Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Camera Deputaţilor

Sanda-Maria Ardeleanu: Tot ceea ce am făcut în patru ani de mandat, am făcut pentru Suceava, cu simţ de răspundere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu, care candidează din partea Alianţei România Dreaptă pentru un nou mandat în Colegiul nr. 1 Suceava, consideră că prin tot ceea ce a făcut în ultimii patru ani în calitate de parlamentar a demonstrat că a fost alături de suceveni şi le-a reprezentat interesul în Parlamentul României. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că îşi doreşte un nou mandat de deputat pentru a continua promisiunea făcută sucevenilor în urmă cu patru ani, aceea că atât timp cât va fi în Parlamentul României va fi un promotor activ al intereselor locuitorilor Sucevei. Deputatul PDL de Suceava a ţinut să sublinieze faptul că activitatea sa din ultimii patru ani demonstrează faptul că a fost parlamentarul care a sprijinit proiectele importante pentru Suceava, adăugând că a dezamăgit-o profund anunţul făcut de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care a anunţat că îl va susţine pe contracandidatul său de la USL, Alexandru Băişanu.

Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că prin amendamentele depuse în cei patru ani de mandat de deputat la Legea bugetului de stat a reuşit să contribuie la reabilitarea mai multor străzi din Suceava şi, în acelaşi timp, a reuşit dirijarea unor fonduri pentru construirea aşezământului social-cultural „Elena Doamna” de la Biserica Sf. Înviere din Suceava. Ardeleanu a mai arătat că în urma amendamentelor de la Legea bugetului de stat a reuşit să obţină fonduri pentru Primăria Suceava, precum şi pentru mai multe unităţi de învăţământ.

„Prin amendamentele pe care le-am propus la Legea bugetului, câteva şcoli din judeţul Suceava au beneficiat de importanta sumă de 8,5 miliarde de lei vechi. Banii au ajuns la Colegiile Naţionale <Ştefan cel Mare>, <Petru Rareş>, la Liceul cu Program Sportiv, la Şcoala Creştină <Filadelfia>din Suceava, precum şi la Grădiniţa nr. 8 din Fălticeni. De asemenea, am susţinut proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Curţii Domneşti, iar prin acţiunile pe care le-am întreprins s-a reuşit înfiinţarea secţiei de conservare – restaurare bunuri culturale la Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu>.În acelaşi timp, demersurile pe care le-am făcut în Parlamentul României au permis finalizarea transferării către municipiul Suceava a unui teren pentru amenajarea unui nou cimitir în cartierul Iţcani şi a unui teren pentru construirea unei noi săli polivalente”, a declarat Sanda-Maria Ardeleanu. Ea a adăugat că în toate aceste acţiuni pe care le-a întreprins pentru a sprijini Primăria Suceava nu a avut nici un fel de interes personal sau financiar.

 

Locul doi în rândul femeilor parlamentar

Pe de altă parte, trebuie spus că în cei patru ani de activitate parlamentară, Sanda-Maria Ardeleanu a avut 52 de luări de cuvânt în plen, dintre care 42 de declaraţii politice. La acestea se adaugă 43 de iniţiative legislative iniţiate, din care şapte au devenit legi. De asemenea, în anul 2011, potrivit statisticilor realizate de Institutul pentru Politici Publice, Sanda-Maria Ardeleanu a ocupat locul al doilea în rândul femeilor parlamentar cu cele mai multe propuneri legislative devenite legi.

În acelaşi timp, Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să precizeze că în cei patru ani de mandat de deputat a reuşit să înfiinţeze Biroul Francez la Casa Prieteniei din Suceava, iar în vederea reînfiinţării unui teatru în municipiul reşedinţă de judeţ a fondat Compania Teatrală „Bucovina”, care până în prezent a pus în scenă zece spectacole.

Cadru universitar, deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat faptul că una dintre priorităţile sale a fost şi dezvoltarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Ea a declarat că în urma demersurilor pe care le-a făcut, în anul universitar 2010 – 2011, universitatea suceveană a beneficiat de o cifră de şcolarizare mai mare.

„Am susţinut şi programul de dezvoltare a platformelor informatice tip e-educaţie, în valoare de un milion de euro, de care beneficiază universitatea din Suceava. În acelaşi timp, am susţinut, prin demersuri concrete, specializările ucraineană, italiană şi spaniolă la universitatea suceveană. Nici nu puteam să am altă atitudine din moment ce sunt profesor la Universitatea <Ştefan cel Mare>, motiv pentru care am continuat să mă implic în construirea anvergurii internaţionale a universităţii”, a precizat Sanda-Maria Ardeleanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu: Tot ceea ce am făcut în patru ani de mandat, am făcut pentru Suceava, cu simţ de răspundere.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sanda-Maria Ardeleanu: Tot ceea ce am făcut în patru ani de mandat, am făcut pentru Suceava, cu simţ de răspundere1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara rusine trimis de
(22 nov 2012, 20:07:31
aceasta doamna minte, crezand ca suntem cu toti amnezici. Nu a miscat un deget cand Universitatea a fost clasata, pe nedrept, in categoria a treia, ba mai mult, a declarat ce este mandra de asta. Planul de a desfiinta USV si a o transforma in filala a Universitatii Iasi apartine PDL-ului, iar doamna se teme acum de soarta USV. A ajutat la infiintarea unor specializari total nerentabile, care greveaza bugetul diminuat al Universitatii. Rusine, doamna, rusine! Noi nu te vom vota, tocmai pentru ca ne minti in fata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei