Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Consilierii USL au depus proiectul privind constituirea unei comisii de analiză a situaţiei patrimoniale la SC Termica SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii Uniunii Social Liberale (USL) au depus ieri, la Primăria municipiului Suceava, un proiect de hotărâre privind constituirea unei comisii de analiză a situaţiei patrimoniale la societatea comercială Termica SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Local. Potrivit proiectului, din comisie ar urma să facă parte toţi cei şapte consilieri locali ai USL, ca preşedinte fiind propus social-democratul Ovidiu Donţu. Printre obiectivele comisiei se numără analiza transmiterii în proprietatea Termica a unei suprafeţe de 155 de hectare de teren în schimbul stingerii unei datorii a primăriei de 700 de miliarde de lei vechi reprezentând subvenţia la încălzire, analiza implicaţiilor financiare asupra Termica rezultate din participarea sa în Asociaţia sportivă Fotbal Club Cetatea, analiza modului în care au fost gestionate şi utilizate fondurile în achiziţiile publice prin licitaţii, în principal în asigurarea necesarului de cărbune.

„De asemenea, dorim să ştim cum au fost cheltuite cele zece milioane de euro din proiectul <Utilităţi şi mediu>, precum şi modul cum au fost acordate lucrările de subantrepriză în cadrul acestui proiect. Dorim să ştim cum a fost posibil ca noua centrală termică să fie încredinţată unei societăţi care în viaţa ei nu a realizat o centrală termică şi care acum gâfâie în realizarea obligaţiilor pe care şi le-a asumat cu municipiul Suceava. Toate aceste lucruri constituie suficiente argumente pentru a ne preocupa de modul cum a fost gestionat patrimoniul municipiului Suceava. Acest lucru îl facem pentru a vedea de ce sunt astăzi întârzieri în plata salariilor la Termica şi de ce este în situaţie de prefaliment, cu iminenta concediere a 400 de salariaţi”, a declarat preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

Acesta a arătat că proiectul consilierilor USL a primit avizul secretarului municipiului Suceava. El a avertizat că, în cazul în care proiectul nu va fi pus în discuţie şi aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local, atunci USL va sesiza Procuratura.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii USL au depus proiectul privind constituirea unei comisii de analiză a situaţiei patrimoniale la SC Termica SA.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii USL au depus proiectul privind constituirea unei comisii de analiză a situaţiei patrimoniale la SC Termica SA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare intrebatoare anti- somn trimis de
(25 oct 2011, 14:11:28
MEGAINVESTITIA DE MEDIU,DIN 2007,IN CE STADIU SE AFLA?E VORBA TOTUSI DE APROX.6MLD.ROL.
SAU, ACEASTA SUMA ,E DOAR PTR. ,,FURNIZAREA'' DOBANZILOR?
2.   INITIATIVA ESTE BINEVENITA trimis de
(31 oct 2011, 15:54:22
Consilierii usl sunt indreptatiti sa solicite efectuarea unui control intrucat de foarte multe ori s-a jonglat cu banul public si unii si-au fact averi prin fel de fel de manufacturi si nimeni nu i-a tras la raspundere.De altfel cred ca s-ar impune controale si asupra mo dului cum s-au cheltuit fondurile pentru obiectivele in executie unde seridica semne de intrebare cu privire la costul lor,precum si modul de cheltuire a fondurilor locale.Orice control este binevcenit,cu conditia ca rezultatul msa fie valorificat comform legilor romanesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei