Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Social-democraţii suceveni solicită alegeri urgente pentru Consiliul Local Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni vor să ştie dacă se vor mai ţine alegeri pentru Consiliul Local al comunei Slatina, care a fost dizolvat luna trecută printr-o decizie a instanţei de contencios administrativ în urma demersurilor Instituţiei Prefectului. Deliberativul a încălcat legea întrucât nu a adoptat nici o hotărâre timp de trei luni consecutiv. Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, i-a cerut ieri prefectului Sorin Arcadie Popescu să spună exact când vor fi organizate alegeri la Slatina, explicându-i că situaţia din comună este una extrem de gravă. Nechifor a subliniat că primarul PD-L Ilie Gherman, care acum a rămas singur la conducerea comunei, intenţionează să vândă active din patrimoniul localităţii. Potrivit liderului social-democrat, Gherman a încercat în nenumărate rânduri să înstrăineze luncile comunei, însă Consiliul Local majoritar PD-L s-a opus de fiecare dată.

„Problema care rămâne acolo este una destul de gravă pentru că, în acest moment, Consiliul Local fiind dizolvat, cel care hotărăşte soarta celor din Slatina este primarul. A rămas primarul Gherman paznic la oi. Un lup care şi-a propus să vândă ce mai este prin Slatina şi care trebuie blocat, chiar dacă primarul va suferi consecinţe legale, chiar dacă se va merge mai departe în instanţă, chiar dacă va plăti pentru ceea ce a greşit dacă el înstrăinează patrimoniul, dacă îşi permite să vândă la bucată Slatina. Fac un apel în primul rând la domnul prefect să-şi exercite mandatul de prefect şi să pună regulă la Slatina în ceea ce înseamnă funcţionarea localităţii. Îl întreb pe domnul prefect ce vom face atunci când va trebui discutat bugetul comunei. Cine va adopta bugetul, cine va adopta hotărâri locale cu privire la viaţa comunităţii de acolo. Îl întreb pe prefect dacă are de gând să facă alegeri în comună”, a declarat Nechifor.

Cătălin Nechifor a declarat că PSD va sta cu ochii pe Slatina „ca pe butelie” şi va încerca să blocheze pe cât posibil eventualele tendinţe ale primarului de a vinde clientelei politice active din patrimoniul comunei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social-democraţii suceveni solicită alegeri urgente pentru Consiliul Local Slatina.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Social-democraţii suceveni solicită alegeri urgente pentru Consiliul Local Slatina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
( 8 nov 2011, 11:33:41
luna trecuta a impartit in gainesti cu satii la portile oamenilor alimente,zahar ulei etc,au luat toti cei bogati saracii batrini neputinciosi care stau pe uliti uitate de lume nu au primit nimic,lunea in centrul gainestiului se vind produse perisabile in praf mizerie,cind oare se va face ordine ,da doamne un cutremur sa faca egalitate si dreptate,cum poti lasa un primar sa conduca singur...legile in romania ?justitia trezestete!!!!!!!!
2.   Dizolvare cl trimis de
( 8 nov 2011, 17:02:58
Din auzite stiu că și la Dărmănești nu s-au tinut două ședinte în ianuarie și februarie 2010, prefectura a sesizat acest caz, au fost mai multe procese toate rămase definitive, insă nimeni nu zice nimic. O părere personală este să desfiinteze consiliul și la Dărmănești, deoarece consilierii sunt la cheremul primarului și se adună numai pentru a semna pontajul iar mai târziu statele de plata în rest nimic deosebit.
2.1  RE: Dizolvare cl trimis de
(10 nov 2011, 12:22:13
eu zic sa-l puna pe simeria sa candideze la primaria Slatina ca si asa este lingaul lingailor pe la PSD si acolo se promoveaza oameni de aceasta speta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei