Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mai 2012 - Anul XVII, nr. 109 (5014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Interes deosebit

Cezar Ioja a plecat să câştige Primăria Vatra Dornei în prezenţa a 500 de oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 500 de oameni au umplut sâmbătă până la refuz sala mare a Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei, pentru a fi alături de Cezar Ioja în drumul său către funcţia de primar al acestei localităţi. Şi pentru că nu au mai fost locuri pe scaune, zeci de dorneni au stat în picioare pentru a afla proiectul pe care independentul Cezar Ioja îl propune pentru relansarea oraşului staţiune de interes naţional Vatra Dornei.

După o scurtă prezentare a programului „Împreună salvăm Dorna”, s-a produs interacţiunea dintre Cezar Ioja şi oamenii din sală, care i-au adresat întrebări pertinente despre modul în care vede rezolvarea problemelor oraşului. Din punctul de vedere al lui Cezar Ioja, relansarea oraşului se va face prin crearea unui parc industrial, unde dornenii să-şi găsească locuri de muncă, iar în al doilea rând, prin dezvoltarea activităţilor în sport şi turism. „Fireşte, totul este perfectibil şi voi lua în considerare toate sugestiile dumneavoastră, ale dornenilor. De luni voi fi pe fiecare stradă din Vatra Dornei şi vom avea ocazia să discutăm şi punctual cu toţi acei oameni care vor să se schimbe ceva în bine în acest oraş”, a anunţat Cezar Ioja.

 

Sinceritatea, baza relaţiei dintre Cezar Ioja şi dorneni

Încă de la început, Cezar Ioja a ţinut să-i asigure pe dorneni că va rămâne acelaşi om simplu şi muncitor şi va fi extrem de franc în discuţiile cu locuitorii oraşului. „Vreau să-i asigur pe toţi dornenii de sinceritatea mea, atât acum, cât şi peste un an sau zece. Când se poate să facem un lucru, am să spun da, când nu se poate, voi spune nu. Nu vreau să vă mint şi să vă păcălesc, pentru a vă putea privi în ochi şi peste patru ani”, a precizat Cezar Ioja.

Acesta le-a cerut dornenilor să aibă curajul să facă schimbarea, şi asta deoarece oraşul merită o şansă reală de dezvoltare, după mulţi ani în care incompetenţa şi minciuna au fost la putere.

 

„Luăm banii de la moguli şi îi direcţionăm către dumneavoastră”

Chiar dacă nivelul de îndatorare a Primăriei Vatra Dornei este în acest moment extrem de ridicat, de 1.250 de miliarde de lei vechi, Cezar Ioja spune că există soluţii pentru realizarea unor proiecte care să vină în sprijinul tuturor cetăţenilor. El a amintit că Primăria Vatra Dornei are în proprietate 1.869 de hectare de pădure şi câteva sute de hectare de păşuni, care sunt exploatate total necorespunzător, iar în unele cazuri de cine nu trebuie.

„Luăm banii de la moguli, de la acel grup de şapte-opt indivizi care acum conduc oraşul şi deţin toate resursele, şi îi direcţionăm către dumneavoastră. Cine s-a îmbogăţit din vânzarea fabricilor de lapte şi ape minerale? Cu siguranţă nu dumneavoastră, oamenii care aţi muncit pentru acest oraş”, le-a amintit Cezar Ioja celor prezenţi în sală.

 

Activităţile sportive şi turistice, strâns legate între ele

În privinţa parcului industrial pe care îl va înfiinţa în zonă, Cezar Ioja a ţinut să-i asigure pe dorneni că acesta nu va fi în centrul oraşului, ci la câţiva kilometri, după modelul unor proiecte similare existente în ţară. Al doilea mare vector de dezvoltare al municipiului Vatra Dornei este legat de activităţile turistice şi sportive.

„Vom organiza competiţii pentru ca o echipă care va veni în Vatra Dornei să poată lăsa aici 50.000-60.000 de euro. Aceşti bani se vor duce atât către oamenii de afaceri, cât şi către bugetul primăriei, şi astfel vom putea să demarăm alte proiecte importante pentru oraş”, a spus Cezar Ioja.

 

Cristina Ioja: „Duhovnicul nostru i-a spus că toată bunătatea îi va fi răsplătită”

Un moment special al lansării candidaturii lui Cezar Ioja de sâmbătă a venit din sală, din partea soţiei sale, Cristina, care a intervenit la microfon şi a spus câteva cuvinte despre omul Cezar Ioja.

„M-a cucerit cu sinceritatea lui şi cred că este o mare calitate a lui, pentru că un astfel de primar vă va spune ce poate face pentru dumneavoastră, fără să vă mintă”, a spus emoţionată Cristina Ioja.

Ea a ţinut să amintească şi de un atac venit din partea unui politician local, care îl acuza pe Cezar Ioja că îşi foloseşte copiii în scopuri electorale. „Cei patru copii pe care-i avem sunt făcuţi din dragoste, iar Cezar îi iubeşte foarte mult şi nu le-ar face niciodată nici un rău. El are un cult al familiei foarte dezvoltat, iar duhovnicul meu, care a devenit duhovnicul nostru, i-a spus că toată bunătatea îi va fi răsplătită”, a menţionat Cristina Ioja.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cezar Ioja a plecat să câştige Primăria Vatra Dornei în prezenţa a 500 de oameni.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cezar Ioja a plecat să câştige Primăria Vatra Dornei în prezenţa a 500 de oameni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Împreună salvăm Dorna trimis de
(14 mai 2012, 12:04:09
Subscriu celor arătate de autorul articolului pentru că am fost acolo. A fost o întâlnire plăcută, constructivă şi de bun simţ. Cezar va câştiga Primăria Dorna.
2.   Indoiala trimis de
(15 mai 2012, 13:11:34
Buna ziua.
Nu isi foloseste familia? D-na Ioja, o foloseste din plin. Adevarat ca suntet o familie frumoasa si tot respectul pentru d-voastra, dar si sotia mea daca ar candida la functia de primar sunt convins ca as sustine-o din toata inima si a fi cea mai potrivita pentru functia e primar. Si de aceasta sunt convins. Si o iubesc foarte mult la fel si pe copiii nostri. Cum sa spuneti despre sotul d-voastra ca nu este bun? Va apreciez ca sunteti langa dansul dar sa nu-i atribuiti d-voastra calitatile, oricum sunteti subiectiva. Stiti ca si cei mai rai dintre tortionari erau iubiti de sotiile lor iar cand veneau acasa stateau langa patul copiilor si ii mangaia cu aceiasi mana cu care pe altii , cu cateva ore inainte , ii sugruma. Lasati-ne pe noi sa le aflam. Sigur Cezar are calitati dar cred ca are si defecte. Unul dintre ele este lipsa de loialitate. Dina aceasta cauza Cezar nu a putut face parte din nici un grup, fie ele si politic. Numai bine.
3.   Intrebare trimis de
(15 mai 2012, 13:31:33
De la ce trebuie sa salvam Dorna? Daca spuneti faliment nu va cred pentru ca un oras nu poate intra in faliment. Este o chestiune de echilibrare a bugetului si asta se face de la bugetul de stat. Daca nu esti de aceiasi culoare cu puterea si mai ai norocul sa fie un presedinte de CJ ranchiunos si foarte primitiv , ca d-l Flutur, se intampla lucruri ca in Dorna. Te lasa fara bani si incepi sa umbli cu milaoga dupa rumegus si pe la eon sa nu taie curentul. Speram ca macar acum sa nimerim un primar care este de partea puterii. Dupa cum merge treaba la nivel national optiunea ar trebui sa fie Moraru. Orasul este destul de aranjat chiar cochet prin unele locuri. Doar sa-si mai poata plati din datorii si ar fi destul de bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei