Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Politic

Nechifor: Măsurile anticriză ale Guvernului nu au avut eficienţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liderul social-democraţilor suceveni, Cătălin Nechifor, consideră că măsurile luate de Guvernul condus de Emil Boc pentru combaterea crizei economice din România au fost eronate. Nechifor a precizat că acest lucru a fost confirmat de preşedintele României, Traian Băsescu, care, într-un interviu televizat, a declarat că are temeri mari cu privire la revenirea crizei economice în România. El a precizat că planul de măsuri anticriză aplicat de Guvernul condus de Emil Boc şi aprobat de Traian Băsescu s-a dovedit a fi ineficient şi prost conceput.

„Sunt foarte îngrijorat de ceea ce a declarat Traian Băsescu, şi anume că are temeri mari în situaţia în care reintrăm în criza financiară. Acest lucru mă face să mă gândesc că ceea ce s-a întâmplat până acum, în ceea ce priveşte planul de măsuri anticriză, a însemnat un lucru prost făcut de la bun început. Pentru că atunci când faci un plan de acţiuni, de măsuri pentru ieşirea din criză trebuie să iei în calcul toate variantele şi scenariile posibile, unul fiind şi, evident, cel al reintrării în recesiune”, consideră Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a făcut referire la măsurile luate de Guvern cu privire la reducerea salariilor din sectorul bugetar, îngheţarea pensiilor, creşterea TVA la 24%, precum şi la împrumuturile de 20 de miliarde de euro făcute la Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

„Şi asta mă face să cred că ceea ce a făcut Guvernul Boc, susţinut de Traian Băsescu în totalitate, în sensul măsurilor ieşirii din criză, a fost o greşeală profundă şi un lucru fără sens, dar care a avut costuri imense asupra populaţiei. Constatăm cu toţii că aceste măsuri s-au luat aproape fără rost, pentru că riscăm în acest moment să reintrăm în criză, riscăm ca tot ceea ce s-a făcut bun sau prost să se fi făcut degeaba”, a mai spus Cătălin Nechifor.

 

Nechifor consideră că agricultura din România este într-un proces de involuţie

În acelaşi timp, liderul PSD Suceava a tras un semnal de alarmă faţă de situaţia în care se află agricultura din România. Cătălin Nechifor a precizat că agricultorii români nu mai au capacitatea de a produce, astfel încât România va fi nevoită, în toamnă, să importe produse alimentare. Nechifor consideră că în momentul de faţă agricultura românească este într-un proces de involuţie.

„Am ajuns în situaţia în care criza mondială, suprapusă cu o posibilă criză a produselor agricole, ne aduce în postura în care România să nu mai poate produce nici măcar pentru consumul intern. Cred că politica dusă în acest moment de Ministerul Agriculturii, dar şi de Guvern în ansamblul său, este o politică dăunătoare, şi cred că România are obligaţia să-şi asigure măcar pentru consumul intern produse agricole”, a declarat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Măsurile anticriză ale Guvernului nu au avut eficienţă.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor: Măsurile anticriză ale Guvernului nu au avut eficienţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei