Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Pardău: USL şi Cătălin Nechifor sunt împotriva dezvoltării judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău, consideră că USL şi liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, sunt împotriva dezvoltării judeţului. Pardău a precizat că în calitatea sa de membru al Comisiei de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor a asistat la o intervenţie „halucinantă” a deputatului PSD Cătălin Nechifor, acesta declarându-se împotriva Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii(PNDI).

„Pentru ca locuitorii judeţului Suceava să fie bine informaţi, precizez că în cazul judeţului nostru este vorba de construirea şi reabilitarea a şapte drumuri judeţene, precum şi de reabilitarea reţelelor de drumuri din 11 localităţi”, a spus Dumitru Pardău.

El a arătat că prin PNDI ar urma să fie modernizate drumurile judeţene Panaci – graniţa cu jud. Harghita (pe două tronsoane), Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, ruta de la Ostra şi până la drumul care face legătura cu Holda, Coşna – Grădiniţa – graniţa cu judeţul Bistriţa-Năsăud, Mitocu Dragomirnei –Mănăstirea Dragomirna şi Suceava – Ipoteşti - Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca. Deputatul PD-L a mai adăugat că prin acelaşi program ar urma să fie reabilitate drumurile din localităţile Rădăuţi, Cajvana, Frasin, Zvoriştea, Broşteni, Bogdăneşti, Muşeniţa, Liteni, Bălcăuţi şi Vicovu de Jos.

„Concret, Cătălin Nechifor se opune construirii şi reabilitării acestor drumuri, cu toate că pentru locuitorii judeţului Suceava înseamnă foarte mult”, a spus Pardău, care a mai adăugat că „mai mult, el este împotrivă din reflex, cum ne-a obişnuit deja, chiar dacă prin această atitudine este împotriva locuitorilor pe care tot declară că ar vrea să-i reprezinte. Consider că este un act de iresponsabilitate, de infantilitate politică şi administrativă. El este împotrivă. Nu ştiu de ce, şi cred că nici el nu ştie”.

Deputatul PD-L a mai precizat că la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, Guvernul condus de Emil Boc a ţinut cont de necesitatea construirii şi reabilitării drumurilor din judeţ prin PNDI. „Asta în condiţiile în care sunt artere rutiere importante folosite de foarte mulţi locuitori ai judeţului. Mai mult, s-a ţinut cont şi de necesitatea deschiderii judeţului pentru a deveni o zonă mai atractivă pentru investitori şi turişti”, a spus deputatul PD-L.

 

Pardău: Realizarea drumurilor se încadrează în standardele de cost

Dumitru Pardău a subliniat că afirmaţiile lui Cătălin Nechifor cu privire la costurile pentru un kilometru de drum la investiţiile făcute prin PNDI „sunt simple poveşti care să ducă în eroare locuitorii judeţului. „Afirm clar că aceste costuri se încadrează în standardele de cost pe kilometru, fiind chiar cu mult mai mici. Un exemplu în acest sens îl reprezintă costul pe kilometru de drum în cazul construirii drumului Panaci – graniţa cu judeţul Harghita, care este  de 213.354 euro/kilometru, fata de 332.832 euro/kilometru cât este standardul de cost”, a declarat Pardău.

Mai mult, el a spus că liderul PSD Suceava a dat dovadă de iresponsabilitate atunci când s-a declarat împotriva PNDI, în condiţiile în care aproximativ jumătate dintre localităţile care vor beneficia de aceste investiţii sunt conduse de primari PSD.

Deputatul PD-L Suceava a explicat că în promovarea acestor investiţii, conducerea judeţului Suceava nu a ţinut cont de culoarea politică a primarilor, precizând că deputatul Nechifor este împotriva primarilor PSD din Panaci, Stulpicani, Udeşti, Ipoteşti, Dolhasca, Muşeniţa, Bălcăuţi, Cajvana, Zvoriştea şi Zamostea.

Nu în ultimul rând, Pardău a afirmat că „nu este prima dată când Nechifor vorbeşte fără să gândească sau când vorbeşte şi acţionează fără să-i pese de oamenii din judeţul Suceava. Se observă că lui Cătălin Nechifor îi plac şi îi este dor de proiectele marca PSD  <Utilităţi şi mediu>, proiect prin care PSD Suceava a nenorocit atâtea localităţi”, adăugând că „aşa ar trebui să arate un proiect bun pentru judeţul Suceava? Să angajezi o localitate cum e Poiana Stampei într-un proiect ce presupune că îi vei duce gazul metan de la Vatra Dornei, dar fără a trece prin Dorna Candrenilor? Şi cred ca a venit vremea ca deputatul Nechifor să coboare cu picioarele pe pământ şi să-şi amintească de locuitorii judeţului Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pardău: USL şi Cătălin Nechifor sunt împotriva dezvoltării judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pardău: USL şi Cătălin Nechifor sunt împotriva dezvoltării judeţului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 7 dec 2011, 11:34:26
Amici , în jur e-atâta silă Că nu-ţi vine să te ridici Ispita-i curvă şi abilă Aşteaptă doar să te implici
Cu gândul doar la-mbogăţire Te-amesteci iute cu mojici Nu mai ai timp pentru iubire Nu vrei ( şi nu poţi ) să te ridici
Autosuficienţa Te ţine să nu te implici Deşi te uiţi nu vezi absenţa Iar ( pe nedreptate ) nu te mai oftici
Şi taci ! dar .. nu eşti mut,eşti bou!Acum ( clar ) ai alţi amici Nu mai eşti o slugă venită din ghetou Dar tot slugă eşti (la un “licurici”)
Pariezi pe viitor,te crezi tare ( azi ) Poţi cu uşurinţă să ţi-l prezici (şi-ţi zici) : Sunt deştept ! viaţa mea nu-i o întâmplare ! Mă diferenţiez , clar,de ceilalţi novici ... (crede-mă , frate,eşti ridicol ! eşti un măscărici ! )
2.   Teroristului ABCDAR trimis de
( 7 dec 2011, 13:19:22
Ar fi cazul sa dai explicatii la ce scrii sau instructiuni de folosire ca nu te pot intelege oricum sigur ai o hiba ceva??????????????????????????
2.1  RE: Teroristului ABCDAR trimis de
( 7 dec 2011, 16:44:27
FĂRĂ POEZIE VIAŢA E ... PUSTIU ( se ştie ) happy
3.   Oare? trimis de
( 7 dec 2011, 16:02:49
Va mai prieste voua pana la alegeri......Se va destepta romanul ca prea l-ati calarit....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei