Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie de peste 16 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţiile în Casele Polone din localităţile judeţului Suceava au fost şi sunt o preocupare permanentă a deputatului Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România. Comunitatea care beneficiază deja de aceste obiective sau care va avea acces la aceste clădiri odată cu finalizarea lor, indiferent că este vorba de polonezi, români, ucraineni sau germani, crede că este un mare pas înainte în crearea unor condiţii decente pentru derularea unor manifestări cultural-sociale sau distractive.

Ultimul proiect de acest gen este Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie extrem de ambiţioasă. Lucrările au demarat de câteva luni, iar la final va fi vorba de o clădire aerisită şi modernă, cu sală de spectacole şi cinci camere de cazare, cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Valoarea Casei Polone de la Pleşa este de peste 16 miliarde de lei vechi, sumă care include şi TVA-ul.

În curs de realizare este şi Casa Polonă de la Soloneţu Nou, o investiţie de peste un milion de euro, realizată integral cu fonduri din Polonia.

„Este absolut obligatoriu ca populaţia să beneficieze de condiţii de trai cât mai decente. Acolo unde a existat posibilitatea, am făcut tot ce se poate pentru moderniza sau pentru a ridica clădiri noi, de care să beneficieze întreaga comunitate locală. În fiecare an am început investiţii în Casele Polone din diferite localităţi ale judeţului Suceava, iar acest lucru îl vom continua şi în viitor”, a arătat deputatul Ghervazen Longher, candidat din partea Uniunii Polonezilor din România pentru un nou mandat în Parlament.

În afara celor două obiective aflate în construcţie mai trebuie amintite alte două localităţi unde Casele Polone au suferit modernizări importante. Este vorba de Casa Polonă de la Păltinoasa şi Casa Polonă de la Cacica.

Pe lista scurtă a deputatului Ghervazen Longher se află şi Casa Polonă de la Moara, iar pe termen lung se preconizează investiţii în Casa Polonă de la Suceava.

Ghervazen Longher candidează pentru un al patrulea mandat de deputat şi are în spate o experienţă de zece ani în Parlamentul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie de peste 16 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Casa Polonă de la Pleşa, o investiţie de peste 16 miliarde de lei vechi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei