Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Liderii UNPR Suceava au participat la lansarea Uniunii Social Progresiste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderii Organizaţiei Judeţene a Uniunii Naţionale pentru Progresul României au participat miercuri, la Palatul Parlamentului, la lansarea Uniunii Social Progresiste (USP), platforma civică prin care reprezentanţii societăţii civile vor fi reprezentaţi atât în Parlament, cât şi în Guvern, de către UNPR. Din partea UNPR Suceava, la acest eveniment au fost prezenţi preşedinta Organizaţiei Judeţene, Cătălina Vartic, precum şi vicepreşedinţii Ovidiu Tudorici şi Adrian Macovei.

După eveniment, liderul progresiştilor suceveni a declarat că la lansarea USP, alături de preşedinţii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, secretarul general al UNPR Neculai Onţanu, au participat academicieni, ingineri, medici, scriitori şi veterani de război. Printre cei care au participat la lansarea USP se numără academicianul Alexandru Bogdan, academicianul Victor Voicu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, gen. col. Marin Dragnea, scriitorii Horia Garbea şi Valeriu Râpeanu, precum şi Lavinia Şandru.

Cătălina Vartic a declarat: „Uniunea Social Progresistă reprezintă o platformă civică prin care asociaţii, sindicate, patronate, marile valori ale României, ale vieţii civice, ştiinţifice, cultural-artistice, sportive, sunt reprezentate de UNPR atât în Parlamentul României, cât şi în Guvern. USP se bazează pe doi piloni principali, interesul naţional şi dialogul social într-o perioadă grea pentru România, într-o perioadă de criză economică mondială”.

Preşedinta UNPR Suceava a mai adăugat că abordarea politică a tematicilor dezbătute în cadrul Uniunii Social Progresiste cu reprezentanţii mediului academic, cu asociaţiile profesionale, de pensionari, studenţi, cu sindicate şi cu alte forme de organizare ale societăţii civile se înscrie în doctrina de centru-stânga progresistă şi vizează elaborarea de concluzii desprinse din preocuparea şi necesităţile societăţii româneşti moderne.

Cătălina Vartic a mai spus că Uniunea Social Progresistă vizează aducerea doctrinei de centru-stânga progresistă din România în rândul doctrinelor de acelaşi fel din Europa, atât pe considerente de dezvoltare, cât şi din perspectiva disponibilităţii faţă de societatea românească de orientare progresistă.

„USP iniţiază un proces ireversibil de recredibilizare a clasei politice prin dialog transparent si nemijlocit”, a subliniat preşedinta UNPR Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii UNPR Suceava au participat la lansarea Uniunii Social Progresiste.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Liderii UNPR Suceava au participat la lansarea Uniunii Social Progresiste2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei