Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 132 (5339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur: Sub guvernarea USL prețurile la energie riscă să devină insuportabile pentru majoritatea românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a atras atenţia că preţurile pe care românii vor ajunge să le plătească pentru energie riscă să devină insuportabile în perioada următoare. Gheorghe Flutur a arătat că sub actuala guvernare USL factura la gaze naturale a crescut cu 5% la consumatorii casnici şi cu peste 21% la consumatorii industriali.

Flutur a explicat că prețul la gaze a crescut prima oară sub guvernarea USL pe data 15 septembrie 2012, cu 5% pentru consumatorii casnici şi cu 10% pentru cei non-casnici, urmând alte scumpiri, pentru consumatorii industriali, cu 5% de la 1 februarie 2013 şi apoi încă 5% de la 1 aprilie 2013.

„USL nu se oprește aici şi vor urma noi și noi valuri de scumpiri. Astfel, de la 1 iulie 2013, preţul la gaze va creşte cu 8% pentru consumatorii casnici şi cu 5% pentru cei industriali. Apoi, de la 1 octombrie 2013, preţurile vor mai creşte cu 2% pentru consumatorii casnici și cu 3% pentru cei industriali. Aceste creşteri se vor înregistra şi în anul 2014, când gazele se vor scumpi cu încă 18% pentru consumatorii industriali și cu 10% pentru cei casnici.  Şi mai mult, în următorii patru ani, consumatorii casnici vor resimți 16 noi valuri de scumpiri, cu 12% în fiecare an, conform calendarului de liberalizare”, a declarat liderul PDL Suceava.

El a adăugat că, sub actuala guvernare USL, şi factura la energie electrică a crescut cu peste 15% la consumatorii casnici şi cu peste 13% la consumatorii industriali.

„Măsurile luate de USL vor afecta crunt cetățenii și firmele, în condițiile scăderii nivelului de trai şi a puterii de cumpărare”, a subliniat Flutur. 

Liderul democrat-liberalilor suceveni spune că, în aceste condiţii, PDL solicită eliminarea prețurilor discriminatorii aplicate capitalului autohton și celui străin, dar şi renegocierea prețurilor reglementate în condițiile nerealizării creșterii economice stabilite și a creșterii deficitului bugetar, în condițiile absenței capitalului necesar pentru modernizarea și eficientizarea tehnologică a industriilor mari consumatoare de energie electrică și gaze.

Gheorghe Flutur a precizat că în condiţiile în care ultima cerinţă menţionată anterior nu va fi realizată, PDL propune guvernului USL, FMI, Băncii Mondiale, Comisiei Europene și Parlamentului European să realizeze o analiză comună privind situația economică a industriei românești și a consumatorului vulnerabil în vederea introducerii unor reglementări pentru a li se permite acestora obținerea unor facilități comerciale. „Acestea sunt menite să protejeze marii consumatori de energie electrică și gaze, cazurile sociale și consumatorii vulnerabili, în condițiile unui program de liberalizare acceptabil și sustenabil pentru economia și societatea românească”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Sub guvernarea USL prețurile la energie riscă să devină insuportabile pentru majoritatea românilor.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: Sub guvernarea USL prețurile la energie riscă să devină insuportabile pentru majoritatea românilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei