Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

PSD va depune o moţiune simplă împotriva lui Funeriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat că social-democraţii vor depune la Senat o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Nechifor a spus că moţiunea va fi depusă în cursul săptămânii viitoare, iniţiativa urmând să fie luată ca urmare a situaţiei în care se află profesorii din judeţele Suceava şi Botoşani, care nu şi-au primit salariile pentru luna februarie.

„Domnul Funeriu, poate orbit de acel pixel albastru, nu mai are capacitatea să vadă situaţia reală din teren. Ar fi fost normal să fi existat un dialog atât la nivel central, guvernamental, cât şi la nivel local. Sunt foarte mulţi copii şi dascăli care nu mai merg la şcoală, iar aceste lucruri vor avea repercusiuni pe termen lung”, a declarat Nechifor. El a adăugat că în momentul de faţă nimeni din arcul guvernamental nu vine cu o soluţie la problemele profesorilor care nu îşi primesc salariile, motiv pentru care opoziţia va depune o moţiune de cenzură împotriva lui Daniel Funeriu.

Liderul PSD Suceava consideră că Funeriu a dovedit în diverse rânduri că este o persoană „care nu ştie educaţie” şi care nu are nici o legătură cu sistemul educaţional din România. „În mod evident, este cel mai prost ministru al Educaţiei, din punct de vedere profesional. El persistă în a greşi, şi se vede că nu are capacitatea să înţeleagă un minister atât de important cum este cel al Educaţiei. Este un ministru care de la distanţă pare depăşit de situaţie, indiferent de subiectul aflat în discuţie”, consideră Cătălin Nechifor.

 

Mîrza: „Apreciez forţa şi tăria profesorilor suceveni”

Pe de altă parte, senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat că actuala putere amână luarea unei decizii favorabile pentru profesorii din Suceava şi Botoşani. Mîrza a spus că grupul PSD din Senat a depus o interpelare la prim-ministrul Emil Boc, solicitând soluţii clare pentru asigurarea salariilor cadrelor didactice. „Apreciez forţa şi tăria profesorilor suceveni, care se sacrifică pentru a arăta că în această ţară trebuie să domnească legea. În ceea ce-l priveşte pe ministrul Funeriu, acesta s-a dovedit neputincios şi se vede că este în afara problemei”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD va depune o moţiune simplă împotriva lui Funeriu.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD va depune o moţiune simplă împotriva lui Funeriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei