Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 oct 2010 - Anul XV, nr. 239 (4530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donţu: „Este a doua oară când demersurile PSD au reuşit să ducă la blocarea unei acţiuni greşite împotriva pensionarilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Retrimiterea legii pensiilor în Parlament de către preşedintele României, Traian Băsescu, este o veste bună şi este rezultatul presiunii făcute de mass-media, de societatea civilă, de sindicate şi de partide, este de părere preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD, Ovidiu Donţu. El a ţinut să sublinieze că solicitarea de a nu se egaliza vârsta de pensionare este una a opoziţiei şi nu a puterii.

„Preşedintele însuşi a spus în 21 septembrie în Parlamentul României următoarele cuvinte: măsura de creştere progresivă până în 2030 a vârstei de pensionare până la 65 de ani, precum şi egalizarea acesteia la femei şi bărbaţi este necesară, având în vedere tendinţele demografice îngrijorătoare din România şi nu numai, inclusiv în UE.” Este bine că Traian Băsescu a înţeles argumentele opoziţiei pe această temă. Opoziţia a trecut, în comisii, un amendament în care se anula această egalizare aberantă a vârstei de pensionare. La vot, în plen, acest amendament a fost, în prima instanţă, adoptat. Roberta Anastase, nemulţumită de acel amendament, a cerut repetarea votului de câteva ori, până când i-a ieşit cum a vrut – adică respingerea amendamentului. Stenogramele Parlamentului arată clar că voinţa PD-L a fost aceea de a trece cu orice preţ această prevedere greşită şi antisocială – egalizarea vârstei de pensionare la femei şi bărbaţi”, a spus Donţu.

 

„Nimic din ce s-a votat până acum, prin fraudă, nu poate fi considerat adoptat”

El crede că PD-L are o problemă majoră în acest moment, pentru că iniţial insista pe perfecţiunea acestui proiect de lege a pensiilor, „iar acum Traian Basescu vine şi le spune celor din PD-L şi românilor că proiectul este prost, că nu este adaptat la realităţile din România”. „Exact ceea ce a susţinut şi PSD. Este a doua oară când demersurile PSD au reuşit să ducă la blocarea unei acţiuni greşite împotriva pensionarilor”, a precizat preşedintele executiv al PSD Suceava. Donţu consideră că un nou vot trebuie dat pe tot proiectul de lege, nu doar pe componente ale sale.

„Încă nu vorbim de o lege în mod efectiv, ci de un proiect, care prin reîntoarcerea la Parlament trebuie discutat şi votat în integralitatea sa. Nimic din ce s-a votat până acum, prin fraudă, nu poate fi considerat adoptat, pentru că adoptarea efectivă se certifică prin promulgarea legii”, a explicat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: „Este a doua oară când demersurile PSD au reuşit să ducă la blocarea unei acţiuni greşite împotriva pensionarilor”.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donţu: „Este a doua oară când demersurile PSD au reuşit să ducă la blocarea unei acţiuni greşite împotriva pensionarilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei