Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2012 - Anul XVII, nr. 134 (5039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Votul urban

USL a câştigat lupta în Consiliile Locale în majoritatea oraşelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală a câştigat majoritatea în Consiliul Local Suceava. Potrivit datelor finale ale alegerilor locale din municipiul Suceava, USL a obţinut 22.664 de voturi, PDL – 17.540 de voturi, iar pe locul 3 s-a clasat PP-DD, cu 2.693 de voturi.

Deşi USL a câştigat alegerile pentru Consiliul Local, PDL a reuşit să câştige, prin Ion Lungu, funcţia de primar al Sucevei.

Procentual, USL a primit 46,21% din voturi, pentru PDL au optat 35,76% dintre alegători, iar PP-DD s-a bucurat de încrederea a 5,38% dintre suceveni. Ion Lungu a obţinut 22.118  voturi, cu aproape 1.200 mai multe decât candidatul USL, Alexandru Băişanu, preferat de 20.921 de persoane.

 

Cine face parte din CL Suceava

În ceea ce priveşte repartiţia mandatelor de consilieri locali, potrivit primelor estimări, USL va deţine majoritatea, cu 12 posturi de consilieri, în timp ce PDL va avea zece mandate (din care unul obţinut la redistribuirea voturilor). Singurul partid care a reuşit să mai intre în Consiliul Local Suceava este Partidul Poporului – Dan Diaconescu, care va avea un mandat de consilier local.

Lista noului Consiliu Local al municipiului Suceava este următoarea:

USL- Alexandru Băişanu, Tiberius Brădăţan, Corneliu Vornicu, Eugen Girigan, Vasile Mocanu, Cornel Grosar, Ovidiu Doroftei, Gavril Vîrvara, Andrei Păduraru, Geniloni Sfeclă, Dan Roibu, Ovidiu Donţu;

PDL- Lucian Harşovschi, Viorel Seredenciuc, Gheorghe Onofrei, Vasile Monacu, Liviu Cîrlan, Adrian Timofi Ciobanu, Cristian Creţu, Niculai Barbă, Costel Tătăranu, Daniel Ungurian;

PPDD - Adrian Arămescu.

 

Componenţa noului Consiliu Local Fălticeni

În municipiul Fălticeni s-au prezentat la urne 13.553 de alegători, dintr-un număr total de 26.938 prevăzuţi în listele electorale din circumscripţia electorală.

Pentru alegerea primarului au fost 13.230 de voturi valabil exprimate. 7.522 a primit Gheorghe Cătălin Coman (USL), 4.291 voturi a primit Vasile Tofan (PDL), 849 voturi i-au fost atribuite lui Constantin Bulaicon (PP-DD), 108 voturi a primit Paraschiva Mercore (PRM), 99 voturi i-au fost acordate lui Vasile Moraşnu (PER), 79 lui Arald Gabriel Drăgan (UNPR), candidatul independent Ioan Ilişescu primind din partea fălticenenilor 282 voturi.  

În componenţa Consiliului Local Fălticeni vor fi 12 consilieri USL, cinci consilieri PDL şi doi de la PP-DD.

Consilierii USL vor fi Gheorghe Aldea, care a confirmat că pe lângă funcţia de consilier local, va fi propunerea USL pentru funcţia de viceprimar, Maria Dulgheriu, Ioan Corduneanu, Gabriel Matei, Eugen Mogoş, Cornelia Ilie, Constantin Bulboacă, Sabin Ghilea, Ioan Mihai, Mihaela Bărbăcuţ, Vasile Amariei, Cristian Bărăscu.

Din partea PDL, în Consiliul Local se vor afla Vasile Tofan, Mihai Vitcu, Vasile Sburlea, Gheorghe Arteni şi Elena Cristina Nechifor, iar de la PP – DD, cele două locuri le-au revenit lui Constantin Bulaicon şi lui Parasca Ticu Dorel Pricop.

 

Cine sunt noii consilieri locali din Rădăuţi

Singurul oraş în care PDL a reuşit să se impună la nivelul Consiliului Local este Rădăuţi, localitate unde primar este tot un reprezentat al acestui partid, Aurel Olărean. Acesta a primit încrederea a 6.165 de rădăuţeni, din cele 12.602 voturi valabil exprimate, devansându-l cu 1.507 voturi pe Carcalete, care a obţinut 4.657 de voturi, ceea ce în procente înseamnă 49% pentru Olărean şi 37% pentru principalul său contracandidat.

Pe locul al treilea s-a situat candidatul PP-DD, Dumitru Ciubotaru, cu 662 de voturi, urmat de Traian Andronachi UNPR – 658, Constantin Lazăr PNŢCD – 267, şi Samoilă Luchian PRM – 194.

„A fost luptă mare, dar sunt bucuros că rădăuţenii au demonstrat că sunt bucovineni adevăraţi… Acum am o responsabilitatea mai mare decât în mandatul anterior, pentru că rădăuţenii vor aştepta mai mult de la mine. Avem nouă consilieri în deliberativul local şi căutăm o formulă pentru majoritate, ceea ce va însemna siguranţa realizării proiectelor care vizează bunăstarea comunităţii şi modernizarea aşezării noastre. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat la vot şi să-i asigur că, de astăzi, primarul Olărean va face numai politica pentru şi în sprijinul rădăuţeanului”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

Noua structură a deliberativului rădăuţean va avea nouă consilieri PDL, opt consilieri USL şi câte un consilier de la UNPR şi PP-DD, după cum urmează:

PDL- Dorin Tibeică, Dorel-Constantin Donisan, Constantin Vasile Lazăr, Daniel Hrenciuc, Marius-Costel Grijincu, Cezar-Aurelian Radu, Marcel-Dragoş Acsani, Doina-Mirela Todorese, Mihai Moşniagu

USL- Petru Carcalete, Nistor Tătar, Lăcrimioara Loghin, Mihai Reman, Constantin Galan, Tiberiu Maierean, Gheorghe Simota, Dan Mironiuc

UNPR - Traian Andronachi

PP-DD - Dumitru Ciubotaru

 

Egalitate perfectă la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc

În restul oraşelor principale din judeţ, USL a obţinut majoritatea, în unele locuri chiar de o manieră categorică.

Probabil cea mai clară victorie s-a consemnat la Gura Humorului, acolo unde primarul liberal Marius Ursaciuc va avea partea de un Consiliu Local format din 14 oameni de la USL şi doar trei de la PDL.

Şi la Siret, unde primăria va fi condusă de un alt liberal, Adrian Popoiu, USL deţine majoritatea. Din partea USL au fost aleşi nouă consilieri locali, doi revin celor de la PDL, iar câte unul va reprezenta Uniunea Polonezilor, Partidul Ecologist Român şi Partidul România Mare, un al 15-lea consilier local fiind independent.

La Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, două oraşe de munte care vor fi conduse de primari noi, configuraţia consiliilor locale este identică. Astfel, la Vatra Dornei, primarul PDL Ilie Boncheş va avea şase consilieri din propriul partid, opt de la USL, doi de la PRM şi unul de la PP-DD. Aceeaşi distribuţie este şi la Câmpulung Moldovenesc, cu menţiunea că primarul ales, Mihăiţă Negură, face parte din PNL.

Stelian BORHAN, Luigi BĂRĂGOIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL a câştigat lupta în Consiliile Locale în majoritatea oraşelor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
USL a câştigat lupta în Consiliile Locale în majoritatea oraşelor din judeţ3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sper ... trimis de
(12 iun 2012, 13:25:18
Sper ca Aurel Olarean sa continue ce a inceput, sa ajunga si Radautiul un municipiu modern.
2.   Bravo trimis de
(12 iun 2012, 15:27:23
Se pare ca doar in Radauti, cetatenii si-au dat seama ca trebuie sa voteze consilierii aceluiasi partid cu primarul. Felicitari lor!
3.   Spre periferia civilizatiei trimis de
(12 iun 2012, 17:07:44
Da, respect votul Radautenilor. Un barcagiu nebarbierit si deosebit de nesimtit a reusit sa-si asigure confortul pentru inca 4 ani, prin mijloace demne de cartea recordurilor. Problema este cum v-a reusi sa-si duca la indeplinire toate ineptiile scoase pe ratu-i fara veriga, Udrea nu-i, Flutur nu-i, Baselu-i drogat, alti sprijinitori PD-Latrai au dat faliment, s-au v-a da vina pe ....... duhul divin. Radautenii se vor destepta in iarna. Tatar stie de ce. Oricum, PD-Latraii sunt niste BOMBALAI.
4.   Felicitari trimis de
(12 iun 2012, 17:52:34
DA,felicit toti cisigatorii din aceste alegeri.Dar fac apel la cei care conduc partidele (asa cum au facut si ei apel la noi inainte de votare) si au consilieri din care sa desemneze viceprimari ,sa chibzuiasca bine,pe cine aleg,altfel vor fi taxati la urmatoarele alegeri.Consider ca o persoana ca Vornicu sau Girigan nu au ce sa mai caute acolo ,au demonstrat cind au fost!!!!!!!!!!!
Consider ca Gavril Varvara o persoana cu initiativa ,gospodar un intreprinzator cu vizine si Ovidiu Doroftei, tinar care stie ce iseamna munca in occident pot sa coordoneze alaturi de primarul reales de suceveni,in calitate de VICEPRIMARI.

5.   La vremuri noi, ne trebuie oameni noi trimis de
(12 iun 2012, 17:58:56
La vremuri noi- oameni noi! Iata la ce trebuie sa ne gandim acum, dupa alegeri.
Pentru echipa de la Primaria Suceava, in functia de viceprimar trebuie sa fie aleasa o persoana tanara, vizionara, implicata, si nu cei care au mai fost, gen Vornicu. Sa se dea sanse si altora pentru a demonstra ca pot, stiu, vor..
Personal, recomand pentru functia de viceprimar, pe domnul Virvara Gavril din staff-ul USL, un om capabil, responsabil, cu spirit intreprinzator, un om de valoare, care merita increderea noastra.
Mult succes!
6.   Sunt curios trimis de
(12 iun 2012, 19:53:56
Egalitate perfectă la DORNA si CAMPULUNG.oare ce vor face consilierii locali?vor taia ciolanul in doua s-au isi vor taia capetele unii altora?nu are nimeni de ce comenta in rest.e deomcratie,asta e rezultatul votului.vom vedea toti ce vor face cei de pe liste.cum calca stramb dati in ei.chiar daca sunt rosii,verzi,portocalii ori vinetii.e momentul sa nu ne mai lasam calcati in picioare.daca nu ne vom scoate ochiii unii altora si vom fi uniti contra celor care vor incerca sa sifoneze banul public,s-ar putea sa le intre frica in oase
7.   Radauti?? trimis de
(13 iun 2012, 10:33:55
Ce a inceput dom'primar la Radauti?Oare traim in lumi paralele??Dupa cum am mai spus,pana acum nu a avut consilierii de partea domniei sale..acum ii are..dar va spune ca nu mai primeste bani de la judet..ca deh,e alt partid acolo..Perfect de acord cu STAN_PATITUL!!Apa rece oare nu o platim de doua ori mai scump de cand cu societatea de la Suceava??Ghici de ce partid tine??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei