Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2012 - Anul XVII, nr. 119 (5024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Nechifor anunţă semnarea “Contractului USL pentru zona Fălticeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat semnarea „Contractului USL pentru zona Fălticeni”. Lider al PSD Suceava, Cătălin Nechifor a spus că acest contract are trei proiecte de bază, toate pentru rezolvarea celor mai importante probleme pe care le are această zonă a judeţului.

Nechifor a precizat că prima componentă a „contractului USL cu zona Fălticeni” este finalizarea lucrărilor de construcţie a Spitalului Municipal din Fălticeni. El a acuzat PDL că, deşi în ultimii patru ani a existat finanţarea necesară pentru începerea lucrărilor la spitalul din Fălticeni, democrat-liberalii nu au reuşit să înceapă investiţie.

„În 2008, spitalul din Fălticeni a avut finanţare asigurată, prin bugetul de stat, de 50 de miliarde de lei vechi şi nu s-a cheltuit nimic. Pedeliştii nu au fost în stare să cheltuiască nimic. În 2009, când eram şi eu parlamentar, am reuşit să punem amendament la legea bugetului de stat pentru finanţarea acestui spital, am obţinut încă 50 de miliarde de lei vechi, şi iar nu s-au cheltuit. În 2011 am reuşit mult mai mult pentru că am avut discuţii inclusiv cu ministrul Sănătăţii şi am obţinut suma de 200 de miliarde de lei vechi pentru spitalul din Fălticeni. Iar pedeliştii au cheltuit aproape zero”, a spus Nechifor.

El a arătat că spitalul din Fălticeni este o prioritate de grad zero, având în vedere că va deservi o populaţie de aproximativ 100.000 de locuitori din întreaga zonă.

 

Nechifor vrea ca Mănăstirile Probota şi Slatina să fie incluse în circuitul turistic religios

Cătălin Nechifor a mai spus că a doua componentă a contractului USL cu zona Fălticeni este susţinerea produsului agricol din această zonă a judeţului.

„Vrem ca cel mai important brand din Fălticeni, mărul de Rădăşeni, să fie valorificat”, a subliniat liderul PSD Suceava. El a mai arătat că intenţionează să vorbească cu ministrul Educaţiei pentru introducerea de produse, şi în special mere, româneşti, în cadrul programului prin care preşcolarii şi şcolarii primesc lapte, cornuri şi fructe. „Nu cum e acum, cu mere din import, frumoase, care nu se strică niciodată şi fără gust. Vrem să le aducem copiilor mere sănătoase, mere de Rădăşeni”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a mai spus că a treia componentă a acestui contract presupune extinderea circuitului turistic religios şi către mănăstirile din Slatina şi Probota.

„Aceste mănăstiri sunt doi vectori fundamentali pentru ceea ce înseamnă circuit turistic religios. Şi din păcate au fost uitate de Gheorghe Flutur. Avem salba de mănăstiri din patrimoniul UNESCO, dar avem şi Mănăstirile Probota şi Slatina, care sunt elemente ale istoriei noastre naţionale. Sunt două monumente care trebuie puse în valoare într-un circuit complex care să integreze ceea ce înseamnă oferta turistică religioasă a zonei Sucevei”, a încheiat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor anunţă semnarea “Contractului USL pentru zona Fălticeni”.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Nechifor anunţă semnarea “Contractului USL pentru zona Fălticeni”3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cam aşa arătă Pinochio! trimis de
(25 mai 2012, 12:52:11
mă mir că nu-ţi e ruşine să deschizi gura referitor la zona Fălticeni. de la revoluţie încoace psd-ul a avut monopol la senatorii şi deputaţii din această zonă! rezultatul, zero barat.
fotografia ataşată articolului ar trebui arătată copiilor cu următoarea explicaţie: acesta este Pinochio, ciplit după caracterul lui Mârza, impertinent ca Ponta şi slugarnic ca Hanuşteac! nu faceţi ca el!
2.   Pentru Nechifor trimis de
(25 mai 2012, 13:13:03
Domnule Nechifor sunte-ti un mincinos, bani pentru spitalul din Falticeni au fost alocati in 2011, iar lucrarile au inceput la sfarsitul anului 2011 platindu-se si prima factura. In momentul de fata, lucrarile la Spitalul Municipal se desfasoara fara probleme prin grija primarului Vasile Tofan. Credeti ca oamenii din Falticeni au nevoie de marul de Radaseni si extinderea circuitului religios la Probota si Slatina? Va aflati intr-o mare eroare domnule Nechifor, oamenii vor conditii de viata mai bune ,canalizare ,alimentare cu apa si asfalt pe toate strazile din municipiu, locuri de joaca pentru copii, protejarea spatiilor verzi, locuri de parcare, etc, dar se vede ca nu prea stiti nevoile oamenilor din Falticeni cum nu le-ati stiut nici pana acum cu toate ca reprezenti zona ca si deputat si nu a-ti facut nimic pentru locuitorii din Falticeni. Cu astfel de proiecte nu vad cum o sa-l inlocuiti pe Flutur la C.J. Multumim domnului primar Vasile Tofan pentru ceea ce a facut si ceea ce face in municipiul Falticeni.
3.   Pentru politicieni trimis de
(26 mai 2012, 07:43:22
Judetul suceava inseamna : lemnul si prelucrarea lui , cartoful si industrializarea lui ,zootehnia cu prelucrarea carnii , laptelui , pielii etc , marul cu industrializarea si nu in ultimul rand valorificarea apelor prin dezvoltarea cresterii pestilor . De ce nu elaborati un astfel de program pentru judet pe care sa-l garantati in fata electorilor ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei