Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iun 2011 - Anul XVI, nr. 143 (4741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precizări

Primarii locali democrat-liberali spun că PD-L vrea „descentralizare, nu regionalizare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali şi parlamentarii democrat-liberali suceveni declară că reîmpărţirea teritorială a României susţinută de PD-L este făcută pentru descentralizare şi nu pentru regionalizarea ţării.

Într-un document susţinut atât de parlamentarii PD-L, cât şi de primarii suceveni ai acestei formaţiuni politice se precizează că, după reorganizarea României în formula propusă de PD-L, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă sute de kilometri până la reşedinţa de judeţ din care fac parte pentru a obţine un document sau o ştampilă, acestea putând fi obţinute de la primăria localităţii în care trăiesc.

De asemenea, în document se arată că PD-L propune înfiinţarea a opt judeţe, în timp ce Uniunea Social Liberală susţine apariţia a 49 de judeţe.

„Vrem să aducem serviciile şi mai aproape de cetăţean, pentru ca el să parcurgă cât mai puţini kilometri. În ţară trebuie să circule hârtiile, nu oamenii, pentru a obţine serviciile de care au nevoie. Alianţa Socialistă propune înfiinţarea a 49 de judeţe. 41 existente, peste care se suprapun opt regiuni. Concret, PD-L propune debirocratizare, iar Alianţa Socialistă propune super-baronul. Noi simplificăm, socialiştii încarcă nota de plată a oamenilor. Victor Ponta şi Crin Antonescu au rămas prizonieri ai celebrilor baroni. Comanda baronilor socialişti trasată celor doi băieţi este simplă: întăriţi <feuda lui Dragnea>, <feuda lui Oprişan>, <feuda lui Nicuşor Constantinescu>, <feuda lui Hrebenciuc>. Peste aceste feude clasice, Alianţa Socialistă suprapune alte opt noi super-feude, regiunea condusă de un super-baron”, se precizează în document.

Democrat-liberalii suceveni susţin că prin reorganizarea teritorială propusă de PD-L se diminuează corupţia. Deputatul PD-L consideră că USL promovează o super-birocraţie prin crearea de super-regiuni „controlate de super-baroni”.

 

„Dacă nu facem reorganizare administrativă, nu primim bani de la Uniunea Europeană”

De asemenea, primarii şi parlamentarii PD-L din judeţul Suceava explică faptul că, după reorganizarea teritorială în formula propusă de PD-L, pentru serviciile de bază, şomaj, sănătate, pensii vor rămâne oficii ale acestor instituţii deconcentrate în municipiile actuale reşedinţă de judeţ.

„Se duc la nivel judeţean mare doar acele servicii care vizează întreaga zonă, în special cele legate de dezvoltare şi politică de coerenţă regională şi echilibrarea zonelor sărace, pentru a putea să aibă mai multe resurse financiare. Dacă nu facem reorganizare administrativă, nu primim bani de la Uniunea Europeană. Dacă ne place să stăm în actuala structură pe care o avem din 1968, vom fi în continuare neperformanţi, clientelari ca structură administrativă, structură incompatibilă cu ceea ce se vorbeşte în Europa. De aceea, această reformă pe verticală a statului nu mai poate fi amânată. Guvernul de la Bucureşti nu poate să dirijeze ce se întâmplă în fiecare comună din judeţele ţării. Guvernul are investiţiile mari, strategice, creează cadrul legislativ pentru manifestare, după care judeţele sunt motoarele de dezvoltare economică”, se mai spune în documentul respectiv.

De asemenea, primarii PD-L suceveni susţin faptul că nu de la Bucureşti ar trebui să fie stabilite priorităţile, astfel încât viitoarele judeţe mari ar putea promova altfel proiectele importante pentru drumuri, reţele de apă şi canalizare, staţii de epurare, gropi ecologice, sau alte investiţii prioritare pentru comunităţile locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii locali democrat-liberali spun că PD-L vrea „descentralizare, nu regionalizare”.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarii locali democrat-liberali spun că PD-L vrea „descentralizare, nu regionalizare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciocul mic.. trimis de
(20 iun 2011, 15:22:58
Nu aveti dreptul sa aratati cu degetul spre psd si pnl intrucat si pd-l a creat feude,ex,sv,bt,nt,etc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei