Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consilii locale

USL a câştigat cele mai multe voturi, PDL a obţinut cele mai multe mandate de consilieri locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală a obţinut cel mai mare număr de voturi pentru cele 114 Consilii Locale din judeţ, însă în urma distribuirii mandatelor de consilieri locali, cele mai multe locuri în deliberativele locale le-a obţinut PDL.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Judeţean Suceava, USL a obţinut 111.364 de voturi pentru Consiliile Locale din Judeţ (36,19%), uniunea fiind urmată de PDL, cu 108.560 de voturi (35,28%). Pe locul al treilea s-a clasat Partidul Poporului – Dan Diaconescu, listele de consilieri locali ai acestei formaţiuni politice fiind votate de 21.593 de alegători suceveni (7,02%).

Din datele oferite de BEJ Suceava, toţi candidaţii independenţi pentru un loc în Consiliile Locale au obţinut 18.088 de voturi. De asemenea, UNPR Suceava a obţinut la scrutinul pentru Consiliile Locale 9.906 voturi, iar candidaţii PRM au fost votaţi de 8.407 alegători. Cel mai mic număr de voturi obţinut s-a înregistrat la Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT, candidaţii acestei asociaţii obţinând doar 59 de voturi.

După împărţirea mandatelor de consilier local în toate cele 114 localităţi ale judeţului Suceava, PDL a reuşit să obţină cel mai mare număr de mandate, acest lucru fiind posibil în urma redistribuirii voturilor neutilizate la prima împărţire a mandatelor. Astfel, PDL va avea în judeţul Suceava un număr de 599 de consilieri locali, USL va avea 561 de consilieri, iar PP-DD va avea 112 de reprezentanţi în deliberativele locale.

De remarcat faptul că pe lângă funcţiile de consilier local obţinute în cadrul USL, PSD a mai reuşit să obţină încă 62 de mandate, PNL - 31 şi PC încă un mandat, în localităţile în care cele două partide au candidat separat.

Potrivit datelor finale ale alegerilor, UNPR va avea 55 de consilieri locali, PRM – 26, Partidul Ecologist Român – 14, iar Uniunea Polonezilor din România va avea cinci consilieri locali. În deliberativele locale din judeţ vor fi şi 39 de consilieri independenţi.

Partidele mici care s-au înscris la alegerile locale au reuşit să obţină şi ele minimul de candidaţi. Astfel, câte un consilier local la nivelul întregului judeţ vor avea Partidul Naţional Democrat Creştin, Partidul Poporului, PNG – CD, Forţa Democrată din România, Forţa Civică şi Partidul Alianţa Socialistă. Printre partidele mici care au mai reuşit să obţină câţiva consilieri locali se mai numără Alianţa de Centru Dreapta – patru, PNŢCD – trei, Uniunea Ucrainenilor din România – trei, Asociaţia Partida Romilor „Pro – Europa” - două şi Partidul „Totul pentru Ţară” – două. Nu în ultimul rând, comunitatea ruşilor lipoveni va avea doi consilieri locali la nivelul întregului judeţ.

 

PDLa obţinut 59 de primari, USL - 46, PSD - patru, PNL - unul

Cele mai multe voturi pentru funcţiile de primar din cele 114 localităţi ale judeţului au fost obţinute de PDL, 132.456, din totalul de 315.632 de voturi valabil exprimate. Pe locul doi la votul dat pentru primari s-a clasat USL, cu 116.419 de alegători, uniunea fiind urmată de PP-DD, cu 18.693 de voturi. Cele mai puţine voturi pentru candidaţii de primari le-au obţinut reprezentanţii Partidului Alianţa Socialistă, aceştia fiind votaţi doar de 90 de alegători.

În urma alegerilor de duminică, 10 iunie a.c., localităţile din judeţul Suceava vor fi conduse de 59 de primari ai PDL, 46 de primari USL, patru primari independenţi, patru primari de la PSD şi unul de la PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL a câştigat cele mai multe voturi, PDL a obţinut cele mai multe mandate de consilieri locali.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL a câştigat cele mai multe voturi, PDL a obţinut cele mai multe mandate de consilieri locali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei