Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Nechifor: Guvernul trebuie să renunţe la regionalizare şi să se preocupe de absorbţia banilor europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că actualul Guvern condus de Emil Boc nu ar trebui să facă o prioritate din regionalizarea României, în detrimentul măsurilor pentru absorbţia fondurilor europene. Nechifor a spus că îi sfătuieşte pe PD-L-işti să se ocupe cu prioritate de ceea ce înseamnă absorbţia fondurilor primite de la Uniunea Europeană.

„Sfatul meu pentru PD-L-işti, pentru Flutur, pentru Falcă, este să se ocupe cu prioritate de ceea ce înseamnă absorbţia de fonduri europene şi să lase regionalizarea. Pentru că vedem că absorbţia fondurilor europene este cea mai slabă în România, comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Şi cred că asta ar trebui să fie prioritatea, şi nu regionalizarea sau cum aducem voturi din Diaspora”, este de părere liderul PSD Suceava.

El a mai adăugat că, din punctul său de vedere, regionalizarea României este o problemă extrem de serioasă, reprezentând un fel de „bacalaureat” pentru politica românească. Cătălin Nechifor consideră că actualul Guvern al României nu poate să susţină acest examen de bacalaureat, în condiţiile în care „este repetent la sănătate, educaţie, salarii sau reformă”.

„Ei au pretenţia să vină în faţa românilor cu o modificare de proporţie şi nici măcar nu se gândesc, în reaua lor voinţă, să copie, în sensul bun al cuvântului, modelele de dezvoltare regională, de împărţire administrativ-teritorială care sunt practicate în Europa. Şi vreau să le spun celor din PD-L că modelul francez şi cel german se bazează pe împărţire regională a teritoriului, dar conţin şi diviziunea similară judeţelor din România. În România putem avea o structură similară cu ceea ce este în Franţa şi Germania, cu aceste judeţe care sunt în prezent şi cu structura regională care să cuprindă un anumit număr de judeţe, stabilit de la caz la caz”, a mai declarat Nechifor.

 

„Acest subiect e doar o petardă de fum”

El a spus că, în situaţia în care vor fi înfiinţate judeţe de mari dimensiuni, vor exista problemele cu creditele şi contractele pe care le au actualele Consilii Judeţene, iar populaţia va avea probleme cu schimbarea actelor.

„Mă întreb dacă acest subiect al regionalizării nu e doar o petardă de fum în prag de vară, pentru a acoperi dezastrul din economie şi din zona socială”, a mai precizat preşedintele PSD Suceava.

Cătălin Nechifor a mai spus că membrii PD-L, inclusiv prim-vicepreşedintele acestui partid, Gheorghe Flutur, ar trebui să aprofundeze problema regionalizării şi să înveţe principiul eliminării disparităţilor intra şi inter-regionale conform Tratatului Lisabona, să studieze politica de coeziune economică şi socială, principiul subsidiarităţii, de aducere a deciziei cât mai aproape de cetăţean. El a precizat că este dispus să-i explice lui Gheorghe Flutur ce înseamnă regionalizarea, în condiţiile în care a lucrat opt ani în cadrul Consiliului Judeţean Suceava în domeniul dezvoltării regionale, iar în prezent este membru al Asociaţiei Române de Ştiinţe Regionale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Guvernul trebuie să renunţe la regionalizare şi să se preocupe de absorbţia banilor europeni.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nechifor: Guvernul trebuie să renunţe la regionalizare şi să se preocupe de absorbţia banilor europeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fariseu trimis de
(10 iun 2011, 13:31:10
alo tov.deputat dar dumeata de ce ai fost ales de cetateni ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei