Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iun 2012 - Anul XVII, nr. 129 (5034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Drăgoieşti

Nechifor a spus că produsele agricole sucevene trebuie să le înlocuiască pe cele străine de pe rafturile marilor magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste cinci sute de persoane au participat în cursul zilei de luni, la Căminul Cultural din comuna Drăgoieşti, la o întâlnire electorală cu candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

Nechifor le-a spus celor prezenţi că înainte de a ajunge la Drăgoieşti a fost şi la Udeşti, la biserica unde Ştefan cel Mare se ascundea de turci când era copil, dar şi la Putna, unde se află mormântul domnitorului Ştefan cel Mare, precum şi la Slatina, unde este mormântul lui Alexandru Lăpuşneanu, subliniind că a încercat să petreacă ziua în mijlocul oamenilor şi în locuri încărcate de istorie.

„Astăzi am fost la Udeşti, la biserica construită din stejarul de la Borzeşti, biserică unde Ştefan cel Mare s-a ascuns de turci când era mic. Tot astăzi am fost la Putna, unde se află mormântul lui Ştefan cel Mare. Am fost şi la Slatina, unde este Lăpuşneanu îngropat. Astăzi, zi de mare sărbătoare, am ales să o petrec în mijlocul oamenilor în locuri încărcate de istorie şi biruinţă”, a declarat deputatul Cătălin Nechifor.

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava le-a spus locuitorilor din Drăgoieşti că promisiunile USL se bazează pe toţi locuitorii judeţului care pot face schimbarea în bine.

„Nu vă fac promisiuni, pentru că nu cred în promisiuni. Nu vă fac telegondole, nu facem bazine de înot. Am venit în fata dumneavoastră pentru că noi credem în puterea dumneavoastră  de a face schimbarea. Avem 114 localităţi, fiecare cu necesităţile sale. Guvernarea portocalie nu şi-au susţinut nici măcar primarii săi, dar a făcut astfel încât să nu aloce fonduri nici unui primar care nu avea culoarea portocalie. Exact acum o lună s-a instalat Guvernul Victor Ponta, care ce a promis până acum a şi făcut”, le-a spus Cătălin Nechifor locuitorilor din Drăgoieşti.

El  a subliniat că proiectul USL de guvernare vizează, în principal, agricultura.

„În mediul rural trăiesc 360.000 de suceveni. Toamna, când scoatem recolta, nu avem ce face cu ea. În Polonia s-a dat o lege unde există obligaţia ca, în magazine, pe rafturi să fie produse poloneze. Acelaşi lucru trebuie să facem şi noi”, declarat candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Cătălin Nechifor a adăugat că urmează să fie constituită o asociaţie între localităţi, iar unul dintre proiectele cele mai importante va fi pentru construirea de silozuri.

„De asemenea, avem nevoie de standarde, de aceea avem nevoie de o făbricuţă pentru pus produsele în saci. Trebuie să fim naţionalişti, în sensul bun al acestui cuvânt, în sensul că trebuie să cumpărăm produsele noastre ca să dăm de lucru românilor şi nu să îi îmbogăţim pe unii care importă produse agricole. Pământ, apă şi soare avem şi noi, avem şi produse mai bune, avem şi oameni gospodari, dar trebuie ca produsele noastre să ajungă pe rafturile magazinelor. Pentru asta trebuie să facem asociaţii puternice, iar eu mă voi preocupa să avem şi legislaţia corectă”, a spus deputatul Cătălin Nechifor.

 

Nechifor: Guvernul condus de Victor Ponta este un tren care trebuie prins

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava le-a explicat alegătorilor din Drăgoieşti că din data de 7 mai, de când a fost instalat, Guvernul USL, condus de Victor Ponta, este un tren care trebuie prins.

„Avem trenul USL şi trebuie să prindem şi noi, cei din Suceava, trenul acesta”, a precizat Cătălin Nechifor. Un cetăţean prezent la întâlnire l-a „contrazis” pe candidatul USL, spunându-i că Traian Băsescu a făcut foarte multe lucruri pentru cetăţenii din Drăgoieşti şi din Suceava şi din România, „pentru că le-a luat totul”. De asemenea, un alt localnic a făcut o sugestie ca pentru produsele româneşti să fie constituită o cooperativă prin care să fie vândute aceste produse.

Cătălin Nechifor a precizat că acelaşi localnic a spus că a fost şi la întâlnirea cu Gheorghe Flutur, actualul preşedinte al CJ Suceava, şi i-a adresat aceeaşi sugestie, însă Gheorghe Flutur a răspuns că a făcut şapte firme de lapte şi 30 de cabane, ceea ce pe respectivul cetăţean nu l-a mulţumit, pentru că nu îl ajută să-şi vândă produsele.

În cadrul întâlnirii, candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a întrebat pe localnici dacă a venit cineva de la CJ Suceava să îi consilieze astfel încât să nu mai cultive cartofi pentru a nu fi supraproducţie, dar aceştia au spus că nu au fost ajutaţi în nici un fel.

Nechifor le-a explicat că rolul consilierilor judeţeni este de a oferi şi consultanţă şi de a prelua din problemele locuitorilor din fiecare zonă şi să le aducă pe masa Consiliului Judeţean, care să adopte hotărâri care să soluţioneze aceste probleme.

La evenimentul electoral de la Drăgoieşti au mai fost prezenţi candidaţii de consilier judeţean Brânduşel Nichitean, Tiberiu Beldiman, Constantin Boliacu, Ovidiu Milici şi Virginel Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor a spus că produsele agricole sucevene trebuie să le înlocuiască pe cele străine de pe rafturile marilor magazine.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor a spus că produsele agricole sucevene trebuie să le înlocuiască pe cele străine de pe rafturile marilor magazine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei