Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

PSD consideră că actualul Guvern nu reuşeşte să asigure creşterea economică anunţată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că modul în care a fost realizată proiecţia bugetară pentru perioada 2012 – 2015, proiecţie adoptată săptămâna trecută de Consiliul Judeţean Suceava, demonstrează faptul că actualul Guvern al României nu va reuşi să asigure o creştere economică de 3,4%, aşa cum a anunţat premierul Emil Boc.

Nechifor a explicat că proiecţia bugetară pe următorii patru ani s-a făcut în baza scrisorii cadru privind contextul macroeconomic şi a metodologiei de elaborare a proiectului de buget pe anul 2012 şi a estimărilor pentru anii 2013 – 2015, document trimis Consiliilor Judeţene de Ministerul Finanţelor Publice.

„Practic, Ministerul de Finanţe cere Consiliilor Judeţene o repartizare, o proiecţie a veniturilor pentru patru ani de acum înainte, până în 2015. Şi dacă facem un calcul matematic, acest lucru ne arată şi prognoza societăţii româneşti, a Produsului Intern Brut pe aceşti patru ani”, a spus Nechifor.

El a explicat că în baza acestor calcule, creşterea economică din anul 2012 va fi de doar 0,9%, în contradicţie cu anunţul făcut de premierul Emil Boc, care a precizat că această creştere va fi de 1,5%. El a mai spus că şi în anii 2013 – 2015, creşterea economică rezultată din calcule va fi de aproximativ 1%.

„Asta înseamnă că Executivul spune că lucrurile stau foarte prost pentru economia românească. O creştere economică în acest moment de sub 1%, care nu respectă nici măcar rata inflaţiei de 3-4%, înseamnă că în continuare, în următorii patru ani, România va merge pe minus, pe o descreştere economică reală. Asta înseamnă că Guvernul lui Emil Boc nu ne arată decât impotenţa lor în a gestiona situaţia economică românească”, a declarat Nechifor.

El a mai adăugat că, deşi ţinta României este de a adera la zona Euro în anii 2014 – 2015, proiecţiile bugetare pentru aceşti ani s-au făcut tot în actuala monedă naţională a României. În opinia liderului PSD, acest lucru demonstrează faptul că actual Guvern condus de Emil Boc îşi asumă „un nou eşec european”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD consideră că actualul Guvern nu reuşeşte să asigure creşterea economică anunţată.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD consideră că actualul Guvern nu reuşeşte să asigure creşterea economică anunţată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei