Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2011 - Anul XVI, nr. 274 (4872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Onofrei susţine că proiectul de reducere a numărului de parlamentari pregăteşte sistemul unicameral

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de reducere a numărului de parlamentari convenit de partidele din coaliţie, cu 300 de deputaţi şi 88 de senatori, pregăteşte introducerea sistemul unicameral cu 300 de parlamentari. Este opinia exprimată ieri de prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene  Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei. Onofrei a explicat că, în condiţiile în care nu se poate realiza o revizuire a Constituţiei, întrucât majoritatea aflată la guvernare nu are numărul suficient de parlamentari pentru adoptarea unor modificări constituţionale, s-a ales varianta prin care se pregăteşte instituţional şi organizatoric un Parlament unicameral format din 300 de parlamentari.

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava a afirmat că „Noi vorbim acum de reducerea numărului de parlamentari la 300 în Camera Deputaţilor şi 88 în Senat. Doar pentru Camera Deputaţilor se defineşte însă un sistem mixt de alegeri, pe vot uninominal şi listă de compensare. Dacă după alegerile viitoare va exista voinţa politică pentru trecerea la sistem unicameral cu 300 de parlamentari, va fi extrem de uşor de realizat, renunţându-se la alegerea senatorilor”.

Prin introducerea sistemului unicameral, a subliniat Onofrei, nu va fi desfiinţată una din actualele Camere ale Parlamentului, ci ambele Camere vor fi restructurate, iar ceea ce va rezulta, fie Adunare Parlamentară sau Adunare a Reprezentanţilor, va fi noul Parlament. „Nu se poate spune că va fi desfiinţat Senatul sau Camera Deputaţilor. Ambele Camere vor fi reorganizate într-una singură care va fi formată din membri ai Parlamentului, indiferent cum va fi denumit”, a arătat Onofrei.

Prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat marţi  că PD-L şi-a dorit ca numărul de parlamentari să fie redus la 300 şi Parlamentul să fie unicameral, dar că această variantă nu a fost agreată de toţi membrii coaliţiei de guvernare şi că s-a ajuns la planul B, cu reducerea numărului de deputaţi la 300 şi al senatorilor la 88, câte doi de fiecare judeţ şi unul pentru fiecare sector al Capitalei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei susţine că proiectul de reducere a numărului de parlamentari pregăteşte sistemul unicameral.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei susţine că proiectul de reducere a numărului de parlamentari pregăteşte sistemul unicameral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   K!KI trimis de
(19 nov 2011, 11:50:44
положила третья сторона — Арабский халифат. Арабские завоевания сокрушили Иран в середине VII века и переросли в арабо-ви

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei