Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme urbane

Băişanu a găsit soluţii pentru a transforma Suceava într-un oraş eco

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că are soluţii pentru a transforma municipiul reşedinţă de judeţ într-un oraş eco. Afirmaţiile lui Băişanu vin în contextul în care municipalitatea suceveană a anunţat că se va înscrie în competiţia „Capitala verde”, proiect iniţiat şi sprijinit de Ministerul Mediului.

Băişanu a declarat că „Ne bucurăm că domnul primar doreşte să se înscrie, dar îl anunţăm că termenul limită pentru această înscriere s-a prelungit până pe 20 decembrie 2011 şi nu 20 decembrie 2060, aşa cum spera dumnealui, pentru a putea duce la îndeplinire proiectele ştiinţifico-fantastice pentru cei şapte ani de administraţie a domniei sale ca: sistem de reciclare şi management integrat al deşeurilor la nivel de municipiu, iluminare publică alimentată de la panouri fotovoltaice, producerea energiei termice verzi sau transportul public cu autovehicule electrice”.

Liderul liberal a arătat că pentru a deveni oraş eco, Suceava are nevoie doar de câteva soluţii simple şi la îndemâna oricui, cum ar fi plantarea de pomi şi arbuşti în zonele publice din oraş; construirea de parcări în toate cartierele din oraş, astfel încât maşinile să nu mai fie parcate pe spaţiile verzi, iar zonele de verdeaţă dintre blocuri să fie reamenajate; amenajarea de noi parcuri şi spaţii verzi, dar nu din beton şi pline de alei cu pavele, ci pline de iarbă, copaci şi arbuşti verzi; refacerea gardurilor verzi din faţa majorităţii imobilelor de locuit; interzicerea lucrărilor de construcţii care nu respectă condiţiile de protejare a mediului (de la plase de protecţie şi depozitarea deşeurilor, până la readucerea la starea iniţială a zonelor verzi afectate de aceste lucrări); interzicerea construcţiilor provizorii (chioşcuri, extinderi de spaţii etc.) pe spaţiul verde; încurajarea amenajărilor private de spaţii verzi (curţi, grădini) prin scutirea de la impozite locale.

Alexandru Băişanu a ţinut să-i amintească şi lui Gheorghe Flutur că Suceava a ajuns în topul defrişărilor, iar în ritmul actual va trece în scurt timp sub pragul de 50% suprafaţă împădurită.

„Deşi mulţi au impresia că România este o ţară verde, o grădină a Europei, aşa cum încearcă doamna Udrea să ne promoveze, în fapt pădurile ocupă doar 29% din suprafaţa României, adică sub media europeană de aproape 42%”, a concluzionat preşedintele PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu a găsit soluţii pentru a transforma Suceava într-un oraş eco.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu a găsit soluţii pentru a transforma Suceava într-un oraş eco0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
(18 nov 2011, 12:56:34
s-a trezit si ursul din barlog..... ba lepra unde ai fost pana acuma.....e bine ca incearca sa o faca ...poate o sa-i reuseasca sau poate nu ..cine stie! dar important e ca se straduieste... voi astia de la usl in frunte cu tine si cu nechifor nu stiti decat sa mancati rahat aiurea.... ia zi matale o mare realizare de a ta de-a lungul timpului sau de a lui nechifor daca tot sunteti asa buni prieteni.......am stat si m-am gandit vreo 2 minute si NIMIC!..... asa ca mai bine mai invatati putin ca mai aveti de invatat ...tu nu ai fost decat sun biet prefect(functie numita de altfel) cate batalii uninominale ai avut si le-ai castigat......in campania din 2008 ziceai ca ne duci pe toti in parlament .....te refereai doar la prietenii tai. Daca vreodata ai sa ajungi primar sau presedinte de cj (Doamne fereste) vei aduce suceava in stadiul in care e si plus tv acuma adica FALIMENTARA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei