Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Bălan: „Opoziţia iroseşte timpul deputaţilor cu demersuri populiste sortite eşecului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Opoziţia iroseşte timpul deputaţilor cu demersuri populiste sortite eşecului, în loc să participe la dezbaterile Camerei Deputaţilor, unde se iau deciziile care contează pentru români”. Este reacţia deputatului PD-L de Suceava Ioan Bălan, după demersul de miercuri al opoziţiei  privind revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, demers eşuat în urma căruia parlamentarii USL au părăsit sala de plen.

Bălan a arătat că demersul opoziţiei, pe lângă faptul că este rupt de agenda reală a României, este unul care a sfidat legea şi a încălcat regulamentul Camerei, potrivit căruia revocarea preşedintelui acestui for legislativ poate fi cerută de grupul care l-a propus. Totodată, a menţionat Bălan, procedura impune ca Biroul Permanent să stabilească ordinea de zi.

Deputatul PD-L de Suceava a declarat: „Dorinţa de muncă a parlamentarilor USL care şi-au întrerupt greva de lux s-a dovedit a fi efemeră şi strict legată de un demers care sfidează legea. Observăm că USL încalcă normele nu doar printr-o solicitare aberantă, ci şi prin încercarea de a impune o rezoluţie pe ordinea de zi sfidând procedura. Este ironic cum cei care nu încetează să invoce încălcarea regulamentului sunt chiar cei care îl nesocotesc, atunci când le convine. Ca mai toate acţiunile USL, şi rezoluţia prin care s-a vrut revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este doar un exerciţiu de imagine şi o vendetă personală a liderilor USL, fără nici o bază sau şanse de reuşită”.

 

Bălan: „Rezoluţia prin care s-a vrut revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor este doar un exerciţiu de imagine şi o vendetă personală a liderilor USL”

Ioan Bălan crede că USL ştia foarte bine că revocarea Robertei Anastase din funcţie este nu numai imposibilă, ci şi ilegală.

Bălan a declarat: „Liderii USL şi-au făcut un obiectiv politic dintr-o vendetă personală, demiterea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au propus să o demită pe Roberta Anastase şi încearcă să improvizeze o motivaţie şi să încalce procedurile legale. Pentru că nu a mai trecut de mult pe la locul de muncă, Victor Ponta vrea să marcheze revenirea sa împreună cu deputaţii USL în Parlament printr-un exerciţiu de imagine care să abată atenţia de la adevărata problemă de moralitate: parlamentarii USL sunt în vacanţă de la 1 februarie, timp în care statul a cheltuit cu aceştia 3,5 milioane de euro. Este ridicol entuziasmul cu care USL anunţă mobilizarea pe teme care nu prezintă nici un interes pentru cetăţenii României, ci doar pentru orgoliul politic al liderilor săi. Parlamentarii USL au stat acasă atunci când era nevoie de ei pentru a vota legi importante pentru România, dar anunţă cu aplomb mobilizarea pentru a demite preşedintele Camerei Deputaţilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: „Opoziţia iroseşte timpul deputaţilor cu demersuri populiste sortite eşecului”.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Bălan: „Opoziţia iroseşte timpul deputaţilor cu demersuri populiste sortite eşecului”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dl Balan ne iroseste timpul cu acuzatii populiste trimis de
(21 apr 2012, 08:21:34
sortite esecului. Sau, mai pe scurt, ca-n anii '90: "Pentru opozitie, noi avem militie".
PS. Care este, dom'le, "agenda reala" a Romaniei? Probabil aceeasi cu a pedelistilor care inca n-au reusit sa se capatuiasca...
2.   Sa vedem cine ce a irosit trimis de
(21 apr 2012, 09:34:48
Puterea a irosit 170 milioane euro ce i-a primit cadou de iepuras de la guvern.
Puterea a irosit banii pensionarilor luati prin CASS ilegal conform CURTII CONSTITUTIONALE.
3.   Sa vedem cine ce a irosit trimis de
(21 apr 2012, 09:39:43
Casa Nationala de Pensii Publice a inregistrat pierderi de peste 130 de milioane de euro, datorii nerecuperate de peste 6 miliarde de euro, precum si pensii platite ilegal.Functionarii institutiei ar fi platit 1,9 milioane de euro unor persoane care au fost declarate decedate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei