Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2012 - Anul XVII, nr. 127 (5032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opinie

Corlăţean consideră că exproprierile de la şoseaua de centură au fost „dubioase”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, s-a aflat ieri în comuna Şcheia, pentru a discuta cu persoanele ale căror terenuri au fost expropriate pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei. Mai mulţi locuitori din Şcheia i-au reclamat ministrului Justiţiei modul în care au fost expropriaţi, dar şi sumele mici de bani pe care le-au primit pentru terenurile pe care le-au cedat. Prezent la întâlnire, un consilier local din Şcheia, Octavian Dârja, i-a spus ministrului că după ce s-a modificat legea cu privire la exproprieri, 493 de proprietari au primit 1,23 de lei pentru un metru pătrat, adăugând că circa 300 dintre aceştia au atacat în instanţă decizia de expropriere. De asemenea, vicepreşedintele PSD Suceava Ovidiu Milici a ţinut să reclame faptul că aproape 200 de proprietari nu au banii necesari pentru a ataca în instanţă aceste decizii.

După ce a ascultat problemele oamenilor, Titus Corlăţean le-a solicitat acestora să-i trimită prin intermediul liderului PSD Suceava, Cătălin Nechifor, o petiţie semnată de toţi cei care sunt nemulţumiţi de modul în care s-au făcut exproprierile, precum şi documentele aferente. El a spus că, din punctul său de vedere, modul în care s-au făcut exproprierile, cu scăderea preţurilor pentru terenurile luate pentru şoseaua de centură, indică faptul că sunt lucruri „extrem de dubioase”.

Corlăţean a mai precizat că mai sunt aspecte care ridică semne de întrebare şi cu privire la modul în care unele persoane au fost împroprietărite cu terenuri din islazul comunal, pe locaţii care se suprapun cu traseul şoselei de centură. „La prima vedere sunt mai multe nereguli”, a spus ministrul Justiţiei, care a mai adăugat că nici el şi nici Guvernul nu se pot implica într-un proces aflat pe rol, însă doreşte să se intereseze dacă neregulile semnalate de oameni au fost investigate de poliţie sau de Parchet şi dacă populaţia a primit răspuns la sesizările făcute. Titus Corlăţean a mai precizat că îl va sesiza pe noul prefect al judeţului Suceava, Florin Sinescu, să se ocupe cu prioritate de problemele oamenilor din Şcheia.

„După ce primesc documentele de la dumneavoastră, eu îl voi sesiza direct pe ministrul de Interne. Şi voi sesiza instituţional şi voi transmite procurorului general aceste aspecte. Să decidă Parchetul dacă lucrurile sunt în regulă sau nu. Atunci când este vorba despre un act de corupţie şi hoţie şi atunci când se demonstrează acest lucru, e drept să acţionăm potrivit legii. Şi voi sesiza organele abilitate, pentru că nu ministrul Justiţiei face ancheta penală. Nu ministrul judecă, dar îi voi sesiza pe cei în drept să se uite şi să respecte legea şi cetăţeanul. Şi prefer ca aceste proceduri legale şi instituţionale să se facă după 10 iunie, pentru a nu amesteca aceste lucruri cu perioada de campanie electorală”, a mai declarat Titus Corlăţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean consideră că exproprierile de la şoseaua de centură au fost „dubioase”.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean consideră că exproprierile de la şoseaua de centură au fost „dubioase”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei