Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 ian 2011 - Anul XVI, nr. 13 (4611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legislativ

Mîrza propune ca preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi ca primarii, în două tururi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, ieri, că va propune şi susţine ca alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene să fie făcută în două tururi de scrutin, precum şi înăsprirea legislaţiei electorale în ceea ce priveşte oferirea de cadouri alegătorilor şi votul multiplu.

Parlamentarul a afirmat, într-o conferinţă de presă, că la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD, PNL şi PC se va discuta modificarea legislaţiei electorale, iar varianta pe care Mîrza o va susţine va fi menţinerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin şi instituirea aceluiaşi model şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene. „Alegerea primarilor în urma unui singur tur de scrutin ar favoriza primarii în funcţie. Eu voi propune ca şi preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi în două tururi de scrutin şi va trebui modificată legea electorală în aşa fel încât să fie interzisă oferirea oricărui cadou alegătorilor, în afară de afişele electorale. Finanţarea campaniilor electorale ar trebui să fie asigurată de la bugetul de stat, după modelul francez”, a afirmat Gavril Mîrza.

Liderul social-democrat a amintit că şi acum, după doi ani de la ultimele alegeri locale, la sediul partidului vin soluţii de rezolvare a unor sesizări făcute în timpul campaniei electorale sau în ziua scrutinului faţă de persoane care au oferit mită electorală sau care au încălcat legea electorală, numai că cei în cauză nu păţesc nimic, deoarece sunt la putere.

„Parlamentarii trebuie să conştientizeze pericolul ce ne paşte dacă se va continua cu mita electorală”, a mai spus Gavril Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza propune ca preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi ca primarii, în două tururi.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mîrza propune ca preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi ca primarii, în două tururi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si nu-i logic? trimis de
(18 ian 2011, 14:49:30
Este singura logica ce trebuie sa functioneze in democratia noastra, regula majoritatii! Se vor incerca fel de fel de tertipuri pentru o noua lege electorala, prin modificarea celor existente si pentru conservarea pozitiiilor unora, dar orice modificare in sensul renuntarii la principiul majoritatii voturilor este lipsita de moralitate. De logica, ce sa mai vorbim?
2.   "Stalpii noii puteri in Romania" trimis de
(19 ian 2011, 15:38:16
Presedintele Romaniei a venit cu propunerea de vot uninominal curat in toate cazurile(locale,parlamentare si prezidentiale).Interesul politicienilor din toate partidele a fost cu totul altul,ce a iesit s-a vazut.Un hibrid de uninominal in care politicieni cu 800 de voturi din circumscriptia sa si de pe locul trei,a ajuns prin redistribuirea voturilor deputat sau senator.Exemple: Bogdan Olteanu PNL,locul trei- senator-viceguvernatorul BNR, Iosif Koto UDMR-deputat cu 34 voturi,Norica Nicolai etc.Este cel mai prost sistem de redistribuire a voturilor posibil.Circa 8 milioane de voturi exprimate degeaba conform ziarului Gandul. Asadar,trandafirii rosii oferiti doamnelor in campanie si-au facut efectul.Nu-i asa "tov" Marza ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei