Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 sep 2011 - Anul XVI, nr. 219 (4817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Liberalii nu sunt de acord cu împrumuturile contractate de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii nu sunt de acord cu împrumuturile pe care Primăria Suceava vrea să le contracteze, precizând că acestea îndatorează prea mult municipalitatea. Afirmaţia a fost făcută de consilierul PNL Suceava Corneliu Vornicu, care a precizat că se împotriveşte politicii actualei conduceri a primăriei de a contracta credite pentru proiecte „mai mult sau mai puţin vizibile”.

Vornicu a spus că amanetarea viitorului municipiului Suceava nu poate fi considerată o politică de dreapta şi nici de stânga, iar sucevenii vor fi nevoiţi să plătească zeci de ani pentru rambursarea creditelor.

„Mă întreb de ce primarul Ion Lungu nu a încercat să atragă şi alte surse de finanţare pentru proiectele de dezvoltare a oraşului, prin atragerea de noi investiţii în oraş, generatoare de impozite, prin ajustarea la preţuri reale, pe o piaţă aflată în criză, a estimărilor proiectelor aflate în desfăşurare sau prin o mai bună gestionare a bunului public. De asemenea, se putea promova o politică care să încurajeze achitarea datoriilor către bugetul de stat şi nu eschivarea de la plata lor. În schimb, domnul primar a preferat modul cel mai simplu de a face rost de bani, acela de a contracta împrumuturi în bani în numele populaţiei, împrumuturi în bani pe care îi va cheltui primarul şi-i va plăti cu vârf şi îndesat populaţia”, a declarat Corneliu Vornicu. Consilierul liberal a precizat că municipiul Suceava este aproape de limita maximă a gradului de îndatorare, astfel încât, în caz de forţă majoră, municipalitatea nu va mai putea contracta alte împrumuturi, fiind nevoită să se descurce doar cu bugetul propriu.

Corneliu Vornicu a făcut referire la ultimul împrumut de 15,6 milioane de euro pe care primăria vrea să-l contracteze pentru cofinanţarea unor proiecte europene, arătând că valoarea dobânzilor şi comisioanelor plătite va fi de 11 milioane de lei.

„Suceava va ajunge să plătească nu mai puţin de 15 miliarde de lei vechi pe lună, doar dobânzi şi comisioane la creditele deja contractate de municipalitatea suceveană, mare parte de actualul primar”, a spus Vornicu.

El a mai adăugat că în loc să facă împrumuturi, conducerea primăriei ar trebui să fie preocupată mai mult de găsirea unor soluţii pentru a face economii de la buget, prin gestionarea corectă şi eficientă a banului public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii nu sunt de acord cu împrumuturile contractate de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii nu sunt de acord cu împrumuturile contractate de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne trage teapa domnul Lungu? trimis de
(16 sep 2011, 17:58:54
Credeti ca cineva stie ce invarte domnul primar Lungu? Nu vad nici o reactie de la economistii urbei sau ei nu citesc ziarele? Ne lasa dator vandut Lungu de vom plati 50-100 de ani de aici inainte, avand in vedere ce datorii a contractat pana acum. Sa platesti la nivelul unui astfel de oras doar dobanda 4 milioane 25o mii de euro pe an e naspa de tot. O sa fugim toti din oras, va ramane gol, dar si Lungu va fi intr-o insula din Antile(proprietate particulara). Cand vom lua atitudine, dragi concetateni? Hai la primarie sa ii aratam obrazul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei