Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: USL desfiinţează democraţia şi introduce dictatura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că USL desfiinţează democraţia şi introduce dictatura. Flutur consideră că acest lucru se întâmplă prin decizia actualului premier Victor Ponta de a reduce pragul de participare la referendum de la 50% la 30%. El a arătat că USL intenţionează să-şi impună propria Constituţie cu doar 1,5 milioane de voturi, atât prin reducerea pragului de participare, cât şi prin reducerea pragului de validare, de la 50% la 25%.

„Concret, Constituţia valabilă pentru 21 de milioane de români, dintre care aproximativ 18 milioane de oameni cu drept de vot, ar fi validată de doar 1,5 milioane de cetăţeni. Practic, USL desfiinţează democraţia participativă, valabilă astăzi în România, şi introduce dictatura minorităţii. La capitolul referendum, USL este deja repetent. USL refuză să introducă în proiectul de revizuire a Constituţiei rezultatul referendumului din noiembrie 2009 cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlament unicameral”, a spus Flutur. 

Liderul PDL Suceava a arătat că USL demonstrează că părerea romanilor nu contează, iar deciziile pot fi luate doar în cercul propriu de interese. Gheorghe Flutur consideră că USL nu vrea consultarea cetăţenilor, „pentru că se teme de români”, şi mimează democraţia şi instalează autoritarismul de stat pe principiul „Ce vreţi voi nu contează. Ce vrem noi primează”.

„Ultimul atac al USL la democraţie şi la statul de drept din România a îngrozit democraţiile consolidate din Europa şi Statele Unite. Dacă la referendumul pentru suspendarea preşedintelui din vara lui 2012 nu au fost prezenţi la vot 50% din electori, USL a încercat să radă de pe listele electorale două milioane de oameni cu drept de vot. Iată recidiva USL împotriva democraţiei. Degeaba încearcă Victor Ponta să seducă românii şi statele UE cu pusee televizate în care se laudă că respectă valorile statului de drept şi că regretă călcarea în picioare a principiilor democratice din vara trecută”, a mai afirmat Flutur. El a subliniat că PDL susţine actuala formă de organizare a referendumului naţional, respectiv menţinerea pragului de 50% atât pentru participare, cât şi pentru validare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: USL desfiinţează democraţia şi introduce dictatura.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur: USL desfiinţează democraţia şi introduce dictatura5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei