Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2010 - Anul XV, nr. 209 (4500)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Luhan: Investiţiile în energie regenerabilă ar putea reduce semnificativ şomajul în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a participat, în perioada 31 august - 3 septembrie a.c., la evenimentul „World Emerging Industries Summit”, desfăşurat la Changchun, China, tema dezbaterii de anul acesta fiind „Noua Revoluţie Industrială şi Economia Verde”, cu scopul de a promova schimbul de tehnologii şi cunoştinţe din domeniul industriilor emergente şi consolidarea cooperării economice internaţionale în cadrul fiecărei industrii emergente. Summitul s-a bucurat de prezenţa unor lideri politici importanţi, printre care Wang Qishan, vicepremierul Chinei, Dominique de Villepin - fostul prim-ministru francez, precum şi miniştri ai economiei şi dezvoltării regionale din mai multe state, economişti de renume, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

 

La summit au participat trei membri ai Parlamentului European

Parlamentul European a fost reprezentat de trei europarlamentari, printre care şi românul Petru Luhan, acesta prezentând viziunea Uniunii Europene cuprinsă în viitoarea strategie UE 2020 prin care se recunosc oportunităţile pe care o economie ecologică le oferă în vederea unei competitivităţi şi a unei prosperităţi sporite. Luhan a recomandat în discursul său necesitatea definirii de priorităţi similare şi investiţii masive în  tehnologii ecologice, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, biomedicină, noi surse de energie, sectorul vehiculelor electrice şi reţele inteligente.

„Este inevitabilă o revoluţie pe piaţa de bunuri şi servicii în următorii ani. Ţările din Asia şi Regiunea Pacifică acordă o extrem de mare însemnătate inovării şi mai ales restructurării acestor sectoare economice. Participanţii şi-au susţinut viziunea lor asupra restructurării economice la nivel global. Creşterea economică prin extinderea de pieţe a ajuns deja la saturaţie, iar economia este sustenabilă doar atunci când costurile de acoperire a necesităţilor pe piaţă nu depăşesc puterea reală de cumpărare a consumatorilor. Uniunea Europeană, care dezvoltă o economie bazată pe cunoaştere, nu are voie să piardă timp în competiţia cu Asia în acest sens”, a declarat Petru Luhan.

El a spus că investiţiile în noile industrii şi energie alternativă pot crea valoare adăugată în economie şi pot crea mai multe locuri de muncă decât ne putem imagina. Luhan a mai declarat că ţările care vor recunoaşte mai repede acest potenţial vor ieşi mai repede din criza economică şi financiară. 

„Germania a reuşit în ultimii ani să creeze, prin investiţii în sectorul energiei regenerabile, nu mai puţin de 250.000 locuri de muncă directe şi se preconizează că alte 400.000 vor fi create până în 2020. Pornind de la exemplul Germaniei şi cu ajutorul fondurilor alocate de către Uniunea Europeană, România trebuie să îşi dezvolte potenţialul creării de locuri de muncă ecologice în cadrul unei economii durabile", a concluzionat europarlamentarul PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: Investiţiile în energie regenerabilă ar putea reduce semnificativ şomajul în România.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Luhan: Investiţiile în energie regenerabilă ar putea reduce semnificativ şomajul în România1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei