Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mai 2012 - Anul XVII, nr. 100 (5005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Sandu Capră: Destituirea Guvernului PD-L înseamnă victoria milioanelor de români care au cerut schimbarea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vicepreşedintele PNL Suceava, Mihai Sandu Capră, consideră că destituirea Guvernului PD-L în urma adoptării moţiunii de cenzură a USL reprezintă victoria a milioane de români care au cerut schimbarea vechii puteri din România. Sandu Capră a arătat că votul dat de Parlamentul României pentru moţiunea de cenzură reprezintă o victorie nu numai a Opoziţiei, ci a României.

„Este o dovadă că în România semnalul schimbării a fost dat şi că România poate reîncepe să funcţioneze ca un adevărat stat democratic. Oamenii care au ieşit în februarie în stradă au obţinut acum o victorie, au arătat că o amplă mişcare socială poate schimba atitudinea politică”, a declarat vicepreşedintele PNL Suceava.

El a mai spus că în ciuda „eforturilor disperate” ale fostei puteri de a rămâne la guvernare cu orice preţ, prin toate mijloacele, „inclusiv prin presiune şi şantaj”, pedeliştii nu au putut să împiedice un act de voinţă democratică.

„Ziua de vineri a demonstrat că guvernarea nelegitimă instituită de PD-L nu mai putea continua. Prin moţiunea de cenzură iniţiată de Uniunea Social Liberală s-a evitat în ultima clipă pericolul ca statul de drept să dispară din România”, a precizat Mihai Sandu Capră.

El a mai declarat că liderii USL au demonstrat că sunt dispuşi să-şi asume responsabilitatea guvernării până la alegerile parlamentare din această toamnă şi în acelaşi timp că au soluţii concrete pentru ieşirea României din criza economică şi socială în care se află.

„Programele politice ale USL, pe diferite domenii, vor fi puse în aplicare de persoane competente, pregătite să-şi asume actul guvernării.Nominalizarea lui Victor Ponta pentru funcţia de premier este un gest firesc, normal, care vine ca o consecinţă a unei noi realităţi politice pe care votul Parlamentului a consfinţit-o în 27 aprilie. Există o nouă majoritate şi o nouă putere, am revenit în parametrii constituţionali şi la respectarea Constituţiei”, a spus Mihai Sandu Capră, care a mai adăugat că „deşi USL a venit cu propuneri concrete încă de acum un an şi jumătate, din păcate, România a pierdut timp preţios în timpul guvernărilor Boc – Ungureanu”. Vicepreşedintele PNL Suceava a explicat că printre obiectivele imediate pe care le va avea în vedere noul Cabinet Ponta se numără restabilirea normalităţii în raporturile instituţionale şi identificarea unui set de măsuri economice necesare, după o analiză realistă a situaţiei actuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră: Destituirea Guvernului PD-L înseamnă victoria milioanelor de români care au cerut schimbarea.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandu Capră: Destituirea Guvernului PD-L înseamnă victoria milioanelor de români care au cerut schimbarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alegeri trimis de
( 3 mai 2012, 13:34:40
dle CApra nu fiti asa increzator......nu se stie niciodata.......foaia se poate schimba de azi pe miine, nimic nu-i sigur, batut in cuie.......ati cistigat o batalie, dar se va lamuri lumea cu minciunile debitate.......
politica in sine, cred eu, este o minciuna.....
nu poti crede in cineva....
dupa ce cistiga puterea toti uita de noi......
vom vedea ce va fi....
l-as dori nespus de mult pe dl.Ungureanu presedintele tarii, nu Antonescu......
este tinar, destept, diplomat de cariera.,stie sa dea replica oricind si oricui..... are calitati de presedinte si un bagaj de cunostinte solide din multe domenii dar mai ales cele necesare functiei de presedinte : politica, diplomatie, stie multe limbi straine, istoric de cariera, etc............
2.   PARERE CONTRARA trimis de
( 3 mai 2012, 15:49:48
Eu am o alta parere despre Ungureanu.In primul rand sta foarte prost cu perceptia realitatii.Cand toata lumea vede ca barca PDL se scufunda sub comanda marinarului tu sari in barca???E lipsit complet de coloana vertebrala,Basescu i-a dat guvernul in plic.
A semnat in 70 de zile cat n-a semnat Boc in 3 ani.A semnat tot ce i-a pus Basescu in fata:Vanzarea pe gratis a CUPRUMIN,exploatarea gazelor de sist cu Chevron,mai avea putin si semna Rosia Montana.A dat cu nerusinare cadou PDL suma de 170 milioane de euro cadou pentru alegeri.Toate acestea dovedesc ca este un securist lipsit de scru ☭ care vrea doar sa parvina prin orice mijloace.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei