Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 172 (5379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Cătălina Vartic îşi exprimă regretul că reprezentanţii UNPR Suceava nu au fost invitaţi la discuţia cu privire la înfiinţarea regiunii Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinta UNPR Suceava, Cătălina Vartic, şi-a exprimat regretul că reprezentanţii acestei formaţiuni politice nu au fost invitaţi la dezbaterea publică în urma căreia a fost aprobat apelul pentru susţinerea înfiinţării unei a doua regiuni în Nord-Estul României. Cătălina Vartic a precizat însă că UNPR Suceava salută înființarea unui Comitet de inițiativă pentru înființarea regiunii Bucovina.

„Deși această inițiativă este tardivă, având în vedere că la nivel național dezbaterile privind regionalizarea sunt la final, ea poate avea succes doar dacă există cu adevărat dorința de a face ceva. Pentru că a nu face nimic este uneori mai corect decât a face ceva doar de formă și decât a decredibiliza un proiect cu un impact atât de mare asupra viitorului sucevenilor”, a spus Vartic. Ea a adăugat că îşi exprimă regretul şi pentru faptul că la dezbaterea privind oportunitatea înființării unei noi regiuni în Nord-Estul României au fost invitate să participe doar 70 de persoane. Liderul UNPR Suceava consideră că este regretabil faptul că nu au fost invitați reprezentanții tuturor partidelor politice, indiferent dacă au sau nu reprezentare în rândul consilierilor județeni, dar şi că nu au fost invitați reprezentanți ai tuturor ONG-urilor, ai mediului de afaceri, ai localităților județului, şi că că nu a fost o dezbatere deschisă la care să poată participa orice om simplu.

„Regionalizarea trebuie înțeleasă ca un proces făcut în sprijinul omului simplu, care să aducă beneficii omului simplu, prin reducerea birocrației, prin facilitarea accesului la resurse, printr-o administrație suplă și eficientă. De aceea e important ca la discuțiile despre regionalizare să participe orice persoană care are apoi posibilitatea să răspândească informațiile în teritoriu”, a declarat Cătălina Vartic.

Ea a amintit că UNPR Suceava a organizat în data de 25 februarie un miting pentru înființarea regiunii Suceava, miting la care au participat 200 de persoane. „În februarie, când am organizat această acțiune, se putea, dacă exista dorința şi voința politică, să se facă un apel comun al reprezentanților județului Suceava şi, probabil, proiectul de regionalizare al țării, care a început să prindă contur în martie-aprilie, ar fi fost altul. Ne plângem că Suceava nu a fost luată în seamă la  dezbaterile naționale despre regionalizare, dar noi , când facem discuțiile aici în Bucovina, îi luăm în seamă pe toți cei implicați? Ne propunem un proiect care afectează viața tuturor locuitorilor de la Fălticeni, la Broșteni şi Siret și nu erau în sală la discuții oameni din acele zone, e un proiect care afectează și țăranul și marele afacerist și nu erau prezenți în sală reprezentanții acestora, discutăm despre Botoșani sau Neamț și nu erau in sală reprezentanți de la Botoșani sau Neamț”, a subliniat Cătălina Vartic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic îşi exprimă regretul că reprezentanţii UNPR Suceava nu au fost invitaţi la discuţia cu privire la înfiinţarea regiunii Bucovina.
 Vizualizări articol: 1715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălina Vartic îşi exprimă regretul că reprezentanţii UNPR Suceava nu au fost invitaţi la discuţia cu privire la înfiinţarea regiunii Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei