Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2011 - Anul XVI, nr. 246 (4844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aprecieri

Nechifor susţine că Năstase a atras 96% din fondurile europene, în timp ce Boc doar 4%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că performanţa Guvernului Boc în atragerea fondurilor europene este una „îngrozitoare” şi că România a ajuns doar un contribuitor la bugetul Uniunii Europene, asigurând finanţarea altor state. Nechifor a arătat că, în acest moment, gradul de absorbţie al fondurilor europene este de doar 4%, în timp ce în alte state precum Polonia sau Spania atinge 20-25%. În opinia liderului social-democrat, România plăteşte la bugetul Uniunii Europene de trei, patru ori mai mulţi bani decât încasează.

„Este o performanţă îngrozitoare a lui Boc şi Băsescu faptul că în aceşti cinci ani noi nu am atras nici măcar 1% pe an şi mă întreb ce vom face, pentru că vine anul 2013, anul în care se închid finanţările europene, vine o nouă perioadă, 2014- 2017 sau 2019, şi atunci mă întreb şi eu, aşa, cum vom reuşi în aceşti doi ani să cheltuim 96% din
banii care sunt disponibili. Va fi imposibil, indiferent de faptul că va veni Merkel sau Zapatero în România să guverneze”, a declarat Nechifor.

Nechifor a făcut o comparaţie cu guvernarea PSD din perioada 2000-2004, arătând că atunci Guvernul Adrian Năstase a atras 96% din banii europeni de preaderare.

„Noi, PSD, am demonstrat şi în perioada în care am guvernat că suntem capabili să atingem graduri de absorbţie destul de ridicate şi, dacă vreţi, pe ceea ce înseamnă instrumente de preaderare şi în special pe proiecte PHARE, Guvernul Năstase reuşea, în perioada 2000-2004, să aibă un grad de absorbţie la nivel naţional de 96% realizat. Diferenţa între Năstase şi Boc este că Boc reuşeşte numai 4%, iar Năstase reuşea 96%”, a explicat Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a apreciat totuşi sinceritatea ministrului Afacerilor europene, Leonard Orban, care a recunoscut că gradul de absorbţie al fondurilor europene în România este de 4%, în condiţiile în care alţi membri ai Guvernului au avansat un procent de 20%.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor susţine că Năstase a atras 96% din fondurile europene, în timp ce Boc doar 4%.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Nechifor susţine că Năstase a atras 96% din fondurile europene, în timp ce Boc doar 4%3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tamara=96% trimis de
(18 oct 2011, 12:41:01
Ai perfecta dreptate tov.NECHIFOREL,ai uitat un lucru esential;bani sau evaporat la matusa TAMARA.
2.   Las-o jos cum a picat! trimis de
(18 oct 2011, 13:53:44
"să atingem graduri de absorbţie ", nu ştiu cine a greşit-o, ziaristul sau ospătarul, dar sună mai degrabă ospătăreşte. iar goanga cu 96% s-o spui lu m.-.a umflatule. s-a săturat dna-ul de făcut dosare pe fonduri europe accesate pe vremea lu bombonel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei