Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 feb 2012 - Anul XVII, nr. 40 (4945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Situaţie tensionată

Carcalete şi Olărean, în război deschis pentru funcţia de primar în Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Municipală PD-L Rădăuţi s-a reunit joi seară, în sala Bibilotecii Municipale, într-o şedinţă care a fost convocată cu foarte mare discreţie de către liderii locali. Mai mult, se pare că şedinţa a fost încadrată la categoria „top secret”, în condiţiile în care nici mass-media rădăuţeană nu a fost informată despre desfăşurarea acesteia.

Cu această ocazie, preşedintele PD-L Rădăuţi, Petru Carcalete, a fost desemnat candidat la funcţia de primar după votul celor 120 de membri. Carcalete, care deţine şi fotoliul de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, i-a avut drept contracandidaţi pe actualul primar al Rădăuţiului, Aurel Olărean, şi pe viceprimarul Simion Sticleţ. Petru Carcalete a obţinut 92 de voturi, Aurel Olărean 13 voturi, iar Simion Sticleţ doar două voturi. Pentru a fi valabilă, decizia Organizaţiei PD-L din Rădăuţi va trebui validată de Biroul Permanent Judeţean al PD-L.

Decizia PD-L Rădăuţi este surprinzătoare, în condiţiile în care PD-L şi-a anunţat candidatul la Primăria Rădăuţi încă din toamna anului trecut în persoana primarului în funcţie Aurel Olărean.

Olărean nu a dorit să comenteze votul de joi seară, declarând sec: „preşedintele Organizaţiei Judeţene PD-L este cel mai în măsură să vă ofere relaţii pe această temă”.

Pe de altă parte, secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PD-L şi şeful de campanie al democrat-liberalilor pentru alegerile locale, deputatul Ioan Bălan, a declarat că „încă nu am fost informaţi  oficial despre şedinţa de la PD-L Rădăuţi”. „După ce vom primi rezultatele şedinţei de acolo, le vom discuta în prima reuniune a Biroului Permanent Judeţean”, a precizat Bălan, care a ţinut să sublinieze că la Rădăuţi, PD-L are o organizaţie destul de puternică.

Ioan Bălan a mai menţionat că la nivel naţional s-a luat decizia ca primarii PD-L în funcţie să candideze din nou la alegerile locale din acest an. Surse din mediul politic susţin că Petru Carcalete ar urma să candideze la Primăria Rădăuţi din partea PNL în cazul în care PD-L nu-i va oferi această oportunitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete şi Olărean, în război deschis pentru funcţia de primar în Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carcalete şi Olărean, în război deschis pentru funcţia de primar în Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Competitie.., trimis de
(18 feb 2012, 12:02:25
Ce nu inteleg unii ca intr-un partid e bine sa fie competitie.
Cel mai bun sa castige!
2.   Independent ! trimis de
(18 feb 2012, 13:24:29
D-ie primar Olarean va sfatuiesc sa nu renuntati la candidatura in caz ca la Suceava se hotareste sa candideze d-i Carcalete . Eu zic ca aveti sanse semnificative sa castigati alegerile ca independent. Spun asta din cel putin doua motive si anume : se stie ca PDL-ul nu sta prea bine in sondaje ,iar cel de al doilea motiv ar fi ca nu ati fost un servil al PDL-ului neconditionat. Acum daca ne raportam la ce ati realizat in conditiile vitrege generate de criza si mai ales de ,,bunavointa'' consilierilor eu sunt aproape sigur ca veti reusi sa obtineti cel de al doilea mandat de primar candidand ca independent. In acest caz ati putea forma o echipa de consilieri care sa va aprobe proiectele si sa nu mai asistam la circul care s-a petrecut in actualul mandat . Inca o data va rog sa reflectati in mod serios la propunerea mea , mai ales din perspectiva in care PDL-ul nu ar intra la guvernare si atunci un independent poate obtine mai usor fonduri decat un primar din opozitie . Va spun lucrurile astea deoarece candva in trecut am fost primar si cunosc putin mersul in administratie . C.V.
3.   Pfff ... trimis de
(18 feb 2012, 15:28:23
Ma intreb daca in Radauti sunt doar persoane gen Olarean, Carcalete, Tatar care sa candideze la functia de primar?! Eu l-am prins ca director pe Carcalete cand eram elev al Liceului Industrial (actualul CT Radauti) si pot sa zic ca este un mare mafiot.
3.1  RE: Pfff ... trimis de
(19 feb 2012, 16:40:42
te contrazic Carcalete este un mare domn. nimic anormal intr-un partid care se respecta. fiecare poate sa doreasca sa candideze pe ce functie vrea.
4.   Comentariu trimis de
(18 feb 2012, 17:01:42
Decat sa vina altii si sa stopeze proiectele incepute de Olarean,mai bine sa ramana tot el si sa continuie. Si putem spune ca ceva tot a facut pt.Radauti
5.   Felicitari d-lui Carcalete trimis de
(18 feb 2012, 17:08:55
Ma bucur ca in sfarsit candideaza un om de onoare in Radauti ca de Olarean ne-am saturat. De cand e primar, pe langa faptul ca nu a facut nimic in Radauti dar a tocat aiurea bugetul pe 10 ani, de Radauti se auzea numai la modul ca: Olarean a plecat in N concedii de cate doua saptamani intr-un an, ca Olarean a facut licitatii ilegale, ca Olarean a fost gasit de curtea de conturi cu ilegalitati si lucrari platite dar nefacute, ca Olarean se cearta cu Tatar, ca Olarea se cearta cu consilierii, ca Olarea acuza pe toata lumea, ca olarean are lant de aur la gat de un deget ca bisnitarii... ca Olarean...
Nu cred ca Radautiul merita un asemenea specimen pe post de primar.
Asa ca daca oferta d-lui Flutur din partea PDL este Olarean sa se spele pe cap cu el. Noi votam cu d-l Carcalete indiferent din partea carui partid candideaza.
6.   Jos comunistii trimis de
(20 feb 2012, 10:49:32
JOS CU COMUNISTII ASTIA INVECHITI..SA VINA ALTII.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei