Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2010 - Anul XV, nr. 245 (4536)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţii

Nechifor: „Congresul a arătat că PSD este pregătit pentru guvernare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Congresul extraordinar al PSD a deschis calea pentru o nouă guvernare social-democrată, odată cu adoptarea programului de guvernare al partidului şi prin unificarea forţelor politice democratice, a declarat ieri preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor. El a ţinut să precizeze că forţele politice democratice nu includ PD-L şi acoliţii săi. Chiar dacă nu a existat miza de alegeri, a spus Nechifor, Congresul PSD care s-a desfăşurat sâmbătă, la Bucureşti, în prezenţa a 5.000 de social-democraţi, din care 100 din Suceava, s-a dovedit a fi cea mai reuşită acţiune politică de acest tip, în ultimii 20 de ani, prin participarea largă a confederaţiilor sindicale şi a partidelor politice cu adevărat democratice, dar şi prin unificarea mesajelor către o ţintă unitară, „Solidaritate în ceea ce înseamnă schimbarea guvernului Băsescu-Boc şi deschiderea drumului către o nouă formulă guvernamentală care să scoată România din criză”.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că elementul cheie al Congresului a fost necesitatea asumării răspunderii pentru guvernare, pe baza unui program coerent, definit printr-o serie de 100 de măsuri care să fie luate în prima zi de guvernare, în prima lună şi în primul an de la preluarea mandatului. „PSD a dovedit, prin discursurile care s-au rostit la Congres, că în România poate exista şi decenţă în limbaj şi coerenţă în acţiune. România trebuie să scape din postura de stat prizonier în mâinile lui Traian Băsescu, care de pe acum încearcă să-şi desemneze moştenitorul, confundând statul modern român cu un stat de tip feudal al secolului XV. Faptul că alături de PSD au fost reprezentanţi ai PNL, PC, UDMR şi PRM, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi lideri ai confederaţiilor CNSRL Frăţia, BNS, Meridian şi ai sindicatelor din educaţie, demonstrează că PSD poate asigura o platformă credibilă, pe baza căreia se poate asigura guvernarea care să scoată ţara din criză şi care să readucă speranţa românilor”, a declarat Nechifor.

 

„În toamna acestui an se va demonstra că PD-L va rămâne cu găleata portocalie spartă”

El a menţionat că sâmbătă PSD şi-a asumat răspunderea pentru depunerea moţiunii de cenzură la adresa guvernului Băsescu-Boc „şi să ne coordonăm acţiunea politică şi civică alături de partidele democratice, sindicate şi românii care s-au săturat de minciuna portocalie şi de sadismul pedeliştilor, care au adus România la sapă de lemn”. Nechifor face un apel către toţi românii, în special către cei peste 2 milioane de cetăţeni care au semnat pentru moţiunea de cenzură, pentru a se solidariza în ziua în care moţiunea se va dezbate şi se va vota în Parlament, „pentru a determina şi parlamentari de la putere să înţeleagă că au depus un jurământ prin care s-au obligat să lupte pentru români şi nu împotriva lor”.  

PD-L şi Traian Băsescu, a arătat Nechifor, au demonstrat în ultimele zile că ascultă de frică, pentru că ştiu că de ce le e frică nu scapă. „Nu vor scăpa de data asta de responsabilitatea de a fi adus România în cea mai gravă criză din ultima sută de ani şi vor trebui să dea socoteală pentru faptul că au condamnat milioane de români la o viaţă mizeră. Chiar dacă în trecut s-au spălat pe mâini de catastrofele guvernamentale pe care le-au girat, dând vina pe PNŢCD în perioada 1996 – 2000, sau pe PNL şi PSD în ultimii ani, conform proverbului <ulciorul nu merge de multe ori la apă>, în toamna acestui an se va demonstra că PD-L va rămâne la rândul său cu găleata portocalie spartă. Românii nu mai pot fi păcăliţi şi au dreptul la viaţă decenta şi la o guvernare care să aibă soluţii clare pentru viaţa socială şi economică, care să conducă la consolidarea democraţiei în România”, a conchis preşedintele PSD Suceava.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: „Congresul a arătat că PSD este pregătit pentru guvernare”.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nechifor: „Congresul a arătat că PSD este pregătit pentru guvernare”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei