Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2011 - Anul XVI, nr. 34 (4632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Băişanu: „Valoarea investiţiilor străine în România a scăzut în perioada Guvernului Boc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, consideră că şeful statului, Traian Băsescu, dezinformează populaţia României atunci când spune că în perioada guvernării liberale, 2004 – 2008, au fost luate măsuri de stânga. Băişanu a spus că afirmaţiile lui Traian Băsescu pot fi combătute cu cifrele oficiale prezentate de Institutul Naţional de Statistică cu privire la investiţiile realizate în România în perioada 2004 – 2008. Astfel, liderul liberalilor suceveni a arătat că în timpul guvernării PNL investiţiile străine în economia românească au crescut de la 10,4 miliarde de euro, în 2004, la 27 de miliarde de euro, în 2008.

„Traian Băsescu minte atunci când spune că cei din guvernarea PD-L au luat măsuri de dreapta, iar guvernarea liberală a luat măsuri de stânga. Se poate vedea clar o creştere de 17 miliarde de euro a investiţiilor străine în România. Domnilor portocalii, reţineţi că asta înseamnă guvernare de dreapta, şi anume creşterea investiţiilor economice în statul pe care îl conduci. O creştere nu de 50%, ci de aproximativ 70%. Iar asta înseamnă de la sine creşterea numărului locurilor de muncă, a salariilor, înseamnă profit pentru economia românească”, a declarat Băişanu.

El a adăugat că, în comparaţie cu perioada guvernării liberale, potrivit INS, în primul an de guvernare PD-L, respectiv 2009, investiţiile străine în România au scăzut cu aproape 10 miliarde de euro. În opinia lui Alexandru Băişanu, scăderea investiţiilor înseamnă o guvernare defectuoasă a democrat-liberalilor.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava a mai spus că, potrivit INS, în perioada 2004 – 2008, numărul societăţilor comerciale active din economia românească a crescut de la 374.000 la 518.000.

„Asta a însemnat că în perioada 2004 – 2008, în timpul guvernării liberale, oamenii au avut încredere în măsurile luate de PNL, măsuri de dreapta, motiv pentru care au înfiinţat societăţi, au creat locuri de muncă, au creat valoare şi au dus la dezvoltarea României. În 2009, după un singur an de guvernare PD-L, au dispărut 120.000 de firme active. Asta înseamnă că ce am reuşit să facem noi în perioada de creştere economică a României au reuşit să distrugă PD-L-iştii în doar un an”, a încheiat Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: „Valoarea investiţiilor străine în România a scăzut în perioada Guvernului Boc”.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu: „Valoarea investiţiilor străine în România a scăzut în perioada Guvernului Boc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei