Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2012 - Anul XVII, nr. 127 (5032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere

Corlăţean a făcut un apel la suceveni să sesizeze abuzurile şi faptele de corupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a fost prezent în cursul zilei de ieri în judeţul Suceava, întâlnindu-se în comuna Şcheia cu câteva sute de localnici. Corlăţean a fost însoţit de candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, precum şi de mai mulţi parlamentari şi lideri ai social-democraţilor suceveni.

În faţa celor prezenţi la întâlnire, Titus Corlăţean a ţinut să precizeze că după campania electorală pentru alegerile locale se va uita cu foarte mare atenţie la toate reclamaţiile şi plângerile făcute de cetăţeni, prin care se sesizează diferite probleme sau acte de corupţie.

„Voi face uz de funcţia pe care o am, cu respectare legii, pentru a discuta cu instituţiile statului care au atribuţii în materie de investigare. Să vedem dacă au ştiut aceste lucruri şi dacă au acţionat sau nu. Dacă nu au acţionat, vrem să vedem de ce nu au acţionat, pentru că vorbim de bani foarte mulţi, care au fost folosiţi potrivit documentelor pe care le primesc de la cetăţeni în mod nechibzuit. Există suspiciuni serioase că aceşti bani au fost folosiţi în interes personal şi de grup de cei care încă mai au puterea la nivelul administraţiei judeţene şi locale la Suceava”, a declarat Corlăţean.

El a arătat că Legea trebuie respectată de toţi, iar instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria. Ministrul Justiţiei a subliniat că atunci când instituţiile statului au fost „căpuşate politic”, statul român a devenit slab. „În acel moment, cetăţeanul nu mai este protejat, nu mai este respectat şi se produce ceea ce s-a întâmplat în România, jefuirea banului public. România nu este o ţară săracă. România a fost o ţară jefuită. Şi jaful trebuie stopat. Cu mijloace democratice, iar asta înseamnă alegeri organizate corect”, a precizat ministrul Justiţiei.

El a arătat că lucrurile care s-au întâmplat în România în ultimii ani sunt foarte grave, motiv pentru care ţara are nevoie de o schimbare în bine.

 

„România trebuie să redevină un stat puternic”

Titus Corlăţean a mai arătat că fostul Guvern PDL a avut şi are încă „nişte mari responsabilităţi”, având în vedere că a diminuat salariile bugetarilor şi a micşorat pensiile. „Miza alegerilor din 10 iunie este mult mai serioasă în realitate, pentru că înseamnă de fapt viitorul acestei ţări. Pentru că la 10 iunie cetăţenii vor da un semnal foarte clar şi vor da un mesaj de schimbare în România. Şi veţi vedea care vor fi rezultatele USL la nivel naţional, iar Suceava nu are voie să facă excepţie de la tendinţa naţională”, a explicat Titus Corlăţean.

El a arătat că nu este simplu să preiei o guvernare, însă „nu mai putem să treacă anii pe lângă noi”, iar România să piardă oportunităţile de dezvoltare şi de accesare a fondurilor europene. Corlăţean a mai arătat că îl bucură faptul că liderul PSD, Victor Ponta, ocupă funcţia de premier al României, spunând că acesta este fost magistrat, ştie legea, „are fibră”, fiind un alt fel de premier.

Ministrul Justiţiei a spus că aşteaptă să treacă perioada de campanie electorală şi a făcut un apel la cetăţeni să sesizeze toate cazurile de fraudă pe care le cunosc. „Aştept să întreb instituţiile statului care trebuiau să investigheze ce au de gând să facă. Dacă nu-i dai un răspuns cetăţeanului, să nu te miri că acesta începe să nu mai creadă în instituţii. Şi ăsta este cel mai mare risc. Pentru că asta înseamnă un stat slab. România trebuie să redevină un stat puternic, să-şi respecte cetăţenii şi trebuie să progresăm, să ne dezvoltăm, să avem locuri de muncă. Nu putem accepta furtul şi jefuirea banului public”, a mai declarat ministrul Justiţiei.

 

Corlăţean a girat pentru Cătălin Nechifor

Pe de altă parte, Titus Corlăţean a girat pentru Cătălin Nechifor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, precizând că acesta „va avea uşi deschise la Guvernul USL, pentru a primi sprijin la proiectele importante”. Corlăţean a spus că îl cunoaşte pe Nechifor de foarte mulţi ani, amintind de faptul că au fost colegi în Parlamentul European. „În primul rând este un om care şi-a respectat profesia. Este un profesionist care cunoaşte foarte bine ce înseamnă administraţia judeţeană şi locală. Este un om pe care îl apreciem şi pe care noi, la nivelul conducerii naţionale, şi premierul Victor Ponta, şi Crin Antonescu, îl susţinem cu tărie în această candidatură, dar şi pe ceilalţi candidaţi ai USL”, a precizat Titus Corlăţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean a făcut un apel la suceveni să sesizeze abuzurile şi faptele de corupţie.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean a făcut un apel la suceveni să sesizeze abuzurile şi faptele de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei