prin teleorman.
2.   Deci recunoaste! trimis de
(11 aug 2013, 16:56:17
Ce buna e cearta dinte politicieni, cand se dezvaluie lucruri... trasnite. Dl. Nichita recunoaste ca: "regionalizarea... inseamna faramitarea Romaniei". E drept, se refera la "criterii istorice". Aceste "criterii istorice" nu trebuie aplicate la... regionalizare, adica destramarea statului national roman. Daca destramarea nu se face pe "criterii" istorice" (adica, dam Transilvania rusilor si Moldova ungurilor, nu invers!), e OK. Practic, dl Nichita recunoaste ca regionalizarea (indiferent de reimpartirea administrativa a teritoriului) este (cel putin) un preambul al destramarii statului national. "Criteriile istorice" invocate de Nichita spun ca Romania este unitara, sub aspectul etnic. Miron Costin spune asta. "Macar de ne tinem moldoveni, zicem: 'stiti rumaneste, nu: stiti moldoveneste'". Poate prin "carteru'" Plevna nu s-o fi aflat lucrul asta. Cronicarul polonez Jan Dlugosz spunea: "moldovenii si muntenii au aceeasi limba si aceleasi obiceiuri". Iar Grigore Ureche spunea: "Ardealul este latit mai mult de rumani decat de unguri", "este parte a Daciei", reconfirmand teritoriul romanesc, chiar daca dezbinat. Dl Nichita "recunoaste" niste criterii "istorice" de impartire a teritoriului national. Pentru ca noi, "prostimea", sa nu suspectam ca se destrama teritoriul tarii, regionalizarea nu trebuie sa se faca pe criteriile din trecut, adica Transilvania sa fie a ungurilor, si Dobrogea a turcilor. Sa mai inversam, sa mai diversificam, nu-i asa?!
In concluzie, gura hotului de statui adevar graieste, un adevar puternic, solid, precum arama din care sunt facute statuile. Regionalizarea inseamna destramarea statului unitar roman. Inseamna un nou 1940. Nu intamplator, la Joseni, Trilaterala Jobbik cere desfiintarea Trianonului (a se citi: "Romaniei"). E o coincidenta?
PS. Statuile si-au dat arama pe fata. Si au fost furate. Poate mai "fura" cineva si lideri "adevarati" din tara noastra...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei