Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Sanda-Maria Ardeleanu: USL şi Victor Ponta luptă din răsputeri împotriva calităţii în educaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră că USL şi premierul Victor Ponta „luptă din răsputeri” împotriva educaţiei din România. Ardeleanu a precizat că Victor Ponta este un politician care „a devenit <doctor> fără să vrea şi care, din păcate, nu înţelege nimic din principiile Legii Educaţiei Naţionale aflată în vigoare”.

Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat că PDL s-a luptat pentru promovarea acestor principii, doar în interesul creşterii calităţii învăţământului românesc.

„Ne-am propus standarde internaţionale de calitate, tocmai pentru ca diplomele româneşti să aibă valoare în orice competiţie. Majoritatea universitarilor consideră că promovarea în sistem va avea la bază competenţa profesională. Am stat de vorbă cu mulţi colegi din toată ţara şi apreciem unanim că aceste standarde au stimulat activitatea didactică şi de cercetare. Am pornit pe un drum al relansării educaţiei în România şi ne trezim, iată, după doar câteva luni de guvernare USL, că suntem forţaţi să revenim, prin populisme cu iz electoral, la vechile metehne pe care le-aş sintetiza într-o sintagmă: <abrambureala din educaţie>”, a declarat deputatul PDL de Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu consideră că premierul Victor Ponta i-a jignit pe universitarii din România. Mai mult, Ardeleanu a arătat că USL a propus câţiva miniştri ai Educaţiei care au fost contestaţi, iar în momentul de faţă, sub actuala conducere a ministerului, se readuce în discuţie o variantă de text de Lege a Educaţiei pregătită mai demult de Ecaterina Andronescu. „Se cunosc interesele de grup în acest domeniu şi dezaprob ferm, în calitate de om la catedră de peste 35 de ani, iniţiativele Guvernului Ponta  menite să genereze neîncrederea în Educaţie. Sunt unul dintre universitarii  acestei ţări care a reuşit să aducă performanţă în domeniile de cercetare şi didactic, domenii pe care le slujesc, iar performanţa nu se face decât prin muncă şi dăruire. Mă simt profund jignită de afirmaţiile superficiale, tendenţioase şi lipsite de orice acoperire ale premierului care descalifică această categorie profesională, atacând membrii celor două Comisii de învăţământ din Parlamentul României care au reuşit să promoveze un  text de lege apreciat de cei avizaţi în toată Europa”, a mai spus Sanda-Maria Ardeleanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu: USL şi Victor Ponta luptă din răsputeri împotriva calităţii în educaţie.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sanda-Maria Ardeleanu: USL şi Victor Ponta luptă din răsputeri împotriva calităţii în educaţie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei