Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2011 - Anul XVI, nr. 283 (4881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Flutur: Ar trebui să le mulţumim lui Ponta şi Antonescu pentru preşedinţia Senatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că opoziţia din România a dat dovadă de imaturitate şi a oferit cadou democrat-liberalilor funcţia de preşedinte al Senatului României. Flutur a precizat că luptele interne din PSD care au dus la excluderea lui Mircea Geoană din acest partid, dar şi de la conducerea Senatului, au făcut ca opoziţia să facă, involuntar, cadouri actualei puteri.

„Trebuie să-i mulţumim lui Victor Ponta şi lui Crin Antonescu pentru funcţia de la Senat. Şi PD-L este pregătit să intre în linie dreaptă în ceea ce priveşte pregătirea alegerilor locale şi generale şi să înceapă ofensiva”, a spus Flutur.

El a adăugat că PD-L ar fi trebuit să preia preşedinţia Senatului României cu mai mult timp în urmă, respectiv din momentul în care PSD a ieşit de la guvernare. „Atunci PD-L a rămas singur la guvernare, PSD a plecat şi trebuia să predea postul. Nu a vrut atunci, dar l-a predat cu un an înainte de alegeri”, a arătat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că, în condiţiile în care PD-L deţine în momentul de faţă conducerea celor două camere ale Parlamentului, este necesară grăbirea ritmul de legiferare în România, în condiţiile în care „s-a tras de timp cu foarte multe legi. Prim-vicepreşedintele PD-L a subliniat că preluarea de către Vasile Blaga a preşedinţiei Senatului reprezintă un câştig pentru procesul legislativ în România.

Flutur a declarat: „Sunt convins că venirea lui Vasile Blaga la şefia Senatului, un om de partid şi de echipă, este un mare câştig pentru parlamentarismul românesc. Vasile Blaga este un om pragmatic, care are experienţă parlamentară, experienţă în Guvern şi care este riguros şi ordonat. Şi în mod sigur va face ca legiferarea să fie mult mai eficientă”.

Prim-vicepreşedintele PD-L a adăugat că în prezent atât PD-L, cât şi coaliţia de guvernământ va putea să dea dovadă de mai multă coerenţă în perioada în care urmează, atât în ceea ce priveşte angajamentele faţă de populaţie, cât şi cele faţă de Comisia Europeană şi FMI. El a arătat că PD-L susţine comasarea alegerilor locale şi parlamentare în luna noiembrie 2012, astfel încât administraţiile locale, cât şi administraţia centrală să poată lucra pentru finalizarea proiectelor începute şi pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene. „Asta pentru ca administraţia locală şi cea centrală să nu fie prinse în alegeri decât pe finalul anului 2012. Este un an greu, în care efectele crizei se simt din ce în ce mai acut, iar noi trebuie să fim extrem de atenţi, şi la absorbţia fondurilor şi la finalizarea proiectelor, dar şi la gestionarea cu atenţie a bugetului”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Ar trebui să le mulţumim lui Ponta şi Antonescu pentru preşedinţia Senatului.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Ar trebui să le mulţumim lui Ponta şi Antonescu pentru preşedinţia Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei