Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2012 - Anul XVII, nr. 129 (5034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încălcarea legii electorale

Tombola lui Alexandru Băişanu a fost interzisă de Biroul Electoral Municipal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tombola organizată de Alexandru Băişanu, candidatul USL pentru conducerea Primăriei Suceava, a fost declarată ilegală de către autorităţile electorale, care au interzis ieri promovarea şi organizarea acesteia.

Decizia Biroului Electoral Municipal Suceava a fost luată ieri ca urmare a unei contestaţii înaintate de Partidul Ecologist Român, care a reclamat că prin această tombolă candidatul USL îşi face campanie electorală mascată şi oferă mită electorală, pentru a câştiga voturile alegătorilor.

Membrii Biroului Electoral Municipal Suceava au admis contestaţia PER, constatând “încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la desfăşurarea campaniei electorale cu respectarea deontologiei electorale de către domnul Ştefan Alexandru Băişanu, candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Suceava, prin organizarea tombolei având ca obiect promisiunea de bunuri constând într-un autoturism marca Dacia Logan, concedii plătite, electrocasnice, electronice”.

Drept urmare, atât promovarea, cât şi organizarea tombolei lui Alexandru Băişanu a fost interzisă.

Preşedintele liberalilor suceveni, candidat la funcţia de primar, poate contesta decizia Biroului Electoral Municipal Suceava la Biroul Electoral Judeţean Suceava în termen de 48 de ore de la data afişării acesteia.

Decizia autorităţilor electorale municipale a fost salutată de primarul Ion Lungu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL, care a depus luni o contestaţie pe aceeaşi temă, reclamând faptul că premiile promise în cadrul tombolei reprezintă de fapt mită electorală şi că prin promovarea acestei tombole inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, când campania electorală nu mai este permisă, s-ar fi încălcat prevederile legale.

“Mi se pare corectă decizia de interzicere a organizării şi promovării tombolei, care reprezintă clar o încălcare a legislaţiei electorale. Aşa cum i-am transmis şi contracandidatului Alexandru Băişanu, primăria nu poate fi câştigată la tombolă, alegerile trebuie câştigate discutând cu oamenii”, a declarat Ion Lungu la aflarea deciziei luate de Biroul Electoral Municipal Suceava.

Conform Legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar sau de consilier, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tombola lui Alexandru Băişanu a fost interzisă de Biroul Electoral Municipal.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Tombola lui Alexandru Băişanu a fost interzisă de Biroul Electoral Municipal4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
( 6 iun 2012, 11:05:26
prostim prostim...dar pana cand?
2.   * trimis de
( 6 iun 2012, 11:12:10
Rătăcit pe stradă umblu printre flayere şi bannere
Printre-atâtea mii de alţi rătăciţi ca mine , pe alei
Printre-atâtea idei ,doctrine, puse-n sute de panere
Şi MASH-uri care sunt “votate”(deja)de porumbei

Şi voiesc a spune,şi tare voiesc a fi ascultat :
“Mai multă energie-n motor,mai puţină ..în claxon !”
Aş vrea ceva nou , ceva ce încă nu s-a-ntâmplat
Sătul îs ca Lungu&Flutur să joace (cu banu’) şotron

Ar trebui să fie 0 toleranţă pentru intoleranţă ! ar trebui !
E ca un fel de restaurant unde vii cu mâncarea de-acasă,totul
E penibil asortarea PDL cu … orice , iar fiecare zi
Îmi confirmă (parcă) că Flutur şi-a pregătit paşaportul
Îmi confirmă că Lungu (cu-a sa inteligenţă privatizată )
Şi-a luat gându’ că va mai câştiga … încă o dată
3.   Mai bine ne dai de munca ...Nu Logan ! trimis de
( 6 iun 2012, 11:16:58
Daca faceti locuri de munca si pentru cei care nu prea au unde muncii ar fi ceva bun pentru noi astia mai tineri !
Bafta la voturi Domnu Baisanu !
4.   Pai... trimis de
( 6 iun 2012, 11:18:37
baisanu cu tombola, lungu cu flori la ghiveci, flutur cu umbrele....
face baisanu sau lungu sau flutur de la 6 luni la 5 ani?
5.   ... trimis de
( 6 iun 2012, 11:23:48
Inca o ilegalitate marca USL. Cu tombole surpriza vrei sa castigi alegerile, domnule Baisanu?
6.   Biroul Electoral greseste trimis de
( 6 iun 2012, 12:06:46
De data aceasta BEM Suceava a gresit si va reveni asupra deciziei intrucat tombola lui Baisanu vine sa stimuleze prezenta la vot si in asta nu e nimic rau, ba din contra. Nicaieri in regulament nu se face referire la candidatii USL sau la ideea ca trebuie votati ei pentru a participa la tombola. Degeaba jubileaza Lungu si ai lui. Decizia este ERONATA! Cu ocazia asta poate merg la vot si cei ce prefera ca in acea zi, care vine o data la patru ani, sa caste gura in fata televizorului ori sa iasa la infulecat gratare...Ca urmatorii patru ani sa se vaite ca o duc rau si alegerile au fost iar furate!...
7.   TOMBOLA A FOST INTERZISA SI NU PREA trimis de
( 6 iun 2012, 12:51:00
Tombola nu cred totuşi că încalcă litera legii iar decizia BEM nu clarifică cu nimic situaţia. În primul rând nu ştiu dacă este de competenţa BEM să se pronunţe pe acest subiect. Apoi în decizie nu se precizează cine va duce la îndeplinire decizia. Ce se întâmplă dacă tombola va fi în continuare promovată? Îi confiscă cineva Loganul lui Băişanu? Nici vorba.În al treilea rând, şi cel mai important, formularea este mult prea ambiguă. În decizie se precizează că "se interzice promovarea şi organizarea tombolei... de către Ştefan Alexandru Băişanu". Asta înseamnă cumva că tombola poate fi organizată de oricine altcineva?
8.   Mhm trimis de
( 6 iun 2012, 12:58:30
tombola vine sa inlocuiasca micii si berea, galetile sau lopetile, tot pomana electorala se numeste.. Numai ca tzaranu e multumit cu o galeata, pe cand masina d-lui Baisanu e deja cu dedicatie. Un alt mod de a insela pulimea marca USL.
9.   DACA TOT BEM SE PRONUNTA trimis de
( 6 iun 2012, 13:01:36
Nu am inteles de ce USL nu a cerut BEM sa verifice daca plafoanele de cheltuieli pentru campania electorala au fost respectate de PDL.Limita pentru candidatul la functia de primar de municipiu sau oras este de 2.500 de salarii, adică 1.750.000 de lei, aproape 400.000 de euro.Aici intra afise,mash-uri,bannerecorturi de campanie,panouri,cadouri electorale,excursii,etc etc.Ce spuneti ,in Suceava cam ce suma a cheltuit PDL???
10.   Pt Radumamii trimis de
( 6 iun 2012, 14:26:02
Cu siguranta mai putin decat USL, la PDL nu am vazut afise cat blocul, cum sunt cele de la Mall de exemplu. Dar in Iasi, USL cam cati bani a cheltuit, tot judetul este impanzit de bannere cu USL.
11.   Balonase roz,fluierase rosii,aricei mititei,etc trimis de
( 6 iun 2012, 14:50:26
bai oameni buni,chiar suntem ca la circ.ce tombola nene pe vremurile astea?????????tragem la balonase cu agrafe tiganesti si rujuri de cocote?????????bataie de joc oameni buni....tara arde si nenea trage la tombola ???????????????????/desteptati va alegatori si nu decadeti chiar in halul asta. cinstea,omenia si credinta nu se TRAG LA TOMBOLA NENE BAITA!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.   Comentariu trimis de
( 6 iun 2012, 15:30:50
Este adevarat ca toti putem avea cate o parere vis a vis de ceea ce numim "campanie electorala mascata "valabila ptr toate partidele ce au candidati in alegerile locale,insa daca dl Baisanu ar fi folosit o fundatie,o societate sau pe oricine altcineva sa faca asemenea campanie,totul ar fi fost ok.De ce nu foloseste vocea lui Spiderman sau Robocoop,de ce este inregistrata vocea lui ? Sigur ca nu invita cetatenii Sucevei sa voteze cu USL,insa ii influienteaza,iar in capul alegatorului sta ideea precum ca "Baisanu a facut tombola',nu-i asa ? Daca auzeam vocea lui Florin Piersic(de exemplu) sau pe oricine altcineva,automat nu credeam ca este Baisanu la mijloc,nu ? Asadar,suceveanul naiv se inscrie la tombola si influientat de Baisanu,voteaza USL.Cred ca BEJ a procedat corect,iar cetateanul din Suceava voteaza functie de ceea ce considera ca il avantajeaza,nu ? Parerea mea.
13.   Comentariu trimis de
( 6 iun 2012, 20:22:18
si......autoturismul dacia este castigat de......(suspans) cetateanul.....verisoara domnului Baisanu......concediul este castigat de........membrul USL care a depus cel mai mare efort in campanie.......haideti oameni buni ca parca am fi pe vremea cand veneau strainii si ne aruncau bomboane din masina.....naivi....sa castig ecu promisiuni electorale pe care dupa ce e ales sa le puna in practica!!!!
14.   Si ce sa vezi? trimis de
( 6 iun 2012, 22:34:49
...astazi loganul se plimba nestingherit prin oras tractat de acelasi mercedes cu numere de germania. Poftim respect pentru lege din partea celui ce vrea functia de primar.
15.   Intoxicare...... trimis de
( 6 iun 2012, 23:46:35
Fratilor, nu mai pot...... peste tot sandu baisanu si nechifor, stanga, dreapta, sus, jos.Aveam de gand sa nu merg la vot, fiind apolitic, fiind oarecum, subliniez, oarecum multumit de ce s-a intamplat in ultimii ani la suceava, si stiind ca oricum iese lungu. Merg la mall, il vad pe dl europarlamentar, sau ce naiba e, pe un perete de se vede din centru, aici are acoperire ca si flutur e spanzurat la sensul girator, pe blocuri,MARE baisanu. In trafic aud goarna, ma gandesc iar circ in suceava? pe naiba da baisanu un logan. prin sate afise mari cu nechifor si altii. Am acceptat toate. Acum si cand intri pe site la realitatea si la fiecare refresh tot reclama cu baisanu, la fiecare refresh. Asta deja e spam. Merg duminica si il votez pe lungu. Si doar din cauza campaniei care in orice caz nu se face asa.
16.   Foarte corect trimis de
( 7 iun 2012, 07:14:02
Era mita electorala 100% tombola aia. Chiar ma intrebam de ce nu face nimeni reclamatie.
17.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2012, 23:49:35
Doua epave, Baisanu cu fata aia de hot de buzunare,si Nechifor cu mecla aia de zici ca la trezit elecopterul cand a decolat,vrem fapte ca Flutur,ca apicatia cu papagalii o am...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei