Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 74 (5281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donţu: USL a primit mandatul alegătorilor să modifice Constituţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a declarat, în cursul zilei de ieri, că USL a primit mandatul alegătorilor pentru a aduce modificări Constituţiei României. Ovidiu Donţu consideră că preşedintele României, Traian Băsescu, ar fi trebuit să se preocupe în ultimii opt ani de punerea în aplicare a viziunilor proprii cu privire la modificarea Constituţiei, şi nu acum, când USL are votul românilor pentru acest lucru.

„Aflu de la televizor că Traian Băsescu se preocupă ca o anumită componentă a referendumului din anul 2009 să fie respectată, pentru a ascunde nerespectarea celorlalte componente, care îl afectează pe domnia sa. Nu o să cădem în această capcană”, a spus Ovidiu Donţu, care face parte din comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei României. El a subliniat că principalele modificări ale Constituţiei propuse de USL au fost explicate în campania electorală pentru alegerile parlamentare în discuţiile cu cetăţenii, iar aceştia şi-au dat acordul asupra lor prin votul acordat USL şi candidaţilor acestei alianţei.

„Eu, personal, în întâlnirile cu cetăţenii am anunţat componentele de revizuire a Constituţiei propuse de USL. Şi consider că am mandatul celor peste 70% dintre alegătorii care m-au votat să susţin aceste propuneri. Şi să vii acum, să ai o amnezie şi să susţii că parlamentarii USL nu au în spate votul popular pentru acest tip de revizuire a Constituţiei este un lucru lamentabil. Şi este doar disperarea unui politician despre care românii îşi vor aminti de la anul ca despre cea mai proastă cunoştinţă a lor”, a mai precizat Ovidiu Donţu.

El a subliniat că USL a susţine eliminarea traseismul politic şi se va ţine de cuvânt cu privire la această problemă. Donţu a arătat că „blocajele din România” au avut ca principală cauză faptul că parlamentarii au putut fi „dislocaţi” de la un partid la altul. „Noi suntem mandataţi de cetăţeni să reducem blocajul politic generat de actualele ambiguităţi ale Constituţiei şi în mod evident sunt lucruri de care ne-am ciocnit în activitatea parlamentară de zi cu zi. Iar modificările aduse Constituţiei vor viza aspecte privind formarea guvernelor, lucruri privind preşedintele, lucruri care au blocat această ţară. Iată de ce avem responsabilitatea să punem pe alte baze raportul între preşedinte şi Parlament, preşedinte - Guvern, precum şi raportul între Guvern şi Parlament”, a mai declarat Ovidiu Donţu. El a mai arătat că modificările aduse Constituţiei vor viza şi revizuirea unor drepturi ale cetăţenilor, prin introducerea dreptului la viaţa privată sau a dreptului la protecţia familiei şi copiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: USL a primit mandatul alegătorilor să modifice Constituţia.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Donţu: USL a primit mandatul alegătorilor să modifice Constituţia2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(30 mar 2013, 13:51:22
sunt multe de făcut (of, atât de multe )
căci legile-s doar inscripţii pe cruci acum
sunt ( în tribunale ) vorbe goale..de consum
sunt multe de făcut ca Legea să te-"asculte"

Legea. Mereu nepotrivită cu situaţia ta legală
te înjoseşte, parcă, şi când îţi dă dreptate
n-ai dreptul la dreptate ! îţi urlă cu voluptate
off, sunt atâtea de vindecat, off penală boalăhappy

ca un rânjet umplut cu 300 de dinţi ( în dosare )
deparcă-s proctologi în tabără inamică, avocaţii
îţi pare (din exterior) că fac banking cu inculpaţii
sunt muulte de schimbat ( spun.. cu înfricoşare ) ► ◄

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei