Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2012 - Anul XVII, nr. 130 (5035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rânduri pentru mărgineni,

 

Dragi mărgineni, în această perioadă în care societatea e îmbuibată de fel de fel de promisiuni electorale, în care nu ştii dacă cel care îţi zâmbeşte şi te salută respectuos pe stradă nu e vreun candidat de primar ori consilier, în care până şi în ultimul cătun găseşti un afiş electoral sau oriunde ai merge auzi discutându-se în principal despre politică, eu, Petrică Grigorean, vă scriu aceste rânduri pentru a vă sublinia cât de importantă este ziua de duminică, 10 iunie, pentru comuna noastră.

Am 34 de ani şi sunt cel mai tânăr dintre candidaţii de primar la Marginea.

Nu vă promit că o să schimb Marginea peste noapte sau în câteva săptămâni, la fel cum nu vă promit că voi reuşi să rezolv absolut toate problemele din comună, multe dintre ele lăsate de izbelişte de ani şi ani de zile.

Vă promit însă că mă voi strădui ca în fiecare zi din mandatul meu să vă fac să fiţi mândri că mi-aţi încredinţat votul dumneavostră.

 Vă promit că toate cele zece proiecte pe care vi le-am prezentat vor fi realizate şi mă voi asigura ca SCHIMBAREA să se simtă la Marginea încă din prima parte a mandatului meu.

Dragi mărgineni, am acasă trei copii, Ecaterina, trei ani, Anghelos, 6 anişori şi Constantin, de opt anişori. Nu îmi doresc nimic altceva decât să le dea D-zeu sănătate şi să le văd feţele tot timpul pline de zâmbete. Copiii mei s-au născut, cresc în Marginea şi vreau să rămână aici pentru cât mai multă vreme de acum încolo. Pentru ei şi pentru toţi copiii mărginenilor, schimbarea trebuie să înceapă de pe 10 iunie.

Noi, mărginenii, am trecut prin multe. Mulţi, printre care şi eu, am ales calea străinătăţii, pentru a reuşi în viaţă. Mi-a ajutat bunul Dumnezeu şi astăzi am o situaţie financiară care îmi permite să stau fără griji mulţi ani de acum încolo. Bogat, însă, sunt atunci când mă întorc seara acasă şi îmi strâng copiii în braţe şi când ştiu că familia mea este ferită de necazuri.

Am intrat în această campanie electorală doar cu gândul că pot colora imaginea gri a comunei noastre, că pot realiza schimbarea în Marginea. Unii dintre contracandidaţii mei au spus despre mine că sunt tânăr şi lipsit de experienţă. Da, sunt tânăr, am putere de muncă, am idei europene şi vreau să le pun în practică. Şi da, nu am „experienţa” altora de a fura din bani publici şi de a putea dormi noaptea liniştiţi când ştiu ei foarte bine ce au făcut cu încrederea mărginenilor care i-au votat.

La 34 de ani ei mei, am pus pe picioare o societate de construcţii care a ridicat blocuri şi cartiere rezidenţiale, sedii de firme, drumuri, poduri şi pasaje în Capitală şi pe Autostrada Bucureşti –Ploieşti. E suficientă experienţă, domnilor contracandidaţi? Ce aţi făcut voi până acum?

Dragi mărgineni, pe 11 iunie voi începe să fac treabă în comuna noastră şi vreau să am alături pe cât mai mulţi dintre dumneavostră. E nevoie de străzi asfaltate, de trotuare, apă, canalizare, extinderea reţelei electrice, sunt atâtea probleme de rezolvat, de la crearea de noi locuri de muncă, prin atragerea unor investitori în zonă, la asigurarea dreptului la sănătate, cu un dispensar privat şi maternitate în comună, cât şi asigurarea dreptului la o educaţie adecvată în condiţii normale secolului în care trăim.

Poate că aţi mai auzit aceste promisiuni şi la alegeriile din 2008, 2004... şi tot aşa. Nu s-au realizat şi totuşi acei oameni cărora v-aţi încredinţat atunci votul au tupeul să vă mai ceară o dată să puneţi ştampila de vot în dreptul numelui lor.

Platforma program pe care v-am prezentat-o în ultimele săptămâni o voi afişa la intrarea în sediul Primăriei, pentru ca în fiecare zi atât eu, cât şi colegii mei, consilierii, dar şi colegii de serviciu, să ştie pentru ce venim la muncă.    

Nimic din ce mi-am propus să realizez nu este imposibil, unele proiecte se pot materializa încă din prima parte a mandatului.  

Au fost multe atacuri mârşave împotriva mea, dar dintre toate cel mai tare m-au deranjat afirmaţiile unora potrivit cărora Marginea „va ajunge a pocăiţilor”.

Oameni buni, cu frică de D-zeu, până unde se poate merge?!  De când apartenenţa religioasă e un criteriu de selectare a primarilor? Şi mai ales la Marginea, unde acum câteva luni comunitatea a dat cel mai frumos exemplu, adventişti, baptişi, penticostali şi ortodocşi deopotrivă lucrând cot la cot pentru ridicarea unor case mistuite într-un puternic incendiu. Ruşine celor care gândesc astfel şi care fac diferenţe pe criterii religioase.

Dragi mărgineni, duminică, 10 iunie, ieşiţi la vot. Vă rog doar să vă gândiţi bine ce vreţi de la viitorul primar şi să fiţi convinşi că faceţi cea mai bună alegere.

Aşa să ne ajute bunul D-zeu!

 

 Petrică Grigorean

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rânduri pentru mărgineni,.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Rânduri pentru mărgineni,3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Na trimis de
( 7 iun 2012, 12:02:12
Bre Petrică, ai scris frumos în scrisoare, dar formularea de sfârșit nu mi se pare bună. Erai mult mai bun dacă la sfârșit scriai ”Dumnezeu” și nu ”D-zeu”. Sau pentru că pocăiții nu au Dumnezeu, ai făcut astfel încât să nu te cerți cu ei. La fel cum a făcut Mutu în meciul cu Italia: a ratat un penalty ca să nu se certe cu cei din Italia ... bun băiat !
2.   Oare cine... trimis de
( 7 iun 2012, 12:38:10
Domnule ANIMALX,sunt si eu deacord ca era mai frumos daca scria "DUMNEZEU"si nu "D-zeu",ptr.ca DUMNEZEU e atat de mare incat nu ar trebuii sa scriem prescurtat "DUMNEZEU"(parerea mea).Dar cu ideia ca pocaiti nu au DUMNEZEU,spun si eu ca mai bine nu incepeai seria de comentarii cu asemenea afirmatie.Sper ca nu vrei sa spui ca au DUMNEZEU acei care merg la Biserica la Pasti si la Craciun si rest ii gasesti mai mult prin baruri si i-L injura pe DUMNEZEU?
3.   Bax saf? trimis de
( 7 iun 2012, 18:54:40
ce exemplu poate fi bax? numa abureala, exemplu fratii lui care au scos de minte o gramada de oameni pe santiere din italia
4.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2012, 19:00:46
cine a facut actuala primarie? cine a betonat drumurile cine a facut piata? dom, Nelu el osa faca si canalizarea si o sa aduca si apa si curent, nu bax si cu scortosu cu vrajeala lor oricum nimeni nui crede
5.   Acum degeaba plangi copile trimis de
( 8 iun 2012, 12:28:01
Te-ai trezit cam greu la realitate dle.Petrica ! Daca-i fi scris la fel de frumos si-n celelalte articole,daca n-ai fi parcat masina aia cu poze in fata celor de la USL si PDL....crede-ma c-ai fi avut mult mai multe sanse.Ce sa-i faci daca te iei dupa ce spun scortosii si toti ceilalti,trebuie sa intelegi un lucru ! Dragoste cu fortza nu se poatecrying
Primaru care va fi la Marginea va fi IOAN ONUFREI,mi s-a comportat mai diplomatic....si-i singurul care poate sa mai faca ceva pentru Marginea...credete-ma !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei